Mustanruskea mökkisauna

Käsittele mökkisauna mustanruskeaksi

Vanha mökkisauna sai uuden elämän mustanruskealla ja saunamuuri modernin ilmeen haalean harmaalla. Näin käsittelet saunan uuteen uskoon!
Sävyillä pehmeä tunnelma

Sanna maalasi saunan paneelit, lauteet ja katon Supi Saunavahalla. Supi Saunavaha on luonnonvahaa sisältävä suoja-aine, joka petsimäisen ohuena imeytyy hyvin puuhun ja antaa sille luonnollisen kauniin, silkinhimmeän suojan. Sanna löysi kauniin mustanruskean Mustamarja 3444 -sävyn Tikkurilan Kuultavat sisävärit -kartasta. Lattiaritelikköihin valittiin Supi Lattiaöljy, sillä se suojaa puuta kosteudelta ja lialta sekä vähentää puupinnan halkeilua kosteissa sisätiloissa.

"Mökille halusin pehmeämmän tunnelman kuin kotona, joten valitsin sävyksi mustanruskean Mustamarja -sävyn (3444)."

Bloggaaja Sanna
sauna
Sauna
Saunamuuri ja pukuhuoneen seinät vaaleanharmaiksi

Vanha saunamuuri sai uuden täyshimmeän pinnan Tikkurilan Muuri-maalilla. Muuri soveltuu erityisen hyvin sisäpinnoille, joiden lämpötilat voivat vaihdella ja nousta normaalia korkeammaksi: se kestää jopa 180 asteen lämpötilaa. Vesiohenteisen Muuri-maalin huokoinen rakenne takaa hengittävän, vesihöyryä läpäisevän pinnan. Muuri-maalin sävyjä on kaikkiaan kahdeksan: puhdas valkoinen ja muut seitsemän kuulaan kaunista sävyä. Sanna valitsi kuulaan vaaleanharmaan Piazzan Y487.

Samalla Piazza-sävyllä maalattiin myös pukuhuoneen paneelit, maalina himmeä Luja-sisustusmaali. Luja on paras valinta tilaan, joka on alttiina lialle ja kovalle rasitukselle. Saunan maalaustyö saatiin tehtyä valmiiksi viikonlopun aikana.

Sauna
Näin toteutat idean

Sanna uudisti saunan puupinnat, saunamuurin ja pukutilan paneeliseinät viikonlopussa.

Saunan paneelit, lauteet ja katto

N/A

1. Pese saunan pinnat  Supi Saunapesulla etiketin käyttöohjeiden mukaan. Saunan pesu poistaa mahdollisia aikaisempia käsittelyjä ja likaa sekä raikastaa ja kirkastaa kuluneen pinnan. Huuhtele huolellisesti ja anna kuivua.

2. Hio pinnat kevyesti ja poista hiontapöly. Suojaa lattiat ennen käsittelyä, sillä saunavaha imeytyy helposti mahdollisten kaakelien saumoihin.

N/A

3. Sekoita Supi Saunavaha huolellisesti, myös käytön aikana. Käytä levittämiseen vaahtomuovisivellintä. Levitä saunavaha yhteen kertaan puun syiden suuntaisesti. Käytä saunavahaa vain sen verran, mitä puuhun imeytyy kertalevityksellä. Käsittele 1-2 paneelia kerrallaan päästä päähän. Lattiaritilät käsitellään Supi Lattiaöljyllä.

Saunamuurin maalaus

N/A

4. Ennen kuin aloitat maalausprojektin on hyvä suojata maalamattomaksi tarkoitetut pinnat. Maalatessa on muistettava myös suojalasit ja suojavaatteet ja -käsineet.

5. Puhdista pinnat liasta, pölystä ja muista epäpuhtauksista harjalla ja sekoita maali.  Levitä Muuri-maali maaliharjasiveltimellä. Pohjamaalaa pinta yhteen kertaan Muuri-maalilla. Pintamaalaa muuri pohjamaalauksen kuivuttua, vähintään 12 tunnin kuluttua.

Pukuhuoneen paneelien maalaus

6. Puhdista pinnat. Maalaa paneeliseinä 1-2 kertaa himmeällä Luja-sisustusmaalilla.

Tarvikkeet

Saunaan tarvittiin Supi Saunavahaa 2 litraa, Supi Saunapesua 1 litra ja Supi Lattiaöljyä 1 litra. Muuri-maalia meni Saunamuuriin lähes 4 litraa ja Luja-maalia paneeleihin 3 litraa. Maalitarvikkeet maksoivat noin 200 euroa.

VINKKI: Helpota ostoksiasi myymälässä! Lisää haluamasi tuotteet muistilistallesi painamalla tuotteen oikeasta yläkulmasta löytyvää nappia ja lähetä lista sähköpostiisi suoraan ylävalikosta.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi