painting concrete table to dark

Tuunaa betonipöytä terassille

Valokuvaaja ja bloggaaja Riikka Kantinkoski tuunasi modernin betonipöydän terassille. Luo tyylikäs pöytä maalaamalla vaalean betonipöydän jalat tummiksi.

Leikittele betonin ja hennosti kiiltävän maalipinnan kontrastilla

Karhea betonipöytä toimii upeana vastapainona herkille kasveille ja pehmeille sohvatyynyille. Voit valmistaa pöydän joko itse tai ostaa valmiina. Vaalea ja jykevä pöytäpinta kaipaa seurakseen kevyet ja tummat jalat.

Riikka maalasi metalliset pöydänjalat mustiksi Unica-ulkokalustemaalilla. Unica-ulkokalustemaali antaa pöydänjaloille hennosti kiiltävän pinnan. Pinnat hiottiin, puhdistettiin ja sen jälkeen maalattiin.

Vaikka betoni on huoleton materiaali, nosta pöytä talveksi varastoon. Betonin uriin jäätyvä vesi saattaa halkaista betonilevyn. Betoni kannattaa pinnoittaa Anti-Dust -pölynsidonta-aineella.

betonipöytä jolla kasvi
maalattu betonipöytä jolla kasvi
maalattu betonipöytä

Jos valmistat betonipöydän itse, voit tehdä sen vanerisen valukehikon ja raudoitusverkon avulla. Rakenna valukehikko pohjalevyn päälle ja leikkaa raudoitusverkosta pala, joka mahtuu väljästi kehikon sisälle. Valmista valuaines, valuta 1/3 kehikkoon ja aseta raudoitusverkko valun päälle. Kaada loput aineksesta kehikkoon ja tasoita pinta. Valu kannattaa lopuksi suojata harsolla. Anna kuivua 3–4 vuorokautta kehikon sisällä.

Tarkemmat ohjeet betonipöydän valmistamiseen kannattaa etsiä verkosta.

IDEAN TOTEUTTAJA: Riikka Kantinkoski

Riikka Kantinkoski on helsinkiläinen valokuvaaja, taiteilija, stylisti ja bloggaaja. Riikka pitää suosittua Weekdaycarnival-blogia, jossa hän kertoo sisustus- ja ruokapainotteisista työprojekteista sekä kevyistä aiheista, joilla pääset arkea pakoon.

Lue Riikan mietteet projektista blogissa >>

 

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi