Tuotevalintaopas sokkeleille

Sokkeli on tärkeä osa rakennuksen julkisivua. Laadukkaalla pintakäsittelymenetelmällä sokkeli pysyy kuivana ja suojaa osaltaan rakennuksen perustusta. Oikein toteutettu ja pintakäsitelty sokkeli on lisäksi pitkäikäinen.

Sokkeli on tärkeä osa rakennuksen julkisivua. Laadukkaalla pintakäsittelymenetelmällä sokkeli pysyy kuivana ja suojaa osaltaan rakennuksen perustusta. Oikein toteutettu ja pintakäsitelty sokkeli on lisäksi pitkäikäinen. Muistathan käsitellä sokkelin, sillä se viimeistelee talosi ulkonäön ja lopullisen ilmeen.

Maalaaminen Yki Sokkelimaalilla on helpoin ja kustannustehokkain tapa suojata ja kaunistaa uusi tai vanha sokkeli. Lähes rajattomasta värivalikoimasta löytyy sopiva väri jokaiseen sokkeliin. Yki Rouhepinnoitteella saa helposti aikaan viimeisteltyä, rappausmaista pintaa. Pinnoitteen struktuuri häivyttää pienet virheet. Näyttävin Yki-perheen tuotteista on Yki Aitokivi, jolla sokkeliin saadaan aito ja kaunis luonnonkivipinta.

 

Tuotteet sokkelin pintakäsittelyyn

Yki Sokkelimaali

Suomen suosituimmalla sokkelimaalilla maalaaminen on helppoa ja kustannustehokasta. 

Soveltuu betonisokkeleiden ja sementtivahvoilla laasteilla ylitasoitettujen betoni- ja harkkosokkeleiden maalaamiseen.

Tutustu tuotteeseen

Yki Rouhepinnoite

Yki Rouhepinnoitteella saat helposti aikaan viimeisteltyä, rappausmaista pintaa. Himmeä ja hyvin peittävä rouhepinta sopii niin kivi- kuin puutaloonkin. 

Soveltuu myös aikaisemmin maalatulle pinnalle. Soveltuu betonisokkeleihin sekä sementtivahvoilla laasteilla ylitasoitetuille betoni- ja harkkosokkeleille.

Tutustu tuotteeseen

Yki Aitokivi

Kestävällä Yki Aitokivi -pinnoitteella saadaan sokkeliin aito ja kaunis luonnonkivipinta. Tuotteen näyttävyyden takaa suomalaisesta peruskalliosta louhittu kiviaines. 

Soveltuu betonisokkeleihin sekä sementtivahvoilla laasteilla ylitasoitetuille betoni- ja harkkosokkeleille. Myös vanhan maalin päälle.

Tutustu tuotteeseen

Sokkelit värikokoelma

Sokkelit värikokoelma sisältää suosituimmat sokkelivärit Yki Sokkelimaaliin, Yki Rouhepinnotteeseen ja Yki Aitokiveen.

Tuotteet ulkopintojen pohjatyöhön

Yki Sokkelipohjuste

Maalaamattomien tai aikaisemmin maalattujen sokkeleiden pohjustuskäsittelyyn ennen pintakäsittelyä. Pohjuste vähentää suolojen läpilyöntiä, sitoo alustaa sekä lisää alustan vedenhylkimisominaisuuksia.

Tutustu tuotteeseen

Finnseco Kuitulaasti

Betoni-, harkko-, levy- ja tiilirakenteiden tasoituslaasti

Tutustu tuotteeseen

Tuotteet sokkelin pesuun

Homeenpoisto

Sokkelin pesu Homeenpoistolla tehostaa pesua irrottamalla homeen ja levän. Homeenpoistopesu varmistaa, ettei uuden maalikerroksen alle jää itiökasvustoa.

Tutustu tuotteeseen

Sokkelin teknisen toimivuuden varmistaminen

Sekä rakennuksen että sen sokkelin pintakäsittelyn kannalta on tärkeää, että sokkeli on toteutettu kosteusteknisesti oikein. Varmista, että: 

  • maaperän kallistukset ovat riittävät ja suuntaavat poispäin rakennuksesta 
  • sade- ja sulamisvedet johdetaan pois rakennuksen vierestä
  • salaojat toimivat
  • veden kapillaarinen virtaus on katkaistu
  • maaperän routasuojaus on toteutettu oikein
  • ryömintätila tuulettuu riittävästi
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi