Tyylikäs olohuone vaaleanruskealla seinällä ja tummalla terrakotan sävyllä

Inspiraatiota 1970-luvun väreistä ja muodoista

Inspiroidu hyödyntämään 70-luvun rohkeita muotoja, kaarevia reunoja ja maanläheisiä ruskeita ja oransseja sävyjä sisustuksessasi.

Pandemia ja sen myötä vallitseva epävarmuus innoittivat meidät nostalgiaan ja sisustustyylit ovat kääntyneet kohti lämpimiä, luonnonläheisiä ja maanläheisiä sävyjä. Jo ennen pandemiaa luonnonmateriaalit, kuten rottiniki, paju ja paneeli olivat suosiossa. Kun luonnonläheisiä sävyjä on alettu käyttämään yhdessä näiden materiaalien kanssa, voimme todeta, että 1970-luvulla suosittu sisustustyyli on palannut uudella, hieman hienovaraisemmalla twistillä. Lue eteenpäin ja inspiroidu meidän poiminnoista tämän tyylin ympäriltä.

Ruskea ja poltettu oranssi

Poltettu oranssi ja tummanruskea olivat 1970-luvun sisustuksen suosittuja värejä ja ne näkyvät myös tämän päivän sisustuksessa – nykypäivänä käytetään kuitenkin hieman luonnollisempia sävyjä aiempien kirkkaiden ja ylellisten värien sijaan. Suklaanruskean sijaan etsitään nyt terrakottaa ja lämmintä ruskeanpunaista. Sisustajat ovat siirtymässä pehmeisiin oransseihin, kuten L403 Punssi, sinapinkeltaiseen, kuten K398 Keisari, ja rusehtavaan vaaleanpunaiseen, kuten S471 Etruski.

 

Makuuhuoneen seinä lämpimällä keltaisella sävyllä ja yhteensopivilla lakanoilla

Syksyinen väripaletti maanläheisin ruskein ja oranssein sävyin luo intiimin tunnelman. @nelankotona käytti makuuhuoneensa seinään L396 Mehiläisvahaa ja yhdisti siihen sormipaneelista tehdyn sängynpäädyn, kasveja, pajukorin ja nahkaisen rahin.

Vihreä tuo luonnon sisätiloihin

Monille avokadonvihreä on 70-luvun symbolisin sävy. Vihreä on tehnyt paluun, mutta ei niin eläväisenä kuin 70-luvulla – nyt rakastetaan vihreän tummia, maanläheisiä ja vaimeampia sävyjä, jotka yhdistetään erityisesti luonnonmateriaalien, kuten puun, rottingin ja huonekasvien kanssa. Painopiste on siirtymässä kohti kestävää elämäntapaa ja kotiin pyritään tuomaan mahdollisimman paljon luonnonläheisiä elementtejä. 

 

Rikas tummanvihreä seinä työhuoneessa

Syvän maanläheinen ja arvoituksellinen vihreä on M442 Vuono. Se on luonnollinen pari 70-luvun klassikoiden, kuten puisten huonekalujen, huonekasvien ja muiden eläväisten sävyjen kanssa.

 

Rohkeita muotoja maalaamalla

70-luku oli pehmeiden geometristen muotojen ja kaarevien reunojen aikakautta  tämä näkyi niin seinillä kuin huonekaluissa. Nykyään rohkeat muodot ja värit tuntuvat raikkaalta kontrastilta skandinaaviseen minimalistiseen tyyliin. Käytännössä monet eivät välitä trendien välisistä rajoista. 70-luvun ominaisuudet sekoittuvat ja elävät harmoniassa kaikkien muiden kodin sisustuksen genrejen kanssa.

 

Seinälle maalattu kaarikuvio terrakotan ruskeassa sävyssä

Instagram-käyttäjä @emmasisustaa käytti rustiikkista N405 Ruukkua ja maalasi kaaren lipaston taakse ja toi hieman 70-luvun tunnelmaa tähän päivään.

 

Olohuoneen seinä maalattu pehmeällä beigellä ja vihreällä kaarikuviolla

@emmankotona on luonut 70-luvun inspiroiman tyylin kotiinsa ja maalannut seinät kauttaaltaan V484 Ajopuulla ja lisännyt M442 Vuonolla maalatun kaarikuvion. Makramee-seinäverhoilu ja pajuvalaisin viimeistelevät tunnelman. Sekä makrameet että pajuelementit nousevat tässä tilassa esiin modernilla tavalla.

 

 

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi