Miten käsittelen kuluneen parketin?

Näyttääkö vanha puulattia kulahtaneelta ja naarmuiselta? Uusi maali- tai lakkapinta raikastaa koko tilan ilmeen! Maalilinjan vinkeillä uudistat parketin uuteen uskoon.

Tuotteet parketin lakkaukseen

Naarmuuntuneen parketin uudelleen käsittely onnistuu Parketti-Ässä -lakalla. Parketti-Ässä -lakkaa on saatavilla kolmessa eri kiiltoasteessa: puolihimmeänä, puolikiiltävänä ja kiiltävänä. Parketti-Ässä lattialakkojen väri on neutraali. Lattialakka suojaa puupintaa niin että lattia näyttää upealta eikä lakkapinta kellastu. Parketti-Ässän kanssa et tarvitse erillistä pohjalakkaa!

Työohjevideo parketin lakkaukseen

Videolta näet parketin lakkauksen päävaiheet: lattian hionnan, hiontapölyn poistamisen ja Parketti-Ässä -lakan levityksen. 

Tuotteet parketin maalaukseen

Betolux Akva -maalilla saat vanhastakin parkettipinnasta kauniin puulattian. Puolikiiltävä Betolux Akva luo kauniin kulutusta kestävän lattiapinnan. Lisäksi se on sävytettävissä haluamaasi sävyyn Tikkurilan sisävärikarttojen mukaan. Olemme koonneet myös Lattiamaalit -värikokoelman, josta löydät 27 suosituinta sävyä lattioille. 

Työohjeet parketin maalaukseen
Seuraa työohjeita ja onnistu parketin maalauksessa Betolux Akvalla
Puhdista lattia liasta, pölystä, rasvasta ja öljystä
Jos kyseessä on vanha lattia, puhdista se Tikkurilan Maalipesu -puhdistusaineella. Levitä pesuaineliuos ja huuhtele huolellisesti. Anna pinnan kuivua ennen hiomista.
Hio lattia
Poista mahdollinen irtoava vanha maali tai lakka ja hio kaikki pinnat huolellisesti himmeäksi. Poista lopuksi hiontapöly
Pohjamaalaa puupuhtaat pinnat 1–2 kertaan Multistop-eristyspohjamaalilla
Parhaan eristystuloksen saat kahden kerran käsittelyllä.
Pintamaalaa ohentamattomalla Betolux Akvalla 2–3 kertaan
Käytä työvälineenä keinokuitusivellintä. Maali kuivuu nopeasti, joten suunnittele maalaustyö siten, etteivät jatkoskohdat jää näkyviin. Etene lautojen pituussuunnassa muutama lauta kerrallaan. Tarvittavat korjaukset kannattaa tehdä vasta kuivaan maalipintaan.
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi