Saunatrendit 2024

Saunatrendejä vallitsee tällä hetkellä minimalistiset linjat ja luonnonmateriaalit. Saunoissa nähdään luonnollisen vaaleita puun sävyjä sekä tummia tunnelmallisia sävyjä. Katso ajankohtaiset saunatrendit ja inspiroidu!

Modernia muotoilua perinteiseen saunaan: leveät laudepuut

Viime aikoina saunatrendeissä on nähty uusi suuntaus, joka valloittaa yhä useampien suomalaisten sydämet: leveät laudepuut. Perinteisesti saunan lauteet ovat olleet kapeita ja tiiviisti toisiinsa asennettuja, mutta nyt leveät laudepuut tuovat uudenlaisen modernin ilmeen saunalle. Leveät laudepuut sopivat täydellisesti tyylikkään ja skandinaavisen sisustuksen pariksi nykyaikaiseen kotiin tai mökkiin. Leveitä laudepuita on saatavilla erilaisista puumateriaaleista, kuten tammesta tai haavasta, joten niiden ulkonäkö voidaan valita oman maun mukaan.

Leveiden laudepuiden kanssa ei usein käytetä kaiteita

Saunan värimaailma

Saunoissa käytetään nyt paljon lämpimiä sävyjä ja luonnollisia puun värejä. Etenkin luonnonläheiset vaaleat puun sävyt miellyttävät saunoissa. Myös tunnelmallinen tumman ruskea sauna on suosittu valinta. Tummansävyiset puupaneelit tai lauteiden verhoilu luo lämpimän ja kutsuvan ilmeen. 


 

Ajaton kuultava -värikartan suosituimmat värit saunaan

Tikkurilan uusi Ajaton kuultava -sisävärikokoelmasta löytyy 47 inspiroivaa sävyä, joilla voit korostaa puun kauneutta saunassa. Värikartan sävyjä voidaan sävyttää seuraaviin saunatuotteisiin: Supi Saunavaha, Supi Saunasuoja ja Supi lattiaöljy

Saunan lasiseinät: Helppo tapa luoda tilan tuntua pieniinkin kylpyhuoneisiin

Sauna lasiseinillä tarjoaa modernin ja tyylikkään vaihtoehdon perinteiselle saunalle. Lasiseinät tuovat valoa, raikkautta ja avoimuutta tilaan. Ne tekevät tilasta visuaalisesti suuremman näköisen samalla säilyttäen saunan perinteisen tunnelman. Lisäksi saunan lasiseinät avartavat pientä tilaa ja luovat siihen tilantuntua. 

Uudet suunnittelutrendit saunan paneeliratkaisuissa

Saunan paneeliratkaisut ovat kehittyneet huomattavasti viime vuosina, ja uudet suunnittelutrendit tuovat raikkaita ideoita perinteiseen saunakokemukseen. Suomalaisissa saunoissa hyödynnetään nyt myös kapeita seinäpaneeleja, kuten sormipaneeleja. 

Panelointia voi korostaa eri värillä, kuten kuvan saunassa on tehty. Vaaleampi puu luo raikkaamman ilmeen, kun taas tummempi väri tuo syvyyttä ja lämpöä. 

Haluaisitko kysyä saunan käsittelystä asiantuntijalta?

Täytä yhteydenottolomake tai soita Maalilinjalle 020 191 2002 arkisin klo 8–19, niin saat vastauksen saunan käsittelyyn liittyviin kysymyksiisi. Saat yhteyden Maalilinjan asiantuntijoihin myös tikkurila.fi-sivuston Maalilinja Chatissa (selaimen oikea alareuna).

Autamme sinua onnistumaan!

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi