Finnseco Kuitulaasti

Polymeerimodifioitu kuituvahvisteinen sementtipohjainen ohutrappauslaasti, jonka maksimiraekoko on 0,6 mm.

CE
Kuvaus

Polymeerimodifioitu kuituvahvisteinen sementtipohjainen ohutrappauslaasti, jonka maksimiraekoko on 0,6 mm.


Ominaisuudet

Käytetään eristerappausjärjestelmien liima-, verkotus- ja tasoituslaastina sekä betoni-, harkko-, levy- ja tiilirakenteiden tasoituslaastina.


Käyttökohteet

Asuin-, liike-, teollisuus-, varasto- ym. rakennukset.


Riittoisuus

1,5 kg/m²/mm. Eristeen liimauksessa n. 4 kg/m², verkotuslaastina n. 9 kg/m² (6 mm kerrosvahvuudella)


Maalausolosuhteet

Ilman, laastin ja alustan lämpötilan on oltava vähintään +5 °C. Työskentelyä kuumalla ilmalla, kovassa tuulessa, suorassa auringonpaisteessa, sateessa ja sateen edellä tulee välttää.


Pinnan esikäsittely

Käsiteltävä pinta puhdistetaan liasta, pölystä ja suoloista esim. paine-vesipesulla. Homehtuneet, sammaloituneet ym. pinnat pestään Tikkurilan Homeenpoistolla käyttöohjeen mukaisesti. Ulkonevat epätasaisuudet poistetaan mekaanisesti, ja isot kolot paikataan Finnseco KL+ -korjauslaastilla tai harkkotyypille soveltuvalla korjauslaastilla. Lisälämmöneristettävät pinnat oikaistaan ja vahvistetaan työselityksen mukaisesti. Sileät ja lasimaiset betonipinnat tulee aina käsitellä mekaanisesti riittävän pintaprofiilin aikaansaamiseksi ja sementtiliiman poistamiseksi. LAASTIN VALMISTUS: Finnseco Kuitulaasti lisätään puhtaaseen veteen ja sekoitetaan koneellisesti tasalaatuiseksi massaksi, minkä jälkeen sen annetaan vettyä n. 10 min. ennen uudelleensekoitusta ja työn aloittamista.


Maalaus

Ensimmäinen kerros:

Liimaus: Liimalaasti levitetään kauttaaltaan kiinnitettäviin eristelevyihin kampalastalla. Tämän jälkeen levyt painetaan kiinni alustaan ja tiiviisti toisiaan vasten. Saumoihin ei saa jäädä laastia tai avoimia kohtia. Verkotus: Kuitulaastia levitetään eriste- tai rappauslevyn päälle n. 3-4 mm paksuinen kerros laastiruiskulla tai käsin teräslastalla. Finngard Lasikuituverkko upotetaan tuoreeseen laastiin. Verkot limitetään toisiinsa vähintään 100mm. Toinen 2-3 mm paksu laastikerros levitetään ja viimeistellään aikaisintaan seuraavana päivänä alemman kerroksen levityksestä. Tasoitus: Mineraalisten alustojen tasoitus tehdään kahteen kertaan, jolloin saadaan suojaava ja alustan struktuurin peittävä rappaus. Finnseco Kuitulaasti levitetään laastiruiskulla tai käsin teräslastalla. Tarvittaessa rappaus vahvistetaan Finnseco Lasikuituverkolla. Laastikerroksen on annettava kovettua 1 vrk/mm ennen jatkokäsittelyä.


Finnish
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi