Keltainen lasten kerrossänky

Maalaa lastenhuoneen kerrossängylle uusi ilme

Nuapurissa-blogin Maru maalasi lastenhuoneen kerrossängyn greipin keltaiseksi kuopuksen toiveesta. Näin maalaat kerrossängyn Marun tavoin uuteen uskoon!
Lasten mielipiteillä on väliä

Vanha kerrossänky löytyi nettikirpparilta ja uusi ilme kalusteelle syntyi muutamassa päivässä. Marun kuopus toivoi keltaista sävyä ja vanhan kerrossängyn uudeksi väriksi valikoitui Greippi S302. Kerrossänky maalattiin puolihimmeäksi Helmi 30 -kalustemaalilla.

Lastenhuonetta maalatessa on tärkeää, ettei maaleista haihdu tai irtoa mitään haitallisia yhdisteitä pitkäaikaisenkaan käytön aikana. Tikkurilan vesiohenteiset maalit, kuten Helmi, ovat hajuttomia ja turvallisia käyttää. Lisäksi ne ovat helppoja pyyhkiä tuoreeltaan vedellä pois, jos joskus maalatessa roiskuu.

lastenhuone kerrossängyllä
lastenhuone kerrossängyllä
Kaluste voi olla lastenhuoneen väripilkku

"Lastenhuone on paikka, jossa kuuluu olla väriä! Pojat muuttivat viime vuoden puolella takaisin vanhaan, melko mustavalkoiseen huoneeseensa ja ainakin äiti on kaivannut sinne kovasti vähän jotain ytyä. Kun touhutaan lastenhuoneessa, niin silloin on ensiarvoisen tärkeää kuulla myös asukkaiden mielipiteitä väreistä ja tunnelmasta. Sävyksi valikoitui Tikkurilan Greippi (S302), joka on ihanan pehmeä keltainen."

Maru, Nuapurissa-blogi

Kerrossänky ennen ja jälkeen

Sänky ennen
Sänky ennen maalausta
Sänky maalauksen jälkeen
Sänky maalauksen jälkeen
Näin toteutat idean

Panosta huolelliseen esikäsittelyyn, niin saat parhaan lopputuloksen. Projektiin kuluu pari päivää ja Helmi-maalilla maalattu kaluste voidaan ottaa käyttöön 2-3 vuorokauden kuluttua viimeisimmästä maalauskerrasta.

 

Esityöt

pese maalipesulla kaluste
PUHDISTUS

1. Puhdista kalusteen pinta Tikkurilan Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua.

hio vanhat kuluneet pinnat
HIONTA

2. Hio maali himmeäksi ja poista hiontapöly pölynpoistoliinalla.

spaklaa tarvittaessa
PAIKKAA

3. Kittaa tarvittaessa kolot pinnasta Spakkeli Puukitillä. Kitin kuivuttua hio kohta kevyesti.

Maalaus

kalusteen pohjamaalaus telalla
POHJAMAALAUS

4. Suojaa maalaamattomat pinnat tarkoitukseen sopivalla paperilla ennen maalausta.

5. Sekoita maali ja kaada telakaukaloon. Pohjamaalaa kalusteen pinnat kertaalleen Otex Akva -tartuntapohjamaalilla. Käytä kalustemaalitelaa. Pohjamaali kannattaa sävyttää lähelle pintamaalin sävyä, jolloin se peittää paremmin. Anna kuivua 5 tuntia.

Kalusteen pintamaalaus
PINTAMAALAUS

6.  Pintamaalaa 1-2 kertaa puolihimmeällä Helmi 30 -kalustemaalilla, sävyllä S302 Greippi. Helmi on päällemaalattavissa 16 tunnin kuluttua ja käyttöönottokovuus saavutetaan 2-3 vuorokauden kuluttua.

Puhdista työvälineet vedellä ja saippualla tai Tikkurilan Pensselipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi