Näin pidät huolta terassin ja pihan pinnoista

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää terassin, puutarhakalusteiden ja muiden pihan pintojen, kuten aidan ja pihakivien huoltamisesta. Katso maalausohjeet ja ideat pihan pinnoille!

Kuinka terassi öljytään?

Katso videolta tarkat työohjeet terassin käsittelyyn. Videolla näytämme, miten terassi pestään ja öljytään. Katso ohjeet ja onnistu terassisi öljyämisessä!

Terassi- ja puutarhatrendit 2024

Innostu ja inspiroidu tämän kesän terassin ja puutarhan maalaus- ja sisustustrendeistä. Tänä kesänä terassilla ja puutarhassa korostuvat värit, helppohoitoisuus, kestävyys ja rentoutuminen. Terasseilla suositaan lämpimiä ruskeita sävyjä, jotka tuovat luonnon entistä lähemmäksi. Inspiroidu terassitrendeistä ja luo pihallesi rentoutumisen keidas, joka suorastaan kutsuu päiväunille. 

Puutarhakalusteiden maalaus ja käsittely

Tarvitsevatko puiset puutarhakalusteet uutta ilmettä tai huoltokäsittelyä? Pihakalusteiden kunto kannattaa tarkistaa vuosittain. Puupinta tarvitsee huoltoa, kun se on kuiva, kulunut ja imee vettä. Varaa hetki aikaa maalausprojektille ennen kesän alkamista. Jos olet epävarma, kuinka puutarhakalusteet maalataan tai käsitellään, suosittelemme lukemaan Maalilinjan vinkit ulkokalusteiden käsittelyyn. Kun käytössä on oikeat tuotteet ja tekniikka, maalaaminen on helppoa ja hauskaa.

Viimeistele terassin ilme kukka- ja istutuslaatikoilla

Värikkäät kukat tuovat eloa ja iloa terassille. Istutuslaatikoissa kasvavat yrtit maustavat kesäkeittiön herkut ja aamupalan kruunaa omalta pihalta poimitut vadelmat. Puiset istutuslaatikot ovat suosittu valinta kesäkukille ja pihan istutuksille. Muista, että myös istutuslaatikot tarvitsevat huoltokäsittelyä kestääkseen sään aiheuttamaa rasitusta. Istutuslaatikot voi maalata turvallisesti myrkyttömällä Patio Verso -puuöljyllä.

Ohjeet terassin pesuun ja öljyämiseen

Terassi tarvitsee säännöllistä huoltokäsittelyä, koska muuten puu voi alkaa halkeilla. Terassin pesu ja öljyäminen saa terassisi näyttämään kuin uudelta! Terassin käsittely onnistuu helposti yhden viikonlopun aikana. 

Kuinka valita oikeat tuotteet terassin ja pihakalusteiden käsittelyyn

Oikeilla tuotteilla onnistut pihan pintojen käsittelyssä. Täsmätuote terassin ja pihakalusteiden pesuun on Tikkurilan Terassi- ja kalustepesu. Käsittelemättömään tai öljyttyyn puuterassiin paras tuote on Valtti Plus -terassiöljy tai sävytettävä Valtti Plus -puuöljy. Valtti Plus puuöljy sopii loistavasti myös puisien puutarhakalusteiden käsittelyyn. Jos kaipaat ulkokalusteillesi peittävää pintaa, valitse Patio Pihakalustemaali. 

Millaisella säällä terassin ja ulkokalusteet voi käsitellä?

Oikeat sääolosuhteet mietityttävät usein, kun edessä on ulkomaalausurakka. Voiko sateella öljytä terassin? Voiko syksyllä vielä maalata ulkona? Siksi kokosimme yhteen Maalilinjan vinkit, joiden avulla valitset sopivan maalaussään ja saat parhaan mahdollisen lopputuloksen. 

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi