4 kaunista terassin kunnostusprojektia

Inspiroidu neljästä terassin kunnostusprojektista ja toteuta upea muodonmuutos terassillesi yhden viikonlopun aikana.

Huoltaminen voi tarkoittaa myös ulkoasun muutosta

Jokainen terassi tarvitsee ajoittain huoltoa ja hoitoa. Kun on aika öljytä pinta, on samalla mahdollisuus pieneen tyylimuutokseen. Valitsemalla öljyyn uuden värin, kuten vaalean ja raikkaan puunvärin, modernin harmaan tai maanläheisen ruskean, muutat koko terassisi ilmeen. Ehkäpä uudistuneen ja kutsuvan terassin myötä vietät jopa enemmän aikaa ulkona. 

Löydä täydellinen sävy

Hyvin suunniteltu terassi on kuin lisähuone luonnon lähellä. Monet valitsevat terassin sävyn sekä talon tyylin että ympäristön perusteella. Valkoinen talo sopii kauniisti yhteen esimerkiksi kelonharmaan terassin kanssa. Neutraalit puunsävyt taas sopivat melkein minkä tahansa tyyliseen sävyyn.

Koesively varmistaa halutun lopputuloksen

Tikkurilan rakastetuimpia terassituotteita ovat Valtti Plus Terrace Oil, jota on saatavilla kolmessa valmisvärissä: musta, kelonharmaa ja ruskea sekä sävytettävä Valtti Plus Wood Oil, joka voidaan sävyttää 39 eri kuultavaan sävyyn. Klassisimmat ja suosituimmat värit ovat ruskean ja harmaan eri sävyt. Näemme myös yhä enemmän vaaleita puun sävyjä. Monet haluavatkin pitää terassin neutraalissa värissä.

Uutta väriä kannattaa aina testata pienelle, huomaamattomalle alueelle, sillä lopulliseen sävyyn vaikuttaa aina myös puun olemassa oleva väri. Näin voit varmistua etukäteen siitä, että sävy on juuri sellainen kuin toivot.

Mikäli oman terassin tyyli mietityttää vielä, tässä neljä terassin öljyämisellä aikaansaatua terassin kunnostusprojektia inspiraatioksesi.

Neljä terassin kunnostusprojektia

1.  Ennen: Kuiva ja kulunut

Terassi oli erittäin kuiva ja kulunut, sillä se on ollut UV-säteiden ja muiden sääolosuhteiden armoilla.

2.  Jälkeen: Kaunis ja eläväinen

Terassi öljyttiin Valtti Plus Terassiöljyn ruskealla valmivärillä. Uudistus teki terassista maanläheisen ja kodikkaan kesäolohuoneen.

Terassi ennen ja jälkeen öljymäisen

1. Ennen: Tavallinen ja epätasainen

Epätasainen terassi kaipasi öljyämistä. Kellastunut pinta ei tuonut terassin parhaita puolia esiin. 

2. Jälkeen: Tasainen ja käsitelty pinta

Terassin pintaan öljyttiin raikas kerros Valtti Plus Wood Oilia kauniissa pellavaisessa sävyssä 5080 Vasa.  Sileä pinta jättää puunsyyt hienosti näkyviin, mikä saa terassin pinnan tuntumaan uudelta ja raikkaalta.

Terassin muodonmuutos ennen ja jälkeen

1. Ennen: Kuiva ja karkea

Terassi tuntui kuivalta ja pinta oli epätasainen, joten se kaipasi kovasti öljyämistä.

2. Jälkeen: Raikas kesäkeidas

Terassin käsittely Valtti Plus Wood Oililla ja sävyllä 5080 Vasa sai terassin näyttämään uudelta. Luonnollinen, vaalean beige sävy tuntuu samanaikaisesti modernilta ja lämpimältä.

Terassi ennen ja jälkeen öljyämisen

1. Ennen: Tavallinen ja hieman kulunut

Terassissa oli kellertävä sävy ja pinta kaipasi öljyä. 

2. Jälkeen: Viimeistelty ja tyylikäs

Terassi käsiteltiin Valtti Plus Terrace oilin kelonharmaalla valmisvärillä ja lopputulos on siisti ja tyylikäs. Terassin uusi väri herätti henkiin myös terassin olemassa olevat huonekalut ja muut luonnonmateriaalista valmistetut esineet.

Terassin muodonmuutos puunvärisestä harmaaksi

5 + 1 vinkkiä terassin värin valintaan

Terassin värin vaihto voi muuttaa koko terassin ilmapiirin. Sopivan sävyn löytäminen on kuitenkin usein se vaikein osuus. Siksi listasimme 5 + 1 vinkkiä helpottamaan värin valintaa.

Näin öljyät terassin

Terassin öljyäminen onnistuu yhden viikonlopun aikana, kunhan käytössäsi on oikeat työvälineet ja laadukkaat tuotteet. Katso ohje video sekä lue helpot ohjeet vaihe vaiheelta ja onnistu terassin öljyämisessä.

Tuotteet terassin pinnoille

Valtti Plus Terrace Oil, valmisvärit

Osittain biopohjainen puuöljy ulkopuupinnoille. Suojaa puuta UV-säteilyltä ja tekee pinnasta erittäin kestävän. Saatavilla kolme valmisväriä ruskea, kelonharmaa ja musta.

Tutustu tuotteeseen

Valtti Plus Wood Oil, sävytettävä

Osittain biopohjainen puuöljy ulkopuupinnoille. Estää puun halkeilua, suojaa erinomaisesti kosteudelta ja tekee puupinnasta säänkestävän. Sävytettävissä 39 kuultavaan sävyyn.

Tutustu tuotteeseen

Muista myös pesu!

Terassi- ja kalustepesu

Terassi- ja kalustepesu vaalentaa ja kirkastaa tummuneiden puupintojen väriä. Terassi- ja Kalustepesulla käsitelty pinta on paras alusta puuöljylle. Puhdistaa myös sitkeän lian.

Tutustu tuotteeseen
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi