3 merkkiä siitä, että on aika käsitellä terassi

On tärkeää käsitellä terassi säännöllisin väliajoin. Säännöllisellä huoltamisella pidät terassin kauniina ja pidennät sen käyttöikää. Näistä merkeistä tiedät, että olisi terassin käsittelyn aika.

Terassin väri on haalistunut

Terassin luonnollisen kauneuden säilyttäminen on välttämätöntä sen käyttöiän pidentämiseksi. On tärkeää pitää silmällä terassin väriä, sillä haalistuminen voi olla merkki siitä, että puu on muuttumassa imukykyisemmäksi ja alttiimmaksi vaurioille. Tämä on tärkeää erityisesti, jos terassi on alttiina erilaisille sääolosuhteille, kuten suoralle auringonvalolle, sateelle ja lumelle. Ajan myötä UV-säteet voivat saada puun harmaantumaan ja kosteus taas voi aiheuttaa puun turvotusta ja halkeilua. Terassin öljyäminen ei siis vain paranna terassin väriä, vaan luo myös suojan kulumista vastaan.

Laadukas terassiöljy imeytyy puun pintasolukkoon ja vahvistaa puun luonnollista syvyyttä antaen sille viimeistellyn ulkonäön. Lisäksi se estää puuta kuivumasta ja halkeilemasta, minkä vuoksi terassi tuntuu mukavammalta paljain jaloin. Joten, jos haluat pitää terassisi huippukunnossa, kiinnitä huomiota sen väriin ja toimi heti, kun huomaat haalistumisen merkkejä.

Terassia ei ole huollettu muutamaan vuoteen

Jotta terassi pysyisi hyvässä kunnossa, kannattaa se huoltaa 1-2 vuoden välein terassin kunnosta riippuen. Tarkista terassin kunto kerran vuodessa. Jos terassi ei ole katoksen alla ja altistuu säännöllisesti auringolle, lumelle ja sateelle, muista tehdä tarvittavat huoltotoimenpiteet ajoissa.

 

Olet kyllästynyt terassin nykyiseen väriin

Terassin värin vaihtaminen on loistava tapa päivittää koko ulkotilan ilmettä. Jos olet kyllästynyt terassin nykyiseen väriin, harkitse terassin öljyämistä uudella sävyllä. Muista, että on huomattavasti helpompaa siirtyä vaaleista väreistä tummempiin kuin toisin päin. Tikkurilan valikoimasta löydät paljon erilaisia kauniita ja kestäviä sävyvaihtoehtoja. 

Valitsemalla Valtti Plus Terrace Oilin, voit valita kolmesta valmissävystä: musta, kelonharmaa ja ruskea. Sävytettävän Valtti Plus Wood Oilin värin voit puolestaan valita 39 kuultavasta sävystä aina tummista sävyistä neutraaleihin ja vaaleisiin vaihtoehtoihin.

Muista poistaa aiempi hyväkuntoinen öljykäsittely ennen uudelleen öljyämistä.

Tarvitsetko apua oikean sävyn valinnassa terassillesi? Lue 5+1 vinkkiämme, jotka helpottavat värin valintaa.

Harmaa terassi

Hyvin hoidettu terassi on investointi kotisi kauneuteen ja arvoon

Säännöllinen huolto auttaa pitämään terassin huippukunnossa ja suojaamaan sitä. Laadukkaalla terassiöljyllä voit palauttaa terassin alkuperäisen värin henkiin, korostaa sen luonnollista kauneutta ja luoda suojaavan pinnan Suomen ankaria sääolosuhteita vastaan. Terassin öljyäminen on investointi kotisi kauneuteen ja arvoon.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi