Mökkitrendit 2024

Mökillä vallitsee oma, ajaton maailmansa. Jos harkitset mökin ostamista tai rakentamista – tai jos vanha mökkisi kaipaa pientä tai isompaa ehostusta, tuoreimmista mökkitrendeistä voit löytää uusia ideoita.

2. Jylhä ja pulpettikattoinen arkkitehtuuri saa rinnalleen perinteisemmän harjakaton

Pitkään on ollut pinnalla pulpettikattoinen ja minimalistinen arkkitehtuuri, eli niin sanottu laatikko. Nyt perinteinen ja kodikkaan näköinen harjakatto tekee vahvasti paluuta pulpettikattojen rinnalle, mutta moderneilla piirteillä, kuten suurilla ikkunoilla varustettuna.

3. Läpitalon suuret ikkunat maksimoivat valon

Suuret ikkunat avaavat näkymät tärkeimpään; luontoon ja mökkimaisemaan. Nyt mökeillä nähdään yhden maisemaikkunapäädyn lisäksi myös molempiin suuntiin aukeavia maisemaikkunoita. Ne tuovat oleskelutilaan näyttävyyttä ja yhä enemmän luonnonvaloa. Se mahdollistaa mökin sijoittamisen myös pohjoisrannalle, kun valo pääsee sisään useammasta suunnasta. 

4. Erilliset piharakennukset tai kaksi erillistä tilaa samassa mökissä

Mökillä erilaiset tilat tulevat käyttöön. Uusimmissa mökeissä näkee nyt esimerkiksi erilliseen saunaosastoon sijoitettuja vierasmajoitustiloja, jossa yleistilan ja saunaosaston välissä on katettu terassitila. Oli mökki moderni tai perinteinen, myös erilliset aitat, saunat, kesäkeittiöt ja kasvihuoneet ovat edelleen oleellinen osa mökkipihaa.

Katso ideat terassin käsittelyyn -->

5. Mökin ulkoseiniin myös vaaleampia sävyjä

Tummat harmaat, mustat ja ruskeat mökkien ulkoseinien sävyt ovat pitäneet pintansa niin taloissa kuin mökeissä viime vuosina, mutta nyt mökkeihin valitaan jälleen myös vaaleampia ja kuulaita vaihtoehtoja. Mökkien sävyissä puinen ulkokuori saa kauniita vaaleanruskean, vaaleamman harmaan, beigen ja hiekan kuultavia sävyjä. Perinnerakentamisessa punainen väri on edelleen suosittu valinta. Voit hakea sopivia sävyjä mökin lähiluonnosta, jolloin mökistä tulee osa maisemaa. 

6. Persikkaiset sävyt

Nyt sisustuksessa ovat pinnalla persikkaiset sävyt, joista yksi herkullisimmista on Tikkurilan Vuoden väri 2024 Nude in Nizza. Persikkainen beigen sävy on mitä sopivin loma-asunnon sisätilaan, sillä se hohkaa auringon lämpöä ja leikkisyyttä, tuoden miellyttävän, pehmeän sävyisen taustan rentoutumiselle. Pastellisten persikkaisten ja vaaleanpunaisten sävyjen rinnalle sopivat myös suositut hiekan sävyt, ja kontrastiksi esimerkiksi sinisen, vihreän ja turkoosin sävyt.

7. Uuden ajan parvet kunnon portailla

Parvet tuovat mökeille nerokkaasti lisää nukkumatilaa ja ovatkin olleet pitkään luonteva osa mökin korkean tilan hyödyntämistä. Nykyparvet ovat kuitenkin ottaneet askelman jollei toisenkin eteenpäin evoluutiossaan; nyt parville rakennetaan kunnolliset, leveät portaat, mikä tekee parvista paremmin saavutettavan paikan vauvasta vaariin ja muoriin.

8. Retroa rottinkia, rouheaa struktuuria ja mukavaa vintagea

Nyt sisustuksessa uskalletaan tuoda persoonallisuutta esiin ja arvostetaan jo vuosikertaa kerränneitä aarteita. Pinnalla oleva retro rottinki, rouhea struktuuri - kuten puun ja pahkojen luonnollisia muotoja hyödyntävät jakkarat ja pöydät - sekä mukavat vintage-tuolit sopivat täydellisesti mökille. Vanhat kalusteet kunnostetaan uudelleen käyttöön esimerkiksi maalaamalla, mutta samalla kunnioittaen kalusteen alkuperäistä ulkonäköä. 

9. Kuviolliset laattalattiat ja ruutua matoissa

Kuviolliset lattialaatat trendaavat ja tuovat häivähdyksen vanhan ajan estetiikkaa lattioihin. Entä jos valitsisitkin kuviolaattaa mökin pesutiloihin? Mökin kuivien tilojen lattialaatat sekä märkien tilojen seinälaatat voi myös itse maalata uuteen uskoon Luja Ceramic -kaakelimaalilla – myös kuviolliseksi. Ruutukuvioita näkee myös matoissa sisustuksessa. Miltä näyttäisi mökillä esimerkiksi leijonankeltainen ja valkoinen ruutukuosi?

 

Katso ohjeet kaakeleiden maalaukseen ja maalaa mökkikeittiön laattoihin ruutukuvio -> 

Löydä Se oikea sävytestereiden avulla

Kokeile miltä eri värit näyttäisivät mökkisi pinnoilla ja kuinka yksityiskohtien värit sointuvat yhteen mökkisi julkisivun kanssa. Pienien sävytestereiden avulla voit kokeilla sävyä etukäteen terassillesi helpottaaksesi värin valintaa ja varmistuaksesi päätöksestäsi.

Tikkurila Colour Master sovellus

Testaa värejä mökkisi sisäseinille tai julkisivulle

Tikkurilan Colour Master -sovelluksella voit testata miltä eri värit näyttävät mökkisi sisäseinillä tai julkisivulla. Löytyykö mökistäsi jo valmiiksi mielenkiintoinen väriyhdistelmä esimerkiksi rakkaista vanhoista kukallisista verhoista? Sovelluksen väripaletin luonti -toiminto on tarkoitettu juuri tällaisiin tilanteisiin. Nappaa kuva, valitse siitä suosikkisävysi, muodosta väripaletti ja saat lähimmät väriehdotukset Tikkurilan värikokoelmista.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi