Vinkkejä kodin ilmanlaadun parantamiseen

Sisäilman laatu vaikuttaa terveyteen ja hyvinvointiin. Katso 4 vinkkiä, joiden avulla luot kotiisi ympäristön, joka tukee sinun hyvinvointiasi.

1. Maalaa vastuullisesti

Kaikki sisätiloissa käytettävät rakennusmateriaalit, maalit mukaan lukien, voidaan luokitella ilmapäästöjen mukaan. Suomessa Sisäilmayhdistys on julkaissut kattavan sisäilman rakennusmateriaaliluokituksen, joka jakaa tuotteet kolmeen kategoriaan: M1, M2 ja M3. M1-sertifiointi myönnetään vain materiaaleille, joiden päästöt huoneilmaan ovat hyvin pienet, kun taas M3-luokkaan kuuluvat materiaalit tuottavat eniten päästöjä. 

Valitse kotisi seinille maalit, joiden päästöt huoneilmaan ovat pienet. Esimerkiksi Tikkurilan suosituimmat sisäseinämaalit: Harmony, Remontti-Ässä ja Joker ovat kaikki M1-sertifioituja. Lisäksi näiden maalien peittävyys ja kestävyys ovat erinomaiset, joten maalauskertojen määrä vähenee ja kestävät kauniina huoneesi seinillä pitkään. 

Useille Tikkurilan tuotteilla on M1-sertifioinnin lisäksi myönnetty myös muita ympäristömerkkejä: Joutsenmerkki, EU-Ecolabel ja Allergiatunnus.

2. Pidä koti puhtaana

Säännöllinen siivoaminen parantaa sisäilman laatua. Pöly, lika ja muut allergeenit kerääntyvät kodin pinnoille ja vaikuttavat sisäilmaan, jota hengitämme. Imuroi kotisi siis säännöllisesti ja käytä mikrokuituliinaa tai muuta kosteaa liinaa pintojen puhdistukseen välttääksesi pölyn leviämisen. Kun käytät sisäseinillä Tikkurilan Luja-yleispohjamaalia pintamaalin alla, parannat seinien kulutuskestävyyttä. Näin seiniä voi pestä ja hinkata ilman, että sinun tarvitsee pelätä maalin kulumista.

 

Vaaleanpunainen olohuone

3. Hyvä ilmanvaihto

Hyvä ilmanvaihto auttaa kierrättämään raitista ilmaa ja poistaa ummehtunutta ilmaa, mikä vähentää sisätilojen epäpuhtauksien pitoisuutta. Varmista että kodin ilmanvaihto on kunnossa ja toimii tehokkaasti. Myös ilmanvaihtojärjestelmien suodattimet tarvitsevat säännöllistä puhdistamista, jotta estät pölyn ja lian kerääntymisen kotiisi. 

 

4. Kiinnitä huomiota ilmankosteuteen

Käytä tuuletinta tai avaa ikkunoita suihkun ja ruoanlaiton jälkeen, jotta ylimääräinen kosteus pääsee poistumaan. Jos huomaat maalin halkeilua tai pinnat näyttävät tummemmilta, se voi olla merkki korkeasta kosteudesta tai mahdollisesti jopa homeesta. Kun remontoit kosteita tiloja, kuten kylpyhuonetta tai keittiötä, valitse Tikkurilan Luja-yleispohjamaali, joka sisältää homeenestoainetta ja näin suojaa maalipintaa homeelta.

Harmony Clear Air

Harmony Clean Air on suunniteltu parantamaan sisäilman laatua. Innovatiivinen ilmaa puhdistava teknologia vähentää haitallisen formaldehydin tasoa sisätiloissa. Tämä ominaisuus on todennettu akkreditoidussa riippumattomassa tutkimuslaitoksessa, käyttäen ISO 16000:23 testimenetelmiä. 

Tutustu tuotteeseen
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi