Tuotevalintaopas sisäseinille

Oletko maalaamassa sisäseinää, mutta et tiedä millaisen maalin ja kiiltoasteen valitsisit maalaamiseen? Entä mitä muita tuotteita tarvitset pintamaalin lisäksi onnistuneeseen lopputulokseen? Tutustu tuotevalintaoppaaseen

Millaisen maalin ja kiiltoasteen valitsen sisäseiniin?

Erilaiset maalit kestävät kosteutta ja kulutusta eri tavalla. Maalia valitessa on hyvä miettiä, millaiseen tilaan ja pintaan maali tulee: miten tilaa käytetään, onko kyseessä kuiva vai koste tila sekä onko pintoja tarve pyyhkiä tai pestä usein.

Tuulikaappiin tai johonkin muuhun helposti likaantuvaan tilaan kannattaa valita maali, joka kestää hyvin toistuvaa puhdistusta. Olohuoneessa sekä kodin muissa kuivissa sisätiloissa pinnat eivät joudu niin kovalle kulutukselle. Niissä voi asettaa sisustukselliset seikat toivelistan kärkisijoille ja valita tilaan maali, joka toistaa vahvatkin värit pehmeinä ja syvinä.

Pintamaalin valinta kuivien sisätilojen seinien maalaukseen

Kuivien sisätilojen seinien maalaukseen löytyy neljä erilaista maalia: Harmony, sisäilmaa puhdistava Harmony Clean Air, Joker ja Remontti-Ässä. Suuri ero näiden maalien välillä on niiden kiiltoaste. Katso alapuolelta miten maalien kiiltoasteet eroavat toisistaan ja mitä kiiltoastetta suositellaan mihinkin huoneeseen. 

 

KiiltoasteMaaliHuonetilaVaikutelma 
TäyshimmeäHarmony ja Harmony Clean AirMakuuhuone ja olohuoneRauhallisuus, pehmeät värit, luonnollisuus 
HimmeäJokerOlohuone, makuuhuone ja lastenhuone Värin toistuvuus, rauhallisuus, läsnäolo
PuolihimmeäRemontti-ÄssäLastenhuone, käytävä ja keittiöVärin loistavuus, energisyys intensiivisyys

 

Mitä himmeämpi maali on, sitä vähemmän pinnan epätasaisuudet ja pienemmät virheet näkyvät lopputuloksessa. Himmeä maali toistaa värit rauhallisina ja pehmeinä. Usein seiniin valitaankin himmeä maali, joka on tämän ja sisustusvaltavirran vuoksi nykyään trendienkin mukainen. Himmeä ja täyshimmeä kiiltoaste ovat luonteva valinta olo- ja makuuhuoneisiin. 

Jos huoneen pintoja tulee pyyhkiä usein, kuten keittiössä ja lastenhuoneessa, kannattaa valita kiiltävämpi maali. Mikä kiiltävämpi maali on, sitä parempi kulutuksenkestävyys sillä myös on. 

 

Pintamaalit kuivien sisätilojen seinille

Hienostunut, täyshimmeä Harmony

Täyshimmeällä Harmonyllä maalaat hienostunutta, sametinhimmeää seinäpintaa. Täyshimmeä maali toistaa vahvatkin värit pehmeinä ja syvinä. Harmonyllä saat aikaan kauniin tasaisen seinäpinnan helposti, sillä täyshimmeä pinta häivyttää pinnan pienet epätasaisuudet. Soveltuu erityisesti olo- ja makuuhuoneen maalaukseen

Tutustu tuotteeseen

Täyshimmeä sisäilmaa puhdistava Harmony Clean Air

Harmony Clean Air on täyshimmeä sisustusmaali uudella innovatiivisella teknologialla, joka vähentää aktiivisesti haitallisen formaldehydin tasoa sisätiloissa. Korkealaatuisella maalilla on erinomainen peittokyky. Harmony Clean Air peittää tehokkaasti epätasaisuuksia ja luo kauniin pinnan.

Tutustu tuotteeseen

Pintamaalit kuivien sisätilojen seinille

Ympäristöystävällinen Joker

Himmeä Joker on tutkitusti turvallinen ja kestävä sisustusmaali, joka sopii erityisesti oleskelutiloihin ja lastenhuoneisiin. Uudistuneella Jokerilla on myös entistä parempi pesun- ja hankauksenkesto, jonka ansiosta pinnat on helppo pitää puhtaana. Silkinhimmeän pinnan ansiosta värit toistuvat rauhallisina.

Tutustu tuotteeseen

Kestävä puolihimmeä Remontti-Ässä

Puolihimmeä sisäseinämaali Remontti-Ässä kestää elämää vaativissakin kohteissa. Pesunkestävä sisäseinämaali sopii erityisen hyvin keittiöihin ja eteisiin ja pinnoille joilta vaaditaan toistuvaa pyyhkimistä. Puolihimmeä pinta toistaa värit energisinä ja intensiivisinä.
 

Tutustu tuotteeseen

Pintamaalin valinta kosteiden sisätilojen seinien maalaukseen

Luja- sisäseinämaalit ovat paras valinta tilaan, joka altistuu lialle ja kosteudelle. Se sopii erinomaisesti kylpy- ja pukuhuoneisiin, sekä eteiseen, sillä se sisältää pintaa suojaavaa homeenestoainetta ja sillä on paras seinämaalien pesun- ja mekaanisen kulutuksen kesto. Valitse helposti likaantuviin seiniin hieman tummempi väri, jossa lika ei erotu niin helposti. Luja-perheen maalit kestävät hyvin toistuvaakin puhdistusta väripinnan siitä kärsimättä.

Valitse oikea kiiltoaste 

Luja-pintamaaleja löytyy kolmessa eri kiiltoasteella: himmeä Luja7, puolihimmeä Luja 20 ja puolikiiltävä Luja 40. Maalin kiiltoaste vaikuttaa värihavaintoomme: mitä himmeämpi maali, sitä syvempänä se toistaa sävyt ja sitä vähemmän pinnan epätasaisuudet näkyvät lopputuloksessa. Kiiltävä maali saa värit hehkumaan ja lopputulos on energinen.

Pintamaalit kosteiden sisätilojen seinille

Himmeä Luja 7

Kestää kovaa käyttöä ja pesua haasteellisessa ympäristössä kuten. kosteissa tiloissa ja eteisessä. Koska Luja sisältää maalipintaa suojaavaa homeenestoainetta, se on juuri oikea valinta kosteisiin tiloihin. Himmeä Luja 7 toistaa värit rauhallisina. 

Tutustu tuotteeseen

Puolihimmeä Luja 20

Kestää kovaa käyttöä ja pesua haasteellisessa ympäristössä kuten. kosteissa tiloissa ja eteisessä. Koska Luja sisältää maalipintaa suojaavaa homeenestoainetta, se on juuri oikea valinta kosteisiin tiloihin. Puolihimmeä Luja 20 toistaa värit energisinä ja intensiivisinä.

Tutustu tuotteeseen

Puolikiiltävä Luja 40

Kestää kovaa käyttöä ja pesua haasteellisessa ympäristössä kuten. kosteissa tiloissa ja eteisessä. Koska Luja sisältää maalipintaa suojaavaa homeenestoainetta, se on juuri oikea valinta kosteisiin tiloihin. Puolikiiltävä Luja 40 toistaa värit kirkkaina.

Tutustu tuotteeseen

Voiko kaikkia maaleja sävyttää?

Kaikki edellä mainitut Tikkurilan sisäseinämaalit ovat sävytettävissä peittäviin sisäväreihin. 

Nyt kun olet löytänyt sopivat sisäseinämaalin projektiisi, on aika tutustua pohjatöihin soveltuviin tuotteisiin. Sisäseinämaalin lisäksi tarvitset seinän pesuun soveltuvan pesuaineen, oikeat työvälineet sekä mahdollisesti pohjamaalia sekä kittiä pienien reikien paikkaukseen. 

Milloin pohjamaali on tarpeellinen?

Suosittelemme pohjamaalausta aina huonokuntoiseen seinään. Pohjamaalaamalla varmistetaan pintamaalin tartunta ja onnistunut tasainen lopputulos. Hyväkuntoisella seinällä ei lähtökohtaisesti tarvita pohjamaalia. Jos seinällä kuitenkin on kitattuja reikiä tai muita kohtia, suosittelemme näiden kohtien paikkamaalausta pohjamaalilla ennen pintamaalausta.
 

Pohjamaalit sisäseinille

Varma- pohjamaali kuiviin sisätiloihin

Varma-pohjamaali tasaa huokoistenkin alustojen imevyyttä, jolloin pintamaali tarttuu paremmin. Tasaa huokoisten alustojen imevyyttä, jolloin lopputuloksesta tulee tasainen ja siisti. Parhaan lopputuloksen saat kun sävytät pohjamaalin saman sävyiseksi kuin pintamaali. 

Tutustu tuotteeseen

Luja Yleispohjamaali kosteisiin sisätiloihin

Homesuojattu, erittäin laadukas pitävä pohjamaali etenkin kosteisiin tiloihin. Soveltuu erinomaisesti myös tapetin alle. Saat parhaan lopputuloksen yhdessä Luja-pintamaalien kanssa.

Tutustu tuotteeseen

Kitit ja tasoitteet sisäseinille

Hole-in-1 -paikkauskitti

Erityiskevyt, kutistumaton paikkauskitti seinäpintojen naulan kolojen ja kuoppien täyttöön. Valmista jopa yhden kerran täytöllä 50 mm asti. Kittiä täytetään kertaalleen ääriään myöten ja poistetaan kevyesti ylimääräinen pois. Käytännössä lähes kutistumaton, <5%.

Tutustu tuotteeseen

Presto R -tasoite

Telalevitettävä valmistasoite sisäseinille. Presto R on helppo levittää ja hioa. Telattava tasoite on soveltuu sisäseinien ja kattojen tasoitukseen sekä saumanauhojen kiinnitykseen. 

Tutustu tuotteeseen

Puhdistusaineet

Seinäpesu

Käyttövalmis suihke sisäseinien puhdistamiseen ennen pintakäsittelyä. Puhdistaa ja himmentää pinnan edesauttaen uuden maalikerroksen tarttumista. Suihkutetaan käsiteltävälle alueelle ja pyyhitään veteen kostutetulla nukkaamattomalla liinalla.

Tutustu tuotteeseen

Pensselipesu

Tehokas pesuaine maalaustyövälineille. Liuottaa sekä vesi- että liuoteohenteiset maalit. Työkalu pestään lopuksi vedellä.

Tutustu tuotteeseen
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi