Opas täydellisen värisävyn valintaan

Väreissä on voimaa. Värien avulla luodaan kokonaan uusia tai vahvistetaan olemassa olevia tunnelmia ja lisäksi ne vetoavat tunteisiimme. Mutta miten löytää juuri se oikea sävy? Lue parhaat vinkit värin valintaan.

Täydelliset sävyt sisäseinille

Tikkurilan väriasiantuntija kertoo kaiken, mitä sinun tulee tietää värin valinnasta. Tässä oppaassa käymme läpi värin valinnan tärkeitä vaiheita, jotta sen oikean valinta tuhansien sävyjen joukosta olisi helpompaa.

Mieti omaa makuasi ja tyyliäsi

Kotimme heijastavat usein identiteettiämme, eivätkä seinien värit ole poikkeus. Kun valitset kotisi värimaailmaa, mieti mistä pidät ja mikä sopii tyyliisi. Mitkä ovat värit, jotka tekevät sinut iloiseksi? Älä pelkää ilmaista itseäsi tai toimia vastoin yleisiä trendejä. Loppujen lopuksi kyseessä on sinun kotisi ja on tärkeää, että viihdyt valitsemiesi värien keskellä.

Mieti mitä tunnelmaa haluat värien viestivän

Valaistuksella ja väreillä on keskeinen rooli oikean tunnelman luomisessa. Pohdi millaisen tunnelman haluat luoda värien ja valon yhdistelmällä. Etsitkö viileää seesteisyyttä, maanläheisiä sävyjä tai pehmeää lämpöä? Asutko runsaan luonnonvalon keskellä vai jossain hieman pimeämmässä ja tunnelmallisemmassa paikassa?

Kun sinulla on selkeä kuva toivomastasi tunnelmasta, on paljon helpompi alkaa etsimään sitä täydentäviä värejä.

colour master app

Kokeile Colour Master -sovellusta

Color Master -mobiilisovelluksemme on inspiroiva työkalu, jossa luovuus kohtaa todellisuuden. Sovelluksessa voit mm. luoda omia väripaletteja sekä kokeilla miltä eri sävyt näyttäisivät sinun kotisi seinillä.

Päästä luovuutesi valloilleen

Asiantuntijatiimimme on luonut sovelluksen inspiraation lähteeksi ja alustaksi, jossa omat väri-ideat heräävät eloon. Haluatpa sitten vain päivittää kotisi olemassa olevaa sävymaailmaa tai etsitpä sitten kokonaan uutta sävyä tai vain väriterapiaa, kokeile Colour Master -sovellusta. 

Sovelluksen AR-toiminnon avulla voit kokeilla eri värejä ja nähdä, miltä ne näyttäisivät seinilläsi. Ota kuva huoneestasi, valitse haluamasi väri ja katso, kuinka se muuttuu silmiesi edessä. Voit myös tallentaa luomuksesi myöhempää käyttöä varten. Sovelluksen väripaletin luonti -toiminto on täydellinen sellaisiin hetkiin, kun bongaat mielenkiintoisen väriyhdistelmän. Nappaa kuva, valitse siitä suosikkisävysi ja sovellus ehdottaa sivulle lähimmät sävyt Tikkurilan värikokoelmista.

Varmista oikea väri värimateriaalien avulla

Valitessasi värejä, on tärkeää huomioida, miltä ne näyttävät sinun kotisi valaistuksessa ja ympäristössä. Voit myös vertailla eri sävyjä vierekkäin nähdäksesi, mikä niistä on sinulle mieluisin. Voit joko hyödyntää myymälöissä saatavilla olevia pieniä värilastuja tai tilata verkkokaupastamme isompia A4-kokoisia värimalleja tai pieniä 1,8 dl kokoisia sävytestereitä. Suosittelemme aina varmistamaan sävyn värimateriaalien avulla ennen lopullisen päätöksen tekemistä. 

Helpota värin valintaa tilaamalla kotiisi isoja A4-kokoisia värimalleja tai sävytestereitä
Tilaa värimateriaaleja kotiisi

Kiiltävä vai himmeä pinta?

Maalaamalla aikaansaatu tunnelma voi vaihdella myös siitä riippuen valitsetko kiiltävän vai himmeän maalin. Esimerkiksi täyshimmeä Harmony antaa sametinhimmeän pinnan minkä tahansa huoneen seinille.

Jos sinulla taas on aktiivisia lapsia, voi olla viisasta harkita maalia, joka kestää leikin aiheuttamaa kulumista tai tahrojen toistuvaa pesua. Puolihimmeä ja himmeä maali kestää puhdistusta ja pyyhkimistä pyyhkäisyn paremmin kuin täyshimmeä maali. Valitse siis maali, joka sopii teidän elämäntyyliin.

Hyödynnä Tunne Väri -kokoelmaamme

Tikkurilan Tunne Väri -kokoelmasta löytyy 216 huolella valittua sävyä ja kuusi niistä koostettua erilaista sisustustyylipalettia: Klassinen, Moderni, Boheemi, Ylellinen, Nostalginen ja Kokeileva. Kokoelma tarjoaa työkalut ja inspiraation oman tyylin ja tunnelman luomiseen.

Kuusi kuratoitua sisustustyylipalettia helpottamaan värin valintaa

Kaikki Tunne Väri -kokoelman kuusi sisustustyyliä sisältävät huolella valikoidun kokoelman monikäyttöisiä perusvärejä ja rohkeita tehostesävyjä, joiden avulla haluttu tunnelma on helppo toteuttaa.

Klassisella tyylillä voit luoda ajattoman sisustuksen suosimalla hienostuneita yksityiskohtia ja neutraaleja sävyjä.

Boheemi tyyli on rikas ja kutsuva luonnollisine materiaaleineen ja lämpimine sävyineen.

Ylelliselle tyylille on tyypillistä samettisen pehmeät huolella valitut maalisävyt ja hienostuneet elementit.

Nostalgisessa tyylissä on lämpimiä, maanläheisiä värisävyjä ja kauniita ja ajattomia sisustusesineitä.

Kokeileva tyyli rakentuu yllättävistä, eloisista ja katseenkääntävistä yhdistelmistä – ja pelottomasta värinkäytöstä.

Moderni tyyli on yksinkertainen ja tarkkaan harkittu. Moderni sisustus voi olla neutraali ja minimalistinen, mutta se on silti kaukana tylsästä. 

Mikset tutustuisi Tunne Väri -kokoelmaamme jo tänään? Sisäseinien värien valitseminen voi olla hauskaa. Muista pitää mielessä henkilökohtainen makusi, toivomasi tunnelma sekä kodin valaistus.

Colour Master -mobiilisovelluksemme ja Tunne Väri -kokoelmamme voivat yhdessä auttaa sinua valintaprosessissa. Tutustu vaikka ensin kokoelmaan ja sen eri tyyleihin ja kokeile sitten miltä värisävyt näyttäisivät kotonasi.

Älä myöskään unohda miettiä millaisen lopputuloksen haluat, olipa se sitten himmeä tai kiiltävä. Kiiltoasteella voi olla suuri merkitys huoneen yleisilmeeseen.

Tarvitsetko apua oikean maalin valinnassa?

Mikä maali kannattaa valita olohuoneen seinälle? Entä mikä maali on paras valinta kylpyhuoneeseen ja muihin kosteisiin tiloihin? Tuotevalintaoppaamme auttaa sinua valitsemaan oikeat tuotteet maalausprojektiisi.

Haluaisitko lisää vinkkejä värin valintaan?
Tilaa uutiskirje 
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi