Ideas for the bedroom: paint the walls and nightstand in matching shades

Makuuhuoneen seinät ja yöpöytä sävy sävyyn

Maiju Saw -blogin Maiju Saha maalasi trendikkäästi makuuhuoneen päätyseinän, koristelistan ja yöpöydät samaan sävyyn. Väriksi valikoitui Valamon harmaa.
Värisävyn valinta helpottui ison A4-värimallin avulla

Uusi ilme syntyi viikonlopun aikana - näin toteutat Maijun tavoin makuuhuoneeseen tyylikkään muutoksen.

Maiju toivoi makuuhuoneen sävyksi savenharmaata V487 Valamoa ja värin valinta varmistui Tikkurilan ison A4-värimallin avulla. Seinämaaliksi valikoitui täyshimmeä Harmony-sisustusmaali, joka on kiiltoasteeltaan paras valinta tunnelmalliseen makuuhuoneeseen. Yöpöydät ja koristelista maalattiin kiiltäviksi Helmi-kalustemaalilla, jolloin kalusteet korostuvat kauniista matasta seinäpinnasta.

Kun valitset Tikkurilan sisäseinämaalin ja sävytät sen Tunne Väri -kartan sävyyn, voit olla varma, että valitsemasi väri toistuu kotisi seinässä täsmälleen samanlaisena kuin värilastussa – kaikissa valaistusolosuhteissa.

VINKKI! Helpota värin valintaa. Nyt voit tilata Tikkurilan värimalleja A4-koossa ja koemaalausta ei tarvitse tehdä.

Tilaa iso A4-värimalli tästä >>

a4 värimalli auttaa värinvalinnassa
maalattu makuuhuoneen seinä ja yöpöytä

Makuuhuone ennen ja jälkeen muutoksen

Aiemmin valkoinen makuuhuoneen päätyseinä sai harmaan värikylvyn ja kokonaisuus on aiempaa intensiivisempi. Kauniin koristelistan ja yöpöydän päälle on aseteltu tärkeät sisustusesineet.

"Sävy onnistui minusta ihan nappiin eli se on sopivan greige. Huoneeseen tuli ihana pesämäinen tunnelma!"

Maiju Saha, sisustusbloggaaja

Makuuhuone ennen maalausta
MAKUUHUONE ENNEN
makuuhuone maalauksen jälkeen
MAKUUHUONE JÄLKEEN
Näin toteutat idean

Jos haluat tehdä makuuhuoneeseesi bloggaajan ideat, esikäsittele ensin kalusteet (yöpöydät ja koristelista) ja pohjamaalaa ne. Sen jälkeen siirry seinän esikäsittelyyn ja maalaamiseen. Kun seinä on maalattu, voit jatkaa kalusteiden pintamaalaamiseen. Näin makuuhuoneen muutos valmistuu helposti parissa päivässä.
 

Seinän maalaus:

puhdista pinnat ennen pesua
1. PUHDISTA

Pyyhi seinän pinta. Jos pinta on selvästi likainen, pese pinnat Tikkurilan Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua.

suojaa seinän uut osat teipillä
2. SUOJAA

Suojaa lattia tarkoitukseen sopivalla paperilla ennen maalausta. Teippaa listat ja pistorasiat maalarinteipillä. Jos joudut tasoittamaan seinäpintaa tai aiempi maalipinta on tumma väriltään, maalaa pinta ensin Varma-pohjamaalilla. Varma-maalin sävy kannattaa valita lähelle uuden pintamaalin sävyä.

maalaa seinä harmonyllä
3. MAALAA

Sekoita Harmony-sisustusmaali ja maalaa seinä 2 kertaan täyshimmeäksi. Harmony on päällemaalattavissa 1-2 tunnin kuluessa maalaamisesta, joten saat seinän muutamassa tunnissa valmiiksi

Yöpöydän ja koristelistan maalaus

pese ja puhdista pinnat ennen maalausta
1. PUHDISTA JA HIO

Puhdista kalusteen pinnat Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua.

Hio aiempi maalipinta himmeäksi ja poista hiontapöly pölyharjalla tai pölynsidontaliinalla.

pohjamaalaa kaluste
2. ESIKÄSITTELE

Pohjamaalaa kertaalleen kaluste Helmi Pohjamaalilla kalustemaalitelalla tai siveltimmellä. Anna kuivua 5 tuntia ennen pintamaalausta.

maalaa kaluste telalla
3. MAALAA

Pintamaalaa 1-2 kertaa kiiltävällä Helmi-kalustemaalilla. Helmi-kalustemaali on päällemaalattavissa 16 tunnin kuluttua. Käyttöönottokovuus saavutetaan 2-3 vuorokauden kuluttua.

Maijun makuuhuoneen seinät ovat pinta-alaltaan 18 neliötä, joten Harmony-maalia tarvittiin kaksi 2,7 litran purkkia. Kalusteisiin käytettiin Helmi Pohjamaalia ja -kalustemaalia 1 litra. Muutos maksoi alle pari sataa euroa.

Maiju Saw blogger

Idean toteuttaja: Maiju Saw

"Olen intohimoinen sisustusharrastaja ja kirppishamsteri, jonka blogi täyttyy designista ja halvoista kirppislöydöistä. Seuraan trendejä enkä pelkää muutosta."

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi