Puulattian öljyäminen

Öljyllä puu kestäviksi ja kauniiksi

Kiinnostus puulattioiden öljyämiseen on Suomessa kasvamassa. Suosituimpia kohteita ovat julkiset tilat, hotellihuoneet, ravintolat, risteilylaivojen promenadit sekä toimistot. Öljykäsitelty puu kestää kulutusta ja säilyy luonnollisen kauniina.

Faxe-tuotesarja edustaa eurooppalaista puunkäsittelytapaa parhaimmillaan. Tuotesarjasta löytyy öljy ja öljytyn lattian hoitoon tarvittavat tuotteet.  Tuotteet on valmistettu luonnon omista raaka-aineista, joten ne suojaavat ja puhdistavat puupintoja luonnollisella tavalla. Öljy soveltuu suojaksi hiotuille tai höylätyille puupinnoille. Öljyämisen jälkeen puulattia on himmeäpintainen ja miellyttävä jalkojen alla.

Väritön öljylattia

Puun väriä korostava öljykäsittely tehdään Faxe lattiaöljyllä. Puun öljyäminen syventää kauniisti materiaalin omaa väriä. Esimerkiksi jalopuilla kirkas öljy on usein kaunein vaihtoehto. Ennen varsinaisen lattiaöljyn levitystä lattia käsitellään Faxe esikäsittelyaineella, joka avaa puun huokoset niin että öljy imeytyy paremmin. Öljyämisen voi tehdä joko käsin tai lattianhoitokonetta apuna käyttäen.

Öljytyn lattian hoito

Öljytty lattia pysyy parhaassa kunnossa, kun se imuroidaan normaalisti ja puhdistus tehdään säännöllisesti. Faxe pesu- ja hoitoaine laimennetaan vedellä ja pinta pyyhitään nihkeällä sienellä tai mopilla tai puhdistetaan lattianhoitokoneella. Huomattavasti kuluneet alueet voidaan käsitellä paikallisesti Faxe lattiaöljyllä.

Työvälineet valitaan lattian koon mukaan - lattianhoitokone tehostaa työtä yli 30 m2 yhtenäisillä lattiapinnoilla. Pienempien lattioiden öljyäminen ja hoito onnistuu käsityövälineillä.

Tutustu myös >>

Puulattian lakkaus

Puulattian maalaus

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi