Puutalon maalaus

Pitämällä huolta rakkaan talosi pinnoista varmistat, että se kestää sukupolvelta toiselle. Täältä löydät kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää puutalon käsittelystä.

Pitkäikäistä suojaa

Puutalon maalaus on loistava tapa parantaa kodin ilmettä sekä tarjota sille suojaa. Puu on materiaalina herkkä säävaihteluille, kosteudelle ja UV-säteille. Tämä voi johtaa ajan kuluessa puun kulumiseen. On siis tärkeää varmistaa, että puujulkisivu on hyvin suojattu. Valitsemalla Tikkurilan laadukkaat maalit ja pintakäsittelyaineet, teet kestävää jälkeä ympäristön huomioiden ja saat pitkän huoltokäsittelyvälin.

Mutta mistä tiedät, että on aika suunnitella kotisi huoltomaalaus? Lue 5 merkkiä, joista talosi julkisivu tarvitsee maalausta.

Inspiroidu kauniista puujulkisivuista

Kokosimme yhteen erilaisia suomalaisia kauniita puutalojen julkisivuja ja sävyvalintoja. Löydä inspiraatiota kurkistamalla erilaisiin koteihin ja värivalintoihin.

Inspiroidu

Värin valinta

Kun valitset väriä talosi julkisivuun, sitoudut siihen moniksi vuosiksi eteenpäin – siksi on tärkeää tehdä värin valinta huolella. Lue Tikkurilan väriasiantuntijan vinkit värin valintaan.

Colour Master -sovellus

Kokeile eri sävyjä puutalosi julkisivulle Colour Master -sovelluksella

Loimme asiantuntijoidemme avulla Colour Master -sovelluksen, joka toimii inspiraation lähteenä ja alustana, jossa voit herättää hulluimmatkin väri-ideasi eloon. Sovelluksessa voit mm. kokeilla napin painalluksella, miltä eri sävyt näyttäisi sinun talosi julkisivulla.

Löydä täydellinen sävy sävytestereiden ja mallipalojen avulla

Lopullinen väri kannattaa aina varmistaa värimateriaalien avulla siinä ympäristössä, johon sävy tulee. Voit tilata verkkokaupastamme 74 x 120 mm kokoisia mallipaloja sekä pieniä 1,8 dl kokoisia sävytestereitä koemaalaukseen sekä kuultaville että peittäville pinnoille.

Tilaa värimateriaaleja

Valitse vain parasta puutalosi pintaan

Ultra Classic: puolihimmeä korkealuokkainen puutalomaali

Huippuluokan värin- ja kiillonkesto, joka auttaa pintaa pysymään puhtaana ja kauniina vuodesta toiseen. Suojaa puuta vesirasitukselta, mutta läpäisee vesihöyryä. Mahdollistaa maalaustyön nopean toteutuksen.

Tutustu tuotteeseen

Vinha: puolihimmeä, peittävä suoja puu- ja hirsipinnoille ulkona

Erinomainen huoltomaali kuultaville ja peittäville pinnoille. Säilyttää puun luonnollisen pintakuvioinnin ja kestää hyvin Suomen ankaria sääolosuhteita. Muodostaa vettähylkivän pinnan päästäen vesihöyryn ulos rakenteesta.

Tutustu tuotteeseen

Valtti Plus Color, kestävä kuullote puu- ja hirsipinnoille ulkona

Kestävä, sävytettävä kalvoa muodostamaton kuullote puupinnoille ulkona. Imeytyy hyvin alustaan, korostaen puun luonnollista struktuuria hilseilemättä. Vesihöyryä läpäisevä pinta suojaa myös UV- ja säärasituksilta.

Tutustu tuotteeseen
Katso myös muita tuotteita ulkopinnoille
Talon ulkoseinien, ovien ja ikkunoiden valintaopas

5 merkkiä siitä, että on aika käsitellä puutalo

Talon julkisivu on tärkeää käsitellä säännöllisesti. Säännöllisellä huoltamisella pidät julkisivun kauniina ja pidennät sen käyttöikää. Näistä merkeistä tiedät, että olisi huoltomaalauksen aika.

5 vinkkiä puutalon maalaukseen

Tikkurilan Maalilinjan asiantuntijoiden vinkeillä onnistut puutalon maalauksessa.

4 yleistä virhettä puutalon maalauksessa

Olemme koonneet muutamia tyypillisimpiä virheitä, joita tehdään puutalon maalauksessa. Lue ne ja vältä virheet omassa projektissasi!

Testaa tietosi puutalon käsittelystä ja osallistu arvontaan!

Kuinka mallikkaasti sinulta sujuu puutalon maalaus teoriassa? Testaa tietosi hauskassa talopelissä – jos saat tarpeeksi oikeita vastauksia, voit myös osallistua arvontaan ja voittaa 500 € arvosta Tikkurilan ulkotuotteita.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi