Sisäseinien maalaus

Maalilinja Neuvoo: Näin onnistut sisäseinien maalauksessa

Seinien maalaaminen on helppo tapa muuttaa kodin ilmettä. Varmista tasaisen kaunis seinäpinta esityöllä, laadukkailla tuotteilla ja oikeilla työvälineillä. Tikkurilan asiantuntijoiden ohjeilla onnistut.

1. Puhdista pinnat

Puhdista aiemmin maalatut seinäpinnat ennen maalaamista Seinäpesuaineella. Pesuaine poistaa liat ja rasvat pinnoilta ja samalla myös kuluttaa vanhaa maalipintaa parantaen uuden maalin tartuntaa. Seinäpesua suihkutetaan pinnoille ja pestään siivousliinalla tai sienellä. Jos pinnat ovat kiiltävät, käytetään pestessä karhunkieltä, näin saadaan pinta myös karhennettua. Pyyhi pesuaine pois pinnoilta veteen kostutetulla siivousliinalla tai sienellä, huuhtele sitä välillä vedellä. Anna pintojen kuivua rauhassa.

Seinän pesu

2. Tasoitus

Tasoittamalla alustat huolellisesti varmistat hyvän lopputuloksen, maalipinta näyttää tasaiselta ja kestää pidempään.

Kittaa kolot ja naarmut Hole-In-1 -kitilläTäytä kolot ääriään myöten ja poista kevyesti lastaa painamalla ylimääräinen pois. Syvät kolot on hyvä täyttää kahdessa osassa. Kitin levitykseen pienissä koloissa sopii hyvin taipuisat japan-lastat. Kitatut kohdat kuivuvat kerrospaksuudesta riippuen 0,5-24 h. Hio kuivunut kittauspaikka ja poista hiontapöly esim. pölyharjalla. 

Kolojen kittaus

3. Rajaus

Seinänmaalaus aloitetaan rajaamalla pensselillä tai rajaajalla katon rajat, nurkat ja jalkalistan rajat. Listat voi irrottaa tai suojata ne maalarinteipillä. Teipit on poistettava aina rauhallisesti vetäen, kun maali on vielä märkää, ettei maali kuivu niiden päälle.

Rajauksen tekeminen

4. Pohjamaalaus

Pohjamaalaamalla varmistetaan pintamaalin tartunta ja onnistunut, kaunis lopputulos. Pohjamaali tasaa alustan imevyyttä tehden hyvän pohjan pintamaalille. 
Maalaamattomat pinnat pohjamaalataan tarpeen mukaan 1-2 kertaan esim. Varma pohjamaalilla. 

Aiemmin maalatuilla, hyväkuntoisilla pinnoilla riittää tasoitettujen kohtien paikkamaalaus pohjamaalilla ennen pintamaalausta. Pohjamaali levitetään levypinnoille lyhytnukkaisella telalla ja karkeampiin ja imevämpiin alustoihin levitykseen sopii paremmin paksunukkainen tela.

Pohjamaalaus

5. Pintamaalaus

Valitse pintamaali tilan ja vaadittavan kulutuksen mukaan. Täyshimmeä  Harmonyja himmeä Joker sopivat hyvin olo- ja makuuhuoneisiin, ne toistavat värit pehmeinä, eivätkä korosta mahdollisia alustan epätasaisuuksia. Puolihimmeä Remontti-Ässä sopii hyvin kovemman kulutuksen tiloihin kuten keittiöön ja käytäville sillä sen pinta on hyvin puhdistettavissa. Luja-maaleilla on erinomainen puhdistettavuus ja kulutuksenkesto esim. keittiöihin, käytäviin ja autotallin pinnoille. 


Maali telataan nurkasta alkaen, huone kiertäen takaisin alkupisteeseen. Levitä maalia riittävästi vain pari telanleveyttä kerrallaan edestakaisin vedoin lattiasta katon rajaan ja päinvastoin. Heti levityksen jälkeen tasoita maali yhdensuuntaisin vedoin lattiasta kattoon. Sama toistetaan lattian rajasta katon rajaan hieman edellisen telauksen päälle, mutta edetään seinässä kohti keskeneräistä pintaa.

Jotta lopputuloksesta tulee tasainen ja kaunis, tehdään pintamaalaus kahteen kertaan. Anna maalin kuivua kerrosten välillä muutama tunti.

Sisäseinän maalaus


Kuinka paljon maalia tarvitsen?

Ennen maalausprojektin aloittamista, on hyvä myös miettiä ja laskea etukäteen, kuinka paljon maalia projektiisi tarvitset. Tikkurilan Maalilaskurin avulla pystyt kätevästi laskemaan maalimenekin.

Kokeile maalilaskuria


 

Onko sinulla kysyttävää maalausprojektiisi liittyen?

Tikkurilan Maalilinjalta saat asiantuntijan neuvot kaikkeen maalaamiseen – aina ideasta toteutukseen.

Ota yhteyttä Maalilinjaan


Tutustu myös muihin sisäseinien maalausohjeisiin!

 

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi