Hirsitalon maalaus

Huolehdi hirsitalosi hyvinvoinnista oikeanlaisella käsittelyllä ja Tikkurilan korkealaatuisilla tuotteilla. Täältä löydät kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää hirsitalon käsittelystä.

Huolehdi hirsitalosi hyvinvoinnista

Käsittelemällä hirsitalosi pinnat säännöllisesti, pidät sen sekä kauniina että myös suojaat puuta Suomen vaihtelevilta sääolosuhteilta. Näin talo pysyy hyväkuntoisena pitkään ja luo miellyttävän ympäristön asukkaille.

Puu kannattaa käsitellä mahdollisimman pian asennuksen jälkeen, jolloin maali tarttuu parhaiten uuteen vaurioitumattomaan pintaan ja suojaa puuta säärasituksilta. Jos talo on käsitelty aiemmin kuultavalla tuotteella sen voi käsitellä uudelleen kuullotteella tai peittävällä maalilla. 

Värin valinta

Kun valitset väriä talosi julkisivuun, sitoudut siihen moniksi vuosiksi eteenpäin. Lue Tikkurilan väriasiantuntijan vinkit värin valintaan.

Colour Master -sovellus

Kokeile eri sävyjä hirsitalosi julkisivulle Colour Master -sovelluksella

Loimme asiantuntijoidemme avulla Colour Master -sovelluksen, joka toimii inspiraation lähteenä ja alustana, jossa voit herättää hulluimmatkin väri-ideasi eloon. Sovelluksessa voit mm. kokeilla napin painalluksella, miltä eri sävyt näyttäisi sinun talosi julkisivulla.

Löydä täydellinen sävy sävytestereiden ja mallipalojen avulla

Lopullinen väri kannattaa aina varmistaa värimateriaalien avulla siinä ympäristössä, johon sävy tulee. Voit tilata verkkokaupastamme 74 x 120 mm kokoisia mallipaloja sekä pieniä 1,8 dl kokoisia sävytestereitä koemaalaukseen.

Tilaa värimateriaaleja

Valitse vain parasta hirsitalosi pintaan

Valtti Plus Color: kestävä kuullote puu- ja hirsipinnoille ulkona

Kestävä, sävytettävä kalvoa muodostamaton kuullote puupinnoille ulkona.​ Imeytyy hyvin alustaan, korostaen puun luonnollista struktuuria hilseilemättä. ​Vesihöyryä läpäisevä pinta suojaa myös UV- ja säärasituksilta. 

Tutustu tuotteeseen

Vinha: puolihimmeä, peittävä suoja puu- ja hirsipinnoille ulkona

Erinomainen huoltomaali kuultaville ja peittäville pinnoille. Säilyttää puun luonnollisen pintakuvioinnin ja kestää hyvin Suomen ankaria sääolosuhteita. Muodostaa vettähylkivän pinnan päästäen vesihöyryn ulos rakenteesta. 

Tutustu tuotteeseen

Vinkit hirsitalon maalaukseen

Hirsitalon maalaus voi olla hieman haastavampaa kuin muiden puujulkisivujen, sillä pinnan esikäsittely ja maalin tasainen levittäminen hirsien kaikkiin koloihin voi vaatia hieman enemmän aikaa ja vaivaa. Katso Maalilinjan vinkit niin onnistut!

Tutustu myös muihin ulkopintojen tuotteisiin
Talon ulkopintojen valintaopas
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi