Koristelistat viimeistelee tehosteseinän ulkonäön

Koristelistoja voi hyödyntää tehosteseinässä useilla eri tavoilla. Koristelistojen tyyli ja väri vaikuttavat huoneen tunnelmaan. Etsit sitten eleganttia tai modernia tunnelmaa, koristele tehosteseinä listoilla.

Perinteisesti koristelistoja on käytetty peittämään saumoja tai liitoskohtia seinien välillä, mutta nykyään niitä voidaan käyttää myös luomaan mielenkiintoisia muotoja ja kuvioita seinille. Koristelistat voi maalata, jolloin värivalinnalla voidaan luoda erilaisia tunnelmia: neutraalit sävyt tuovat rauhallisuutta, kun taas rohkeammat värit tuovat energisyyttä. 

Listoja valitessa kannattaa ottaa huomioon huoneen koko ja mittasuhteet. Suurempiin tiloihin sopivat usein leveät ja näyttävät koristelistat, kun taas pienemmissä tiloissa kannattaa suosia hienovaraisempia vaihtoehtoja. Liian massiiviset listat voivat nimittäin saada aikaan ahtaan tai levottoman vaikutelman.

Elegantti tunnelma

Kuvioitujen koristelistojen käyttö on yleistynyt. Esimerkiksi geometriset kuviot tai perinteiset kuvioinnit voivat antaa lisää mielenkiintoa seinille. Kuvioitujen listojen avulla voi luoda ainutlaatuista tyyliä ja nostaa esiin kodin arkkitehtuurisia yksityiskohtia. Viimeistele yhtenäinen tyyli maalamalla seinä ja listat samalla sävyllä. 

Kaksivärinen seinä muuttaa tilantuntua

Kokeile maalata vain osa seinästä ja korostaa sitä paneeleilla. Esimerkiksi maalaamalla vain yläosa tai alaosa seinästä, voidaan luoda vaikutelma korkeammasta tai matalammasta huoneesta.

Olohuone, jonka seinällä on koristelistat

Maalaa seinä ja listat samalla sävyllä

Voit maalata koristelistat samalla värillä kuin seinät, jolloin ne sulautuvat osaksi kokonaisuutta mutta tuovat silti pientä lisäsommitelmaa tilaan. 

Makuuhuoneen tehosteseinällä on yhdistelty koristelistoja, tapettia ja maalia. Kokonaisuutta yhdistää sininen sävy. 

Varmista tai kokeile sävyä kotisi seinälle sävytesterillä

Tilaa värimateriaaleja ja kokeile kotona, miltä sävyt näyttävät juuri siinä ympäristössä, johon ne tulevat. Voit tilata meiltä isoja Tikkurilan maalilla maalattuja A4-kokoisia värimalleja sekä pieniä sävytestereitä. 

Millä tuotteella listat kannattaa maalata?

Listojen maalaamiseen sopii vesiohenteiset kalustemaalit, kuten Helmi 10 ja Helmi 30

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi