Kaksi maalipurkkia ja maalin sekoitustikkuja

Maalipurkin kierrätys

Miten kierrätän muoviset ja metalliset maalipurkit? Tutustu kierrätysohjeisiin.

Metallipurkki:
 

  • Huolellisesti tyhjennetyt kuivat metallipurkit voi toimittaa metallin kierrätykseen, oman asuinalueesi ekopisteen löydät täältä.
  • Jos keräyspistettä ei ole järjestetty omalla tai lähipaikkakunnalla, voidaan kuivat metallipurkit laittaa sekajätteeseen.
  • Jos maalipurkissa on nestemäistä maalijätettä, purkki tulee toimittaa vaarallisen jätteen keräyspisteeseen, esimerkiksi kunnallisen jätehuollon pisteisiin tai Sortti-asemille. 


Tiesitkö?

Metallia voi kierrättää lukuisia kertoja, sillä sen laatu ei huonone kierrätyksessä. Metallin kierrättäminen säästää energiaa ja luonnonvaroja. Noin puolet uusien metallituotteiden valmistukseen käytetyistä raaka-aineista tulee kierrätyksen kautta.

Tikkurila toimii aktiivisesti metallipakkausten tuottajayhteisössä Mepak-Kierrätys Oy:ssä, joka järjestää metallipakkausten kierrätystä ja kehittää uusia kierrätysratkaisuja. Lisätietoa osoitteesta www.mepak.fi.


Muovipurkki:
 

  • Huolellisesti tyhjennetyt, kuivat muovipurkit toimitetaan energiajätteen keräykseen kunnallisen jätehuollon pisteisiin. Tikkurilan käyttämän muovipurkin kannen keskiosa on metallia. Kansi ja purkin metallinen sanka tulee jättää metallin keräyspisteeseen.
  • Jos maalipurkissa on nestemäistä maalijätettä, purkki tulee toimittaa vaarallisen jätteen keräyspisteeseen.
  • Pakkauskalvot ja puhtaat muoviastiat voi toimittaa hyötykäyttöön muovijätteen kerääjille. Lisätietoja Suomen Uusiomuovi Oy, www.uusiomuovi.fi.


Tikkurilan muovipurkit ovat polypropeenia (PP, nuolikolmion sisällä numerotunnus 05).

Tiesitkö?

Muovisia maalipurkkeja voidaan hyötykäyttää energiana. Energiajäte on erikseen lajiteltua jätettä, jota ei voi kierrättää materiaalina, mutta joka voidaan käyttää oheispolttoaineena energiantuotannossa.

Energiajakeesta tuotetaan sähköä ja lämpöä seoksena muiden polttoaineiden kanssa.

 

Löydä lähin ekopisteesi


VINKKI! Isommat muovi- ja peltipurkit toimivat työkalupakkina! Pese purkki maalin loputtua ja säilytä siellä työvälineitäsi seuraavaa kertaa varten. Litran maalipurkeista saa säilytyspurkkeja kynille. Puhdista maalipurkki käytön jälkeen ja liimaa kaunista lahjapaperia etikettien päälle.

 

Onko sinulla kysyttävää maalausprojektiisi liittyen?

Tikkurilan Maalilinjalta saat asiantuntijan neuvot kaikkeen maalaamiseen – aina ideasta toteutukseen.

Ota yhteyttä Maalilinjaan

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi