äiti ja tytär harmaalla terassilla puutarhatarvikkeiden ja huonekalujen kanssa

Kesän 2023 trendit terassille ja parvekkeelle

Vuonna 2023 luonnonmateriaalit, viherkasvit ja ympäristöystävälliset valinnat ovat edelleen suosiossa.
Nainen kastelemassa kukkia ruskean seinän edessä

Luo oma viherparatiisi kasveilla ja yrteillä

Huonekasvien suosio säilyy vahvana vuoden 2023 terassitrendejä tarkasteltaessa. Tänä vuonna jatketaan kasvien käyttöä terassien, patioiden ja parvekkeiden sisustuksessa. Trendinä on yhdistellä monenlaisia kasveja, joiden sekaan lisätään myös syötäviä yrttejä ja vihanneksia. Jos tilaa on rajallisesti, voit hyödyntää tilan myös pystysuunnassa lisäämällä seinille esimerkiksi hyllyjä ja sijoittamalla niihin yrttejä tai kasveja. 

Kasvien käyttö sitoo terassin ja pation ympäristöönsä ja tuo ripauksen eloisuutta ulkotilaan. Puiset istutuslaatikot kannattaa käsitellä öljyllä suojataksesi puuta kosteudelta. Ympäristöystävällinen, vesiohenteinen Patio Verso on turvallinen käytettäväksi myös syötävien kasvisten kasvatuslaatikoissa ja antaa suojan lisäksi istutuslaatikoille myös kauniin sävyn.

Kasvit vaativat toki jonkin verran hoitoa, mutta ehkäpä se on yksi syy viettää enemmän aikaa myös ulkotiloissa.

beigen värinen aurinkotuoli tummalla puisella terassilla

Unelmoi korkeuksissa

Olennainen osa jokaista terassia tai parveketta on paikka, jossa voi rentoutua ja unelmoida. Tänä vuonna säkkituolien ja nojatuolien lisäksi terasseilla nähdään esimerkiksi daybedejä. Erityisen trendikästä on ripustaa daybed katosta, jolloin sillä voi keinutella hieman. Simppelin daybedin rakennat vaikkapa DIY-projektina puusta ja köydestä. Älä unohda pehmeitä tekstiilejä, kuten tyynyjä ja huopia ja muista käsitellä puu sitä suojaavalla puuöljyllä. Ulkokalusteiden pinnoille oiva valinta on uusi biopohjainen Valtti Plus Wood Oil, jonka avulla suojaat puupintaa erinomaisesti kosteudelta, ja jonka voit sävyttää Kuultavat ulkovärit -värikartan laajaan värivalikoimaan oman tyylisi mukaan.

tumma puinen lankkupöytä terassilla sekä vihanneksia ja kasveja

Kesän materiaalit

Kovat materiaalit, kuten sementti, rauta ja teräs ovat ikuisia suosikkeja ulkotilojen sisustuksessa. Ne ovat erittäin kestäviä eivätkä vaadi loputtomasti huolenpitoa. Niitä on helppo yhdistää myös puuelementteihin – esimerkiksi metallituoli ja lankkupöytä näyttävät upeilta yhdessä.

kasveja tumman terassin seinän edessä

Kestävämpään jälkeen

Kestävyys ja ympäristöystävällisyys ovat kasvavia trendejä ja näkyvät jokaisessa elämämme osa-alueessa. Aina ei ole tarvetta ostaa uutta terassipöytää tai tuoleja, vaan ne ovat monesti kunnostettavissa puuöljyn avulla. Valitsemalla ulkokalusteillesi biopohjaisen sävytettävän Valtti Plus Wood Oilin kalusteesi kestävät kauniina pitkään ja teet ympäristöystävällisen valinnan. Jos etsit suurempaa muutosta voit myös maalata ulkokalusteen Patio Pihakalustemaalilla haluamallasi sävyllä.

Myös terassi kannattaa huoltaa säännöllisin väliajoin öljyämällä suojataksesi sitä UV-säteilyltä sekä sateelta. Uusi biopohjainen Valtti Plus Terrace Oil tekee terassistasi kestävän ja antaa sille kauniin pinnan. Voit valita sinulle sopivimman sävyn kolmesta valmisväristä: musta, harmaa ja ruskea. Jos haluat sävyn laajemmasta valikoimasta, valitse terassisi pintaan sävytettävä Valtti Plus Wood Oil.

äiti ja tytär harmaalla terassilla puutarhatarvikkeiden ja huonekalujen kanssa

Luonnonmateriaalit

Vuoden 2023 terassisisustuksissa näkyy paljon luonnonmateriaaleja. Puu, rottinki, juutti ja esimerkiksi savi kasvattavat edelleen suosiotaan, ja niitä on helppo yhdistellä esimerkiksi modernin, romanttisen tai boheemin tyylin kanssa. Bambu- ja meriruohokorit näyttävät tyylikkäiltä ja ovat myös käytännöllisiä tavaroiden säilyttämiseen ulkotiloissa.

valoketjut ja lyhdyt valaisevat puista terassia

Tunnelmaa valoilla

Vuonna 2023 valaistus on yhä tärkeässä roolissa. Viihtyisät ja tunnelmalliset illat terassilla vaativat tietysti myös paljon lyhtyjä ja valoketjuja. Varaamalla tilaan myös pinon huopia voit nauttia ulkotilastasi hieman pidempään jo viileämmistä kevätpäivistä alkusyksyn pimeneviin iltoihin. 

Sisustussuunnittelija Anna Pirkkolaa Studio Plenty:ltä haastateltiin tätä artikkelia varten.

KAIKKI MITÄ SINUN TULEE TIETÄÄ TERASSIN JA PIHAN MUIDEN PINTOJEN HUOLTAMISESTA
Pihan pintojen huolto-opas

Kaipaatko inspiraatiota ja vinkkejä terassin ja ulkotilojen pintojen käsittelyyn?

Tilaa Tikkurilan uutiskirje saadaksesi vinkkejä ja inspiraatiota ulkomaalauskauteen liittyen. 

Tilaa uutiskirje
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi