5 edullista tapaa kunnostaa kotia maalaamalla

Maalaaminen on sekä helppo että kustannustehokas tapa remontoida kotiasi, mutta myös suhteellisen nopea projekti toteuttaa.

1. Uudelleenmaalaa seinät

Sisäseinien uudelleenmaalaaminen on nopea, helppo ja suhteellisen edullinen tapa virkistää kodin ilmettä. Oikeilla työkaluilla ja ohjeilla useimmat asunnonomistajat voivat tehdä maalausprojektin itse ja säästää vielä enemmän työkustannuksissa.

Yksinkertainen mutta vaikuttava tapa tuoda väriä ja kontrastia tilaan on tehosteseinän maalaus. Halusitpa sitten rohkeamman tai rauhoittavamman sävyn, tehosteseinät ovat hyvä vaihtoehto mihin tahansa kodin huoneeseen. Tehosteseinä voidaan maalata myös efektimaaleilla, kuten Tikkurilan Tunto Hienolla tai Taika-maalilla, jotka molemmat tarjoavat rajattomasti mahdollisuuksia niin sileiden kuin struktuuripintojenkin maalaamiseen.

Kun valitset maalia, ota huomioon haluttu lopputulos ja huoneen käyttötarkoitus. Jos maalaat huonetta, jossa on usein kosteutta, harkitse homeenestoainetta sisältäviä maaleja, kuten Luja-tuotteita. Tiloihin, joissa ei ole kosteutta, kuten makuuhuoneeseen, olohuoneeseen ja eteiseen sopii täyshimmeä Harmony tai Harmony Clean Air, himmeä Joker tai puolihimmeä Remontti-Ässä

Katso ohjeet sisäseinän maalaamiseen täältä > 

Opi, miten maalaat sisäseinät kuin ammattilainen

Katso helppo ohjevideo ja opi maalaamaan sisäseinät kuin ammattilainen.

2. Kalustemaalaus

Huonekalujen maalaus on helppo, kustannustehokas ja ympäristöystävällinen tapa kunnostaa kotiasi. Sen avulla voit antaa vanhoille kalusteille uuden elämän ja välttyä uusien ostamiselta.

Ehkä sinulla on vanhoja kunnostusta kaipaavia huonekaluja tai keittiösi kaapinovet kaipaavat väriä. Voit maalata kalusteet helposti korkealaatuisella huonekalumaalilla, kuten himmeällä Helmi 10 -kalustemaalilla. Älä unohda ovien ja ikkunanpielien kunnostamista. 

Huonekaluja maalatessa on tärkeää aloittaa puhdistamalla ja hiomalla pinta perusteellisesti, jotta maali pysyy kalusteessa kunnolla kiinni. Voit käyttää pohjamaalia ja useita ohuita maalikerroksia sen sijaan, että yrittäisit peittää koko pinnan yhdellä paksulla kerroksella. Tämä auttaa varmistamaan siistin ja ammattimaisen lopputuloksen.

Täältä löydät ohjeet kalustemaalaukseen > 

Tarvitsetko apua värin valintaan?

Oikean värin valinta tuhansien sävyjen joukosta voi joskus tuntua haastavalta. Tutustu oppaaseemme, josta löydät parhaat vinkkimme värin valintaan.

Kokeile kotona miltä sävyt näyttävät juuri siinä ympäristössä, johon ne tulevat
Tilaa värimateriaaleja kotiisi

3. Päivitä keittiö tai kylpyhuone kaakelimaalilla

Tikkurila Luja Ceramic Tiles -kaakelimaalilla voit tehdä helpot muodonmuutokset kylpyhuoneeseen ja keittiöön maalaamalla kaakeleita. Maali kestää seinillä sekä kosteissa että kuivissa tiloissa sekä lattioilla kuivissa tiloissa. Maalaustyö onnistuu yhdellä tuotteella pohjasta pintaan, eli et tarvitse erillistä pohjamaalia. Tuote on sävytettävissä, joten voit valita haluamasi värin Tikkurilan sisävärikarttojen tuhansista sävyistä.

Kylpyhuoneen tai keittiön kaakeleiden maalaaminen on kustannustehokas tapa päivittää tilan ilme. Verrattuna muihin vaihtoehtoihin, kuten laattojen vaihtamiseen, maalaus voidaan tehdä murto-osalla kustannuksista ja paljon lyhyemmässä ajassa. Kaakelimaali on kestävä, helppohoitoinen ja edullinen vaihtoehto. 

Kylpyhuonelaattojen maalaaminen voi olla hyvä vaihtoehto myös vuokra-asunnonomistajille tai niille, jotka suunnittelevat kotinsa myyntiä lähiaikoina. Pintojen raikastuksesta voi olla hyötyä sekä vuokralaisille että mahdollisille uusille ostajille. 

Katso vinkit kaakelien maalaamiseen täältä >

4. Katon maalaus

Katon uudelleenmaalaus on yksi tehokkaimmista keinoista antaa sille uusi elämä. Tuore katon maalikerros voi myös piristää koko huonetta ja tehdä siitä tilavamman tuntuisen. Sen avulla peität myös ajan mittaan kertyneet tahrat tai värjäytymät.

Jos haluat katolle hieman rohkeamman muutoksen, voit käsitellä katon myös tehostevärillä. Maalaa seinäsi neutraalimmalla sävyllä ja yhdistä ne rohkeampaan katon väriin. Tämä leikkisä valinta voi toimia erityisen hyvin esimerkiksi lastenhuoneissa, mutta miksei muissakin tiloissa. Tietyt värivalinnat voivat saada tilan tuntumaan pienemmältä. Katon maalaaminen vaaleammilla sävyillä luo yleensä tilan tuntua.

Tikkurila Siro Himmeä on heijastamaton kattomaali, jota on helppo työstää. Tuote peittää katon epäpuhtaudet ja luo tasaisen pinnan ilman näkyviä raitoja. Erittäin huokoisille tai imukykyisille pinnoille suosittelemme Tixomatt -alkydipohjamaalia ennen Siro Himmeän levittämistä.

5. Lattian maalaus

Kauniiksi käsitelty lattia viimeistelee kotisi ilmeen. Lakalla suojaat puuta kauniisti jättäen sen luonnollisen värin ja pintakuvion näkyville. Peittävällä maalilla taas saat sekä betoni- että puupinnan juuri halutun väriseksi.


 

Pontti Floor Paint -puulattiamaalilla saat kauniin puolihimmeän, peittävän lopputuloksen kodin kuluneille pinnoille. Se on sävytettävissä laajasti Tikkurilan peittävien sisävärikarttojen mukaan. Puolikiiltävällä Pontti Floor Lacquer -puulattialakalla saat kulutuksen kestävän pinnan puulattioille. Lakka on väritön. Jos haluat vaihtaa lattioiden sävyä, voit halutessasi käsitellä puupuhtaat pinnat ensin Parketti-Ässä Petsillä, joka sävytetään Tikkurilan kuultaviin sisäväreihin.

Betolux Akvalla maalaat betonilattioille puolikiiltävän, kevyttä kulutusta kestävän pinnan. Sävytettävissä haluamaasi sävyyn Tikkurilan sisämaalivärikarttojen mukaan.

Katso ohjeet lattian maalaamiseen täältä >

Haluatko saada lisää hyviä maalausvinkkejä?
Tilaa uutiskirje 
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi