Maalipensseleitä rivissä hyllyssä

Maalausvälineiden puhdistus

Miten maalaustyövälineet tulee puhdistaa maalausurakan jälkeen? Täältä löydät kätevät ohjeet työvälineiden pesuun.

Laadukkailla  työvälineillä edesautat että maalaustyön lopputulos on mahdollisimman hyvä. Kun maalaus on tehty, on vuorossa maalausvälineiden puhdistus. Työvälineistä kannattaa pitää huolta, sillä samoilla välineillä voit toteuttaa uusia innostavia maalausprojekteja jatkossakin.

 • Puhdista työvälineet heti käytön jälkeen, jotta voit seuraavan inspiraation iskiessä aloittaa työsi puhtailla työvälineillä ja hyvillä mielin! Poista ylimääräinen maali työvälineistä pyyhkimällä maali esimerkiksi maalipurkin reunaan, paperiin tai sanomalehteen.
   
 • Jos maalausurakkasi jatkuu vielä seuraavana päivänä, laita maaliin kasteltu sivellin tai tela muovipussiin. Sulje muovipussi tiiviisti työvälineen varren ympärille. Näin säästyt ylimääräiseltä pesutyöltä ja työvälineet ovat valmiina seuraavan päivän maalausta varten.
   
 • Jos työvälineiden pesu on unohtunut ja siveltimet ovat jo kuivia ja kovettuneita, kokeile liottaa niitä Pensselipesussa, erillisessä astiassa. Jos tämä ei auta, hävitä kuivuneet työvälineet sekajätteen mukana.

Vesiohenteiset tuotteet

 • Vesiohenteisilla tuotteilla maalattaessa työvälineiden pesuun suositellaan Tikkurilan Pensselipesua tai saippuaa ja vettä

 • Älä pese maalausvälineitä hanan alla juoksevassa vedessä.

 • Kaada vesi tai Pensselipesu erilliseen astiaan, ja laita työväline sinne likoamaan. Liotuksen jälkeen poista ylimääräinen Pensselipesun ja maalin seos siveltimestä, esim. paperiin tai sanomalehteen pyyhkimällä, ja huuhdo sivellin vasta sen jälkeen hanan alla.

Hävitä pesujäte asianmukaisesti:

 1. Toimita pesujäte vaarallisen jätteen keräyspisteeseen tai
 2. Anna maalijäämien painua sakaksi astian pohjalle. Kirkkaan, erottuneen Pensselipesun voi käyttää uudelleen. Anna sakan kuivua astiassa ja hävitä kuivunut sakka sekajätteenä.
   

Liuoteohenteiset tuotteet

 • Liuoteohenteisella maalilla tai lakalla käsitellessä työvälineiden puhdistamiseen suositellaan Tikkurilan Pensselipesua tai käyttämäsi tuotteen suositeltua ohennetta (katso tarkemmat ohjeet tuoteselosteesta).

 • Älä pese maalausvälineitä hanan alla juoksevassa vedessä.

 • Kaada Pensselipesu tai ohenne erilliseen astiaan, ja laita työväline sinne likoamaan. Poista ylimääräinen Pensselipesun ja maalin seos siveltimestä, esim. paperiin tai sanomalehteen pyyhkimällä. Ohenteella pesty työväline jätetään kuivumaan, Pensselipesulla liotettu huuhdellaan vielä vedessä erillisessä astiassa.
   

Hävitä pesujäte asianmukaisesti:

 1. Toimita pesujäte vaarallisen jätteen keräyspisteeseen, tai
 2. Pensselipesua käytettäessä voit vaihtoehtoisesti antaa maalijäämien painua sakaksi astian pohjalle. Kirkkaan erottuneen Pensselipesun voi käyttää uudelleen. Sakka toimitetaan vaarallisen jätteen keräyspisteeseen.

Onko sinulla kysyttävää maalausprojektiisi liittyen?

Tikkurilan Maalilinjalta saat asiantuntijan neuvot kaikkeen maalaamiseen – aina ideasta toteutukseen.

Ota yhteyttä Maalilinjaan

Tarvittavat tuotteet

{"id":"26879","edit-field-p-areas-for-use-what-target-id--wrapper":"Sisälle sekä ulos"}
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi