Tyttö työpöydän ääressä maanläheisillä sävyillä maalatussa lastenhuoneessa

Unelmia Seinillä

Millä väreillä maalataan sinun lapsesi tarinan ikimuistoisimmat luvut?

Lastenhuoneen sisustuksessa mielikuvitusta ei tarvitse pidätellä. Päinvastoin. Omannäköinen huone saa kertoa, kuka siellä asuu ja mistä hän unelmoi.

Muistatko itse vielä, miltä lapsuutesi huoneessa näytti? Millaisia kuvioita oli verhoissa, mikä oli lempivärisi ja miten se huoneessasi näkyi? Oman huoneen värit ja kuviot jäävät usein mieleen loppuelämäksi, sillä lapsen valpas mieli huomaa yksityiskohdat. Ne ruokkivat mielikuvitusta ja synnyttävät tarinoita seikkailuista – koetuista, keksityistä ja tulevista. Millä väreillä maalataan sinun lapsesi tarinan ikimuistoisimmat luvut? 

Lastenhuone, harmaat ja vaaleanpunaiset seinät, seinätasolla pehmolelu ja puputaulu.

Olipa kerran lempiväri

Lastenhuone elää ja muuttuu lapsen mukana. Vauvanhuoneessa vanhemmat valitsevat sen sävymaailman, joka toivottaa pienen tervetulleeksi omaan ensimmäiseen huoneeseen. Leikki-ikään mennessä lapsen oma mielipide lempiväreistä usein kirkastuu, ja silloin lastenhuoneen värimaailman suunnittelu yhdessä lapsen kanssa on hauskaa puuhaa. Kun lapsi kasvaa, on maalilla helppoa päivittää huoneen tunnelma vastaamaan seuraavaa lukua kasvutarinassa.

On toiveena mikä tahansa sateenkaaren väreistä – tai harmaan eri sävyistä – Tikkurilan laajoista värikartoista lempivärille löytyy varmasti sopiva sävyvastine. Kurkkaa sävyvaihtoehtoja lempiväreille esimerkiksi Tunne Väri -värikartan sävyistä tai rauhoittavia harmaan sävyjä Deco Grey -värikartasta.

Lue lisää sisustuksen suunnittelusta lapsen eri kehitysvaiheisiin >>

Persoonallisuus saa näkyä omassa huoneessa

Useampaa sävyä käyttämällä saa myös halutessa seinille luotua lapsen mieltä hykerryttäviä kuvioita – niitä, jotka painuvat mieleen lapsuuden muistojen tuttuina, rakkaina kuvioina. Kuvioinnit sopivat lastenhuoneeseen, asuu siellä minkä ikäinen lapsi tahansa. Mahdollisuudet vaihtelevat geometrisistä kuvioista sabluunoilla maalattuihin dinosauruksiin, yksisarvisiin tai avaruusasemiin. Koululaisille harrastuksista ja kiinnostuksen kohteista löytyy usein nappivalinta huoneen teemaksi. Myös teineille oman huoneen päivitys on usein tärkeä osa identiteetin rakentamista, ja siksi nuoren sisustustoiveita kyselemällä ja kuuntelemalla löytyvät parhaat ideat.

Kurkkaa ideat lastenhuoneeseen moneen eri ikään ja makuun >>

Tyttö lastenhuoneessa, lukee nojatuolissa, kuvioseinät ja kirahvi-pehmolelu
Harmony, Joker ja Remontti-Ässä sisustusmaalit

Valitse lastenhuoneeseen tutkitusti turvalliset ja ympäristöystävälliset maalit

Lastenhuoneeseen on erityisen tärkeää valita turvalliset tuotteet. Tikkurilan suosituimmilla sisäseinämaaleilla silkinhimmeällä Jokerilla, täyshimmeällä Harmonylla sekä puolihimmeällä Remontti-Ässällä on kaikilla Allergia- ja Astmaliiton hyväksyntä sekä Joutsenmerkki, joten ne ovat sekä turvallinen että ympäristöystävällinen valinta.

Niin Jokerin, Harmonyn kuin Remontti-Ässän voi sävyttää Tikkurilan peittäviin sisävärikarttoihin  jopa sateenkaaren väreihin, missä vain pikku haaveilijoiden mielikuvitus on rajana!

Tutustu silkinhimmeään Jokeriin >>
Tutustu täyshimmeään Harmonyyn >>

Tutustu puolihimmeään Remontti-Ässään >>

Lastenhuone, harmaalla maalattu kuvio, penkki ja naulakko, jossa sininen paita.

Hei, tähän seinään saa piirtää!

Jokaisella pienen lapsen vanhemmalla on varmasti ollut hetki, jolloin lapsi piirtää tai vähintään haluaisi piirtää seinään. Liitu-liitutaulumaalilla maalatulle seinälle sen saa tehdä luvan kanssa! Seinä kestää toistuvaa pyyhkimistä, joten uusia piirroksia voi tehdä aina kun inspiraatio iskee. Mikä parasta: tämä liitutaulu ei ole musta – liitutaulumaali on sävytettävissä oman mielen mukaan koko Tunne Väri -värikartan laajaan värivalikoimaan. 

Katso lastenhuoneen harmaan liitutauluseinän idea ja ohje>>
Tutustu Liitu -liitutaulumaaliin >>
Katso videolta Liitu -liitutaulumaalin maalausohje >>

Lastenhuoneen työnurkkaus, Magnetic-magneettimaali, seinällä kiinni lukujärjestys

Seinä, joka vetää puoleensa 

Kaikista seinistä eittämättä puoleensavetävin on magneettinen seinä. Se sopii moneen tarkoitukseen ja monen ikäiselle huoneen valtiaalle: siihen voi kiinnittää pikku taiteilijan vaihtuvan taidenäyttelyn tai esimerkiksi tärkeitä kuvia, pääsylippuja tai koululaisen muistilappuja. Kun maalaat osan seinää Magnetic-erikoismaalilla, on magneettitaulu valmis. Jos maalin harmaa sävy ei ole huoneen haltijan mieleen, Magnetic-maalin päälle voi maalata kerroksen Jokerilla, Harmonyllä tai Remontti-Ässällä itse valitussa sävyssä.
 

Tutustu Magnetic-erikoismaaliin >>
Katso videolta Magnetic -erikoismaalin maalausohje >>

Lastenhuone, jossa vaaleansininen seinä, koulupöytä ja tuoli

Huonekalut hauskoiksi

Huonetta voi värittää hauskemmaksi monella eri tavalla. Jos lastenhuoneen seiniin valitsee neutraalimman väripaletin, lempivärit voi sen sijaan maalata kalusteisiin riemastuttamaan. Monipuolisella Helmi-kalustemaalilla uudistat niin puiset, metalliset kuin lastulevystä tehdyt huonekalut vastaamaan kasvavan lapsen mieltymyksiä ja tuomaan piristystä huoneen yleisilmeeseen. Helmi-kalustemaalin voi sävyttää Tikkurilan monipuolisiin värikarttoihin, kuten Tunne Väri -karttaan.

Jos huonekalut kaipaavat vielä lisähohdetta, se onnistuu Taika -helmiäismaalilla, joka luo kauniin helmiäisen metallinhohdon. Taika-värikartasta löydät niin ihanan heleitä sävyjä kuin mystisempiä tummia ja neutraaleja sävyjä.

Tutustu Helmi-kalustemaaliin >>
Tutustu Taika-helmiäismaaliin >>

Colour Master -sovellus ja värimallit

Helpota värin valintaa sävytestereillä, Colour Master -sovelluksella ja A4-värimalleilla

Väri-ideoita pääsee kokeilemaan vaikka samantien Tikkurila Colour Master -sovelluksella. Lataa kuva lastenhuoneesta ja testaa väriä virtuaalisesti – näin saattaa löytyä yllättäviäkin suosikkeja.

Sävyn sopivuuden voit varmistaa vielä aidossa ympäristössä joko A4-kokoisten värimallien avulla tai koemaalamalla Colour It -sävytestereillä. Yhden tai kolmen sävyn testipurkeilla maalaat jopa neliömetrin kokoisen alueen ja näet, miten väri toimii päivänvalosta iltahämärään. Myös reilun kokoinen ja täsmällisesti sävyn toistava A4-värimalli auttaa hahmottamaan sävyn vielä paremmin kuin pienemmät väriliuskat.

Tutustu Colour It-sävytestereihin >>
Tutustu A4-värimalleihin >>

Parhaissa seikkailussa on monta jännittävää lukua. Millainen luku on vuorossa seuraavaksi?

Katso kaikki ihanat ideat lastenhuoneisiin >>

lastenhuone, sateenkaariseinä, pieni pöytä ja tuoli
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi