pastellinsininen makuuhuoneen seinä

Makuuhuone pastellisävyillä

Pinjacolada-blogin Pinja päivitti makuuhuoneen pastellisävyillä. Vaaleat, keväiset pastellit toimivat yhteen ja rauhoittavat uneen. Näillä ideoilla onnistut!
Makuuhuoneen muutos viikonlopussa

Pinja maalasi makuuhuoneen seinät himmeällä Joker-maalilla, sävynä kaunis vaaleansininen Salaisuus X438. Lipasto maalattiin puolihimmeällä Helmi 30 -kalustemaalilla, joka sävytettiin keväisiin pastelleihin: V431 Nukkumatti, Y411 Pirtelö, X487 Laasti, S302 Greippi, G503 Kalla ja H417 Näsiä. Muutos toteutettiin viikonlopussa.

Joker-maali on allergiaystävällinen sisäseinämaali: turvallinen, vähäpäästöinen ja hajuton sisustusmaalien klassikko. Helmi-kalustemaali on monipuolinen ja tutkitusti turvallinen kalustemaali, jonka avulla loihdit helposti kestävää kauneutta kotisi pinnoille.

pastellinsävyiset makuuhuoneen seinät
avattuja maalipurkkeja pastellin väreissä
maalattu vanha lipasto
Makuuhuone ennen ja jälkeen muutoksen

"Lipaston maalauksen suunnitteluun meni hetki, mutta sävyjen pyörittely oli minusta hauskaa ja niiden paikatkin löytyivät hyvin kun sijoittelin voimakkaammat sävyt laidoille ja vaaleampien sävyjen alue keskemmälle lipastoa. Maalasin jokaisen lipaston oven eri sävyllä, jolloin lipasto ei ole voimakkaasti minkään sävyinen vaan hauska yhdistelmä kauniita sävyjä. Maalasin myös lipaston nupit eri sävyin ja osasta maalasin vain puolikkaan värillä jättäen puolet valkoiseksi, jolloin nupeista tuli vielä hauskat lisäyksityiskohdat tähän värikkääseen kokonaisuuteen."

Pinja, Pinjacolada-blogi

MAKUUHUONE ENNEN
MAKUUHUONE ENNEN
MAKUUHUONE JÄLKEEN
MAKUUHUONE JÄLKEEN
Näin toteutat idean

Maalaat makuuhuoneen yhden seinän valmiiksi jopa parissa tunnissa. Kalustemaalaukseen kannattaa kuivumisaikojen vuoksi varata pari päivää.

Seinän maalaus

rajaa seinät teipillä
1. PUHDISTA

Pyyhi seinän pinta ennen käsittelyä. Jos seinä on selvästi likainen, pese pinta Tikkurilan Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua.

Jos seinäpinnasta löytyy kiiltäviä ja kovia maalipintoja, hio ne himmeiksi ja poista pöly pölyharjalla.

Suojaa lattia tarkoitukseen sopivalla paperilla ennen maalausta. Teippaa listat ja pistorasiat maalarinteipillä.

tasoita seinät tarvittaessa
2. TASOITA

Tasoita tarvittaessa pintakolot ja epätasaisuudet Presto Pikasiloitteella. Hio tasoitetut kohdat hiontapaperilla ja poista hiontapöly pölyharjalla.

 

maalaa seinät telalla
3. MAALAA

Sekoita maali ja kaada sitä kaukaloon. Pintamaalaa huoneen seinä 1-2 kertaa himmeällä Joker-sisustusmaalilla. Irroita maalarinteipit ennen kuin maali ehtii kuivua.

Lipaston maalaus

pese lipasto ennen maalausta
1. PUHDISTA

Puhdista lipaston pinnat Tikkurilan Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua.

Hio vanha lipaston maalipinta
2. HIO

Hio aiempi maalipinta himmeäksi ja poista hiontapöly pölyharjalla tai pölynsidontaliinalla.

rajaa lipaston nupit teipillä
3. TEIPPAA

Rajaa maalattavat pinnat maalarinteipillä.

VINKKI! Voit helposti maalata lipaston persoonalliseksi rajaamalla nupit puoliksi maalarinteipillä ennen maalausta.

pohjamaalaa lipasto ennen pintakäsittelyä
4. MAALAA

Pohjamaalaa kertaalleen puupuhdas lipasto  Helmi Pohjamaalilla. Maalaustyö sujuu nopeasti, kun telaat kalustemaalitelalla ja viimeistelet siveltimellä. Pintamaalaa 1-2 kertaa puolihimmeällä Helmi-kalustemaalilla

Pinjacolada blog

IDEAN TOTEUTTAJA: Pinjacolada

Pinjacolada on sisustusblogi, jossa sisustetaan kotia rakkaudesta väreihin ja skandinaaviseen muotoiluun. Koti on yhdistelmä uutta ja vanhaa, aina ei välttämättä kuitenkaan uuden hankintaa, vaan mietintää, miten vanhaa voisi uudistaa tai mahdollisesti tehdä jotain täysin itse.

Lue Pinjan mietteet projektista blogissa >>

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi