Valuva seinä kahdella sävyllä

Valuva seinä kahdella sävyllä

Trendikäs valuva seinä on yllättävän helppo toteuttaa itse ja se tuo huoneeseen yksinkertaisen mutta mielenkiintoa herättävän efektin. Valumaefektin värien valinnassa ei tarvitse kaihtaa tummiakaan sävyjä.
Omaa tyyliä ja trendisävyjä

Valumaefektiseinä teini-ikäisen huoneeseen toteutettiin kahdella sinisen sävyllä, N429 Denim ja S431 DelftSävyjen valinnassa kannattaa luottaa huoneen asukkaan mieltymyksiin, sillä myös yllättävät yhdistelmät toimivat valutustekniikalla hienosti! Varsinkin pienen huoneen kohdalla vaaleampi sävyistä kannattaa valita seinän yläreunaan, jotta lopputulos on kevyempi. 

Huoneen seinät maalattiin himmeällä Joker-maalilla. Joker on turvallinen ja hajuton valinta lasten- ja kouluikäisten huoneeseen ja sillä maalatulta pinnalta on helppo puhdistaa tahrat ja roiskeet.

teini-ikäisen maalattu työhuone
Näin toteutat idean

Valumaefekti on yllättävän helppo toteuttaa itse. Tarvitset vain kapeakärkisen muovipuollon, josta ohennettua maalia on helppo valuttaa juuri niin hallitusti tai rennosti, kuin tahtoo. Tarkoitukseen sopii vaikkapa puhdistettu maustekastikepullo. 

Malaa seinä telalla

1. MAALAA

Maalaa koko seinä ensin Joker-maalin sävyllä N429 Denim.

Rajaa seinään teipillä alue

2. RAJAA

Vedä noin 200cm korkeuteen vaakaviiva vatupassia käyttäen. Tämä rajaus on valuman alkupiste, joten voit sijoittaa sen myös muuhun haluamaasi korkeuteen.

Vedä leveä maalarinteippi vaakaviivan yläpuolelle.

Valuta maalia putkilosta seinään

3. TEE VALUTUS

Kaada Joker-maalia sävyssä S431 Delft puhdistettuun kapeasuiseen muovipulloon ja ohenna sitä noin 10% vedellä. Valuta maalia aloittaen hieman teipin yläpuolelta muovipulloa kevyesti puristaen. Etene teippiä pitkin koko seinän halki.

tasoita maali siveltimellä

4. MAALAA

Poista teippirajaus ja siisti seinän yläosa maalaamalla se ohentamattomalla Joker-maalilla. Käytä rajauksen kohdalla apuvälineenä sivellintä ja suuremmalla pinnalla maalaustelaa.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi