Terassi- ja puutarhatrendit 2024

Helppoa, värikästä ja kestävää. Terassi- ja puutarhatrendit vuodelle 2024 korostavat hyvinvointia ja kestävyyttä. Valmistaudu rentoutumaan ensi kesänä, sillä trendinä on nyt sinun hyvinvointisi.

Tässä nopeatempoisessa maailmassa rentoutuminen ja oma sekä puutarhan hyvinvointi korostuu. Tämän kauden puutarhatrendit heijastavat haluamme luoda ulkotiloja, jotka edistävät rentoutumista, virkistymistä ja luonnonläheisyyttä. Valmistaudu maanläheisiin lämpimiin sävyihin ja ympäristötietoiseen maisemointiin. Kurkista uusimpiin terassi- ja puutarhatrendeihin, jotka asettavat etusijalle hyvinvoinnin ja kestävyyden. 

1. Helppohoitoiset pihakalusteet ja luonnollinen puutarha

Puutarhan tai terassin sisustamisen ja ylläpidon ei tarvitse olla aikaa vievää. Itse asiassa helposti hoidettavat kivipuutarhat ja metallihuonekalut ovat yhä suositumpia, koska kumpikaan niistä ei vaadi jatkuvaa hoitoa. Eri tekstuurien ja vähän huoltoa vaativien materiaalien sekoittaminen luo myös syvyyttä tilaan. Tänä vuonna puutarhakin saa jopa hieman rehottaa. Panosta kuivuutta kestäviin kasveihin tai korosta pihan alkuperäisiä ja siten myös siellä viihtyviä kasveja. 

2. Nurkkaus, joka kutsuu päiväunille

Terasseilla nähdään tänä kesänä suuria pehmeitä sohvia, riippumattoja ja säkkituoleja. Terassi suorastaan kutsuu ottamaan torkut iltapäivän auringossa tai uppoutumaan kirjaan säkkituolissa. Tee terassistasi tai puutarhastasi paikka, joka auttaa sinua rentoutumaan. Rentoudutko parhaiten aamukahvin ääressä puutarhassa? Tekevätkö pehmeät tekstiilit ja luonnonmateriaalit sinun tilastasi rauhallisen? Suunnittele terassistasi ja puutarhastasi tila, jossa sinun on hyvä olla. 

3. Huomioi ympäristöystävällisyys

Pitkään pinnalla olleet megatrendit: vastuullisuus ja kestävä kehitys vaikuttavat myös kodin päätöksiin. Esimerkiksi kierrätettyjen huonekalujen ja materiaalien suosiminen sekä vanhojen rakenteiden kunnostaminen ovat hyviä valintoja terassille ja puutarhaan.

Säännöllisellä huoltamisella pidennät terassin ja ulkokalusteiden käyttöikää. Käsittele terassisi Valtti Plus Terrace Oil tai sävytettävällä Valtti Plus Wood Oil -puuöljyllä. Valtti Plus Wood Oil sopii myös puisien ulkokalusteiden öljyämiseen. Voit myös antaa käytetyille ulkokalusteille uuden elämän Tikkurilan Patio Pihakalustemaalilla, joka sopii sekä puu- että metallipinnoille.

Muita konkreettisia tapoja pienentää omaa ekologista jalanjälkeä, on panostaa aurinkoenergiaan ja erilaisten ajastimien tai liiketunnistimien käyttöön ulkovalaistuksessa. Jos sinulla on mahdollisuus, suosittelemme hankkimaan kompostorin pihalle. Se on loistava tapa kierrättää keittiön ja puutarhan orgaaninen jäte ravinteikkaaksi mullaksi. 
 

4. Lämmin ruskea terassi

Lämmin ruskea on tänä kesänä trendikäs valinta terassillesi. Ruskean sävyt, esimerkiksi terassilla tai kalusteissa tekevät pihasi tunnelmasta maanläheisen ja yhdistävät sen saumattomasti luontoon. Värimaailma toimii hyvin myös pehmeiden ja lämpimien ulkovalojen kanssa. Kokeile terassillesi esimerkiksi näitä ruskeita Valtti-värikokoelmasta: 5071 Tattia tai 5063 Soraa

Löydä täydellinen sävy sinun terassillesi pienillä sävytestereillä

Kokeile miltä eri värit näyttäisivät sinun terassillasi ja kuinka ne sointuvat yhteen talosi julkisivun kanssa. Pienien sävytestereiden avulla voit kokeilla sävyä etukäteen terassillesi helpottaaksesi värin valintaa ja varmistuaksesi päätöksestäsi. 

Tilaa sävytesteri

5. Pihalle jatkuva olohuone

Ulkotiloja ei enää nähdä kodista erotettuina kokonaisuuksina, vaan ennemminkin ylimääräisenä huoneena. Useille terassi on kesäisin pihalle jatkuva olohuone ja siellä vietetäänkin yhtä paljon aikaa kuin sisällä. 

Ota siis kaikki hyöty irti terassistasi tai pitäisikö sanoa lisähuoneesta ja rakenna siitä huone, joka täyttää kaikki sinun toiveesi. Ehkä se on kodikas tila, jossa on nuotiopaikka rentoutumiseen tai ulkokeittiö grillijuhliin? Tänä vuonna trendi on saada ne molemmat. Esimerkiksi muunnettavissa olevilla kalusteilla voit luoda monikäyttöisen tilan, joka taipuu niin grillijuhliin kuin lokoiluun.

Älä unohda tunnelmallista valaistusta. Lyhdyt, valonauhat tai seinävalaisimet takaavat, että voit nauttia ja käyttää puutarhaasi päivin ja illoin.

6. Lisää vain väriä

Terasseilla nähdään nyt myös väriä. Pehmeät tekstiilit ja koriste-esineet ovat helppo tapa piristää terassin yleisilmettä. Värikkäitä koristetyynyjä ja torkkupeittoja voi olla runsaasti, sillä mukavuudenhaluisuus saa näkyä ja korostua. Kokeile kirkkaita pastellivärejä ja rohkeita kuvioita, jotka tekevät tilasta persoonallisen.

Extravinkki: Pehmennä tilaa matoilla

Matto täydentää ja pehmentää tilaa luoden tunnelmasta kodikkaan. Matto voi olla oikeastaan minkälainen vain: värikäs, neutraali, pyöreä, koristeellinen tai ihan vain todella simppeli. Muista kuitenkin varmistaa, että matto soveltuu ulkokäyttöön, koska se altistuu kosteudelle ja suoralle auringonvalolle.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi