4 yleistä virhettä puutalon maalauksessa

Kesä on täydellinen aika maalata puutaloa. Jos et tee maalausta oikein, saatat päätyä epätasaiseen ja lyhytkestoiseen lopputulokseen.

Hyvin maalattu talo näyttää kauniilta, mutta kodin maalaus on muutakin kuin vain estetiikkaa. Maalatut pinnat suojaavat talon rakennetta erilaisilta sääolosuhteilta, kuten UV-säteilyltä ja sateelta. 

Olemme koonneet muutamia yleisiä virheitä, jotka auttavat sinua saavuttamaan kestävän pinnan ja välttämään yleisimmät maalausvirheet.

Virhe 1: Huolimattomat maalausvalmistelut

Usein puupinnat likaantuvat ajan myötä, joten ensimmäinen asia ennen talon julkisivun maalausta on pintojen pesu. Puhdistamalla pinnat huolellisesti varmistat, että pinnalta lähtee sekä liat että homekasvusto. Pinnan perusteellinen pesu varmistaa uuden maalin kiinnittymisen pintaan. Jos tämä vaihe jätetään väliin, ei tulos välttämättä ole kovin pitkäkestoinen, kun maali ei saa riittävää tartuntaa likaiselle pinnalle.

Virhe 2: Maalaus huonossa säässä

Ulkona maalattaessa hyvä maalaussää on aina huomioitava. Paras sää on lämmin, puolipilvinen poutapäivä, mieluiten noin 20 astetta. Maalaamista ei kannata aloittaa sateisella ilmalla. On siis tärkeää suunnitella etukäteen ja varmistaa, että projekti toteutetaan kuivalla säällä. Lisäksi maalattavan rakenteen tulee olla kuiva.

Kostean sään lisäksi myös suoraa auringonvaloa tulee välttää. Maalaamista erittäin aurinkoisissa olosuhteissa ei suositella, sillä levitettävä maali kuivuu liian nopeasti ja maalattuun pintaan voi tulla pieniä kuplia.

Virhe 3: Värin valinta ilman värimateriaaleja

Talon ulkopinnan värin valitseminen voi olla haastavaa. Puhelimen näyttöjen ja tablettien avulla pääsee hyvin alkuun, mutta on tärkeää muistaa, että lopullinen päätös tulee tehdä aina oikeiden värimateriaalien perusteella. Näytöillä näkyvät värit voivat näyttää hieman erilaisilta kuin värimateriaalit siinä ympäristössä, johon sävy tulee.

Pienet 1,8 dl kokoiset sävytesterit sekä myös myymälöissäkin esillä olevat 74 x 120 mm kokoiset mallipalat ovat oiva apu värin valinnassa.

Virhe 4: Väärän tuotteen valinta

Maali valitaan aiemman käsittelyn ja pintojen kunnon perusteella. Ulkopinnat tulee maalata vain ulkomaalilla. Näin varmistetaan, että pinta kestää pitkään.

Hyvän ja kestävän maalaustuloksen saamiseksi tulee käyttää laadukkaita ulkomaalaussiveltimiä ja pestä ne Pensselipesulla odottamaan seuraavaa maalausprojektia.

Ulkopintojen tuotevalintaopas

Mikäli kaipaat apua maalin valinnassa, tutustu ulkopintojen tuotevalintaoppaaseemme.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi