Remppa päivässä: Unenomainen keittiö

Jannika Hautamäki hyvästeli keittiön valkoisen seinän, joka oli kerännyt elämisen jälkiä vuosien varrella. Keittiön seinä sai uuden maalipinnan ja sävyn, jonka seurauksena keittiön tunnelmasta tuli lämmin ja kutsuva.

Keittiö on kodin sydän, jossa elämisen jäljiltä ei vältytä. @jnnikas raikasti keittiönsä valkoisen seinän uudella maalipinnalla ja uudella sävyllä: vihreään taittavalla beigellä X459 Uni. Keittiön tunnelma muuttui kertaheitolla lämpimän kutsuvaksi. 

Keittiön muodonmuutos

Keittiö ennen

Värin valinta

Jannika katsoi netistä etukäteen eri värivaihtoehtoja ja tilasi mieleisistä sävyistä pienet sävytesterit. Väri joka oli aikaisemmin ollut ensimmäisenä mielessä vaihtuikin toiseen, kun vaihtoehdot näki keittiön valaistuksessa ja huonekalujen ympäröimänä. Suosittelemmekin aina testaamaan väriä siinä tilassa, mihin väri tulee, koska valaistus vaikuttaa väriin. 

 

Tilaa sävytesteri

Näin projekti toteutettiin

Keittiön maalaus on helppo ja nopea toteuttaa päivässä. Tarvitset vain pintamaalin, pesuaineen seinälle ja kittiä, jos seinässä on pieniä reikiä tai lommoja. Maaliksi valikoitui puolihimmeä Remontti-Ässä, koska sillä on erinomainen hankauksen kesto ja se säilyttää värinsä jopa toistuvasti pestäessä. Keittiön maalaukseen tarvittiin 2,7l maalia ja sen toteuttamiseen meni 5 tuntia. 

Tarvittavat tuotteet

Remontti-Ässä sisäseinämaali

Puolihimmeä Remontti-Ässä on erinomainen valinta keittiön seinämaaliksi, koska sillä on erinomainen hankauksen kesto. Remontti-Ässä estää lian tunkeutumisen maalipintaan, jolloin tahrat on helppo pyyhkiä pois kostealla.

Tutustu tuotteeseen

Seinäpesu

Seinäpesu puhdistaa tehokkaasti lian ja rasvan seinästä varmistaen pintamaalin tartunnan. 

Tutustu tuotteeseen

Työohjeet keittiön maalaukseen

Pintojen suojaus
Siirrä tai suojaa kalusteet yms. Suojaa käsittelemättömäksi jäävät pinnat pahvilla, paperilla tai muovilla. Rajaa käsiteltävä alue esim. maalarinteipillä.
Seinän pesu
Pese pinnat levittämällä Tikkurilan Seinäpesu -puhdistusainetta alhaalta ylöspäin ja pyyhi kostealla liinalla. Huuhdo liinaa työn edetessä, jotta seinään ei jää likaa tai puhdistusainetta.
Mahdollisten kolojen kittaus
Täytä reiät ja kolot ääriään myöten Hole-In-1 -paikkauskitillä. Poista ylimääräinen kitti kittilastalla kevyesti painaen. Hio kitattu kolo kun kitti on kuivunut ja paikkamaalaa kitattu kohta pohjamaalilla.
Seinän maalaus
Maalaa keittiön seinä 1-2 kertaa Remontti-Ässä tai Luja-seinämaalilla. Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä. Maalaa ensin seinän rajat siveltimellä ja sitten koko seinä käyttäen telaa ja jatkovartta.
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi