Tuotevalintaopas lattioille

Suojaa uusi lattiasi tai uudista vanha lattiasi maalaamalla tai lakkaamalla. Täältä löydät ohjeet tuotteen valitsemiseen lattiallesi.

Lattian maalaus ja lakkaus eivät ole sen vaikeampaa kuin seinänkään maalaus: puulattia sivellään muutama lauta kerrallaan ja betonilattian voi telata lyhytnukkaisella telalla jatkovartta apuna käyttäen. Vanha lattia saa entistä hohtavamman elämän, kun pinta saa uuden maalin tai lakan. Uusi, maalattu tai lakattu lattia syntyy viikonlopun aikana.

Lattioiden maalaus

Vaalea lattia avartaa ja saa huoneen näyttämään isommalta. Tummemmat värit taas ovat luontaisia lattian värejä, jotka kestävät aikaa. Värivinkki: Tiloissa, joissa lattia likaantuu helposti, ovat harmaan eri sävyt käyttökelpoisimpia. Kaikki Tikkurilan lattiamaalit ovat tutkitusti turvallisia ja ne on tehty kestämään aikaa ja askelia.

Tuotteet lattian maalaukseen

Pontti Floor Paint 30 -puulattiamaali

Puolihimmeä, kestävä, kauniisti tasoittuva ja peittävä, kellastumaton maali puulattiaan. Maali kuivuu nopeasti, joten maalaat lattian valmiiksi yhden päivän aikana. Voidaan sävyttää Tikkurilan peittäviin sisäväreihin. 

Soveltuvuus: puu- ja puukuitulevylattiat. Sopii myös aikaisemmin alkydimaalilla maalatuille sekä
epoksimaalilla

Tutustu tuotteeseen

Betolux Akva -lattiamaali

Kestävä, nopeasti kuivuva ja kellastumaton maali betonilattiaan. Helppo työstää ja kuivuu nopeasti, joten saat valmista pintaa yhden päivän aikana. Voidaan sävyttää Tikkurilan peittäviin sisäväreihin. 

Soveltuvuus: betoni- ja puulattioiden maalaukseen sisätiloissa. Soveltuu myös aikaisemmin alkydi- tai
epoksimaalilla tai -lakalla käsiteltyj

Tutustu tuotteeseen

Tuotteet pohjustukseen

Betolux Akva Pohjuste

Betolux Akva Pohjuste imeytyy hyvin betonin huokosiin ja parantaa maalin tarttuvuutta. Voidaan käyttää myös betonilattioiden pölynsidontaan.

Soveltuvuus: uusien ja aiemmin käsittelemättömien betonilattioiden pohjustuskäsittelyyn ennen pintamaalausta
Betolux Akva lattiamaalilla

Tutustu tuotteeseen

Lattioiden lakkaus

Pidentääksesi puulattian tai parketin käyttöikää, suosittelemme suojaamaan lattian lakkaamalla. Voit myös kunnostaa vanhan puulattiasi hiomalla ja lakkaamalla sen lähes uuden veroiseksi. 

Tuotteet puulattian lakkaukseen

Pontti Floor Lacquer 5 -puulattialakka

Himmeä lattialakka, joka antaa antaa kauniin syvämatan lakkapinnan, joka on erittäin kestävä. Tuote kuivuu nopeasti ja on mietohajuinen. Sävytettävissä Tikkurilan kuultaviin väreihin. Suurien pintojen, kuten lattian sävyttämiseen suositellaan käytettäväksi Parketti-Ässä Petsiä.

Soveltuvuus: parketti- ja puulattiat sekä -portaat 

Tutustu tuotteeseen

Pontti Floor Lacquer 50 -puulattialakka

Puolikiiltävä lattialakka, joka antaa kauniin lakkapinnan, joka on erittäin kestävä. Hyvä tasoittuvuus ja lyhyt kuivumisaika. Sävytettävissä Tikkurilan kuultaviin väreihin. Suurien pintojen, kuten lattian sävyttämiseen suositellaan käytettäväksi Parketti-Ässä Petsiä.

Soveltuvuus: parketti- ja puulattiat sekä -portaat 

Tutustu tuotteeseen

Tuotteet puulattian lakkaukseen (ei sävytettävissä)

Parketti-Ässä 20 -lattialakka

Puolihimmeä lattialakka suojaa puulattiasi, antaen suojan iskuille ja kulutukselle. Se ei vaadi erillistä pohjalakkaa ja on siksi helppokäyttöinen. Voidaan levittää myös telalla. 

Soveltuvuus: hiotulle puupinnalle pohja-, pinta- sekä huoltolakkaukseen sisätiloissa. Soveltuu myös aikaisemmin maalattujen puulattioiden huoltokäsittelyyn

Tutustu tuotteeseen

Parketti-Ässä 50 lattialakka

Puolikiiltävä lattialakka suojaa puulattiasi, antaen suojan iskuille ja kulutukselle. Se ei vaadi erillistä pohjalakkaa ja on siksi helppokäyttöinen. Voidaan levittää myös telalla. 

Soveltuvuus: hiotulle puupinnalle pohja-, pinta- sekä huoltolakkaukseen sisätiloissa. Soveltuu myös aikaisemmin maalattujen puulattioiden huoltokäsittelyyn.

Tutustu tuotteeseen

Parketti-Ässä 80 -lattialakka

Kiiltävä lattialakka suojaa puulattiasi, antaen suojan iskuille ja kulutukselle. Se ei vaadi erillistä pohjalakkaa ja on siksi helppokäyttöinen. Voidaan levittää myös telalla. 

Soveltuvuus: hiotulle puupinnalle pohja-, pinta- sekä huoltolakkaukseen sisätiloissa. Soveltuu myös aikaisemmin maalattujen puulattioiden huoltokäsittelyyn

Tutustu tuotteeseen

Huomioitavaa: Jos haluat muuttaa lattian sävyä, käytä suurilla pinnoilla Pontti Puulattialakan tai Parketti-Ässän alla tarvittaessa Parketti-Ässä Petsiä, joka on sävytettävissä Tikkurilan kuultaviin sisä- ja ulkoväreihin. 

Parketti-Ässä Petsi

Parketti-Ässä Petsi korostaa puun struktuuria. Tuote on sävytettävissä Tikkurilan kuultaviin sisä- ja ulkoväreihin.

Soveltuvuus: hiottujen tai puupuhtaiden puulattioiden lakkaukseen

Huomioitavaa: lakkaa petsattu pinta Parketti-Ässällä tai Pontti Floor Lacquer puulattialakalla, jotta saat kestävän pinnan lattiallesi 

Tutustu tuotteeseen

Jäikö sinulla vielä kysyttävää?

Tikkurilan Maalilinja auttaa sinua maalaukseen liittyvissä kysymyksissä. 

Voit olla yhteydessä Maalilinjaan:

  •    Puhelimitse 020 191 2002 arkisin klo 8–19 (puheluiden hintatiedot)
  •    Lomakkeen kautta
  •    Keskustelemalla asiantuntijoidemme kanssa Maalilinja Chatissä (selaimen oikea alareuna)

Värin valinnassa avun saat värisuunnittelusta:

  • Puhelimitse 020 191 2007 arkisin klo 8–16
  • Sähköpostilla: varisuunnittelu@tikkurila.com
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi