dark blue bedroom

Musteensininen makuuhuone ja tuunatut retropöydät

Uudista makuuhuoneesi helposti.

Talo kahdelle -blogin Helena maalasi makuuhuoneen seinät tummansiniseksi ja retroyöpöydät piristyivät valkoisella. Näin uudistat makuuhuoneen ilmeen uudella värillä ja yöpöydät maalaamalla.

Sininen makuuhuone sängyllä
Sinen makuuhuone koira lattialla

Luo tunnelmallinen makuuhuone tummansinisellä

Helena halusi makuuhuoneen seinistä dynaamiset, mutta rauhoittavat. Seinät maalattiin himmeällä Joker-maalilla, joka on turvallinen valinta makuuhuoneen maalaukseen. Sävyksi valittiin musteensininen Tunne Väri -kartan sävy M350 Mustekynä. Tila tuntuu raikkaalta, kun tummat seinät yhdistetään valkoisiin oviin, kattoon ja korkeaan ikkunaan sekä tilan muihin vaaleisiin elementteihin.

"Tuo sävy on todella upea, näyttää välillä tähtitaivaan siniseltä ja toisinaan taas Fazerin siniseltä ja nyt se on mun lempparihuone!"

 

Sininen makuuhuoneen seinä
Sininen makuuhuoneen seinä ja lipasto

Retroyöpöydille uusi ilme

Helena maalasi yöpöydille valkoiset kehykset puolihimmeällä Helmi 30 -kalustemaalilla. Helmi on tutkitusti turvallinen kalustemaali, jolla saa helposti kestävää kauneutta kodin kalusteille.

Yöpöytien sävyksi valittiin tilan muihin kalusteisiin sopiva valkoisen sävy F497 Paperi, joka löytyy seinien kanssa samasta Tunne Väri -kartasta. Valkoinen antaa yöpöydille raikkaan ilmeen ja kaunis puu nousee nyt paremmin esille.

Lipasto ennen maalausta
Yöpöytä ennen
Lipasto maalamisen jälkeen
Yöpöytä Jälkeen
Näin toteutat idean
Puhdista pinnat
1. PUHDISTUS

Puhdista kalusteen pinta Tikkurilan Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua.

Hio pinnat ennen maalausta
2. HIONTA

Hio aiempi lakkapinta himmeäksi ja poista hiontapöly pölynpoistoliinalla.

Yöpöydän pohjamaalaus
3. POHJAMAALAUS

Suojaa maalaamattomat pinnat tarkoitukseen sopivalla paperilla ennen maalausta.

Sekoita maali ja kaada telakaukaloon. Pohjamaalaa kalusteen pinnat kertaalleen Otex Akva -tartuntapohjamaalilla. Käytä kalustemaalitelaa. Pohjamaali kannattaa sävyttää lähelle pintamaalin sävyä, jolloin se peittää paremmin. Anna kuivua 5 tuntia.

Yöpöydän pintamaalaus
4. PINTAMAALAUS

Pintamaalaa 1-2 kertaa puolihimmeällä Helmi 30 -kalustemaalilla, sävyllä F497 Paperi. Helmi on päällemaalattavissa 16 tunnin kuluttua ja käyttöönottokuivuus saavutetaan 2-3 vuorokauden kuluttua.

Puhdista työvälineet vedellä, saippualla tai Tikkurilan Pensselipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti.

Talo kahdelle blogin Helena

IDEAN TOTEUTTAJA: Talo kahdelle -blogin Helena

Talo kahdelle -blogissa seurataan värikästä talonrakennusprojektia. Raksaajina graafikko Helena Valtonen sekä lehmänhermoinen aviomies, onneksi kirvesmies. Mukana myös staffi Buugi.

Lue Helenan mietteet projektista blogissa >>

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi