Tumma syvänvihreä seinä

Yksiön ilme raikastui uusilla sävyvalinnoilla

Maalikerros raikastaa pienen tilan nopeasti ja rohkeat värivalinnat tuovat asuntoon persoonallisen ilmeen.

Pieni pintaremontti tekee asunnosta paremmin katseen, mutta myös aikaa kestävän. Viena K -blogin Viena valitsi poikaystävänsä kanssa tämän yksiöön myös rohkean tumman sävyn tehosteseinään – todellinen katseenvangitsija!

tumma olohuoneen seinä
tumma olohuoneen seinä jonka edessä sohva jossa koira

Viena K -blogin Vienan poikaystävän perussiisti alle 30-neliöinen yksiö koki todellisen muodonmuutoksen, kun pariskunta tarttui maalitelaan. Kellastunut parketti sai pintaansa Pontti Puulattiamaalin, mäntypuinen sohvapöytä raikastui vaaleanharmaaksi ja kaiken kruununa on voimakkaan tummanvihreä tehosteseinä. Vastoin yleistä pelkoa, pienikään yksiö ei muutu tunkkaiseksi tummasta tehosteseinästä, kun muut pinnat ovat raikkaan vaaleita. Tummuus tuo itse asiassa jopa lisää syvyyttä huoneeseen ja korostaa uutuuttaan hohtavia vaaleiksi raikastettuja pintoja!

Viena ihastui poikaystävänsä kanssa syvän vihreään N439 Syvänne  -sävyyn mutta pohti pitkään, uskaltaako pienen yksiön seinään telata noin tummaa väriä. Onneksi rohkeus voitti, sillä tumma seinä antaa koko sisustukselle rauhoittavan taustan. Syvänne-sävy löytyy Tikkurilan Tunne Väri -värikartasta ja se sävytettiin täyshimmeään Harmony-sisustusmaaliin, joka toistaa vihreän sävyn syvänä ja hienostuneena. 

tumma olohuoneen seinä jonka edessä sohva jossa koira

Jo hieman kellastunut mutta sinänsä hyväkuntoinen parkettilattia koki todellisen muodonmuutoksen, kun se maalattiin taitetulla vaaleansävyllä F484 Kalkki. Vesiohenteinen Pontti Puulattiamaali sopi tarkoitukseen täydellisesti, sillä se on helppo työstää ja kuivuu nopeasti. Parkettilattian uusi vaalea sävy raikastaa koko asunnon tunnelman ja samaan sävyyn maalattiin myös ajansaatossa kellastuneet listat.

vaaleaksi maalattu vanha pöytä
vaaleaksi maalattu vanha pöytä
Mäntypuiseen, käsittelemättömään sohvapöytään halusin valita jonkin neutraalin sävyn, mutten kuitenkaan valkoista. Nyt asunnon värivalinnat ovat sellaiset, että melkein kaikki näyttää siellä upealta!
-Viena K

Viileä ja hyvin vaalea harmaansävy H495 Harso valikoitui aiemmin käsittelemättömän mäntyisen sohvapöydän pintaan. Sohvapöydän uusi sävy modernisoi perinteikkään puukalusteen tähän päivään. Uusi maalipinta voikin olla myös ekoteko, sillä vanhan uudistaminen antaa kulahtaneellekin huonekalulle lisähappea ainakin vuosikymmenen ajaksi. Helmi-kalustemaali tekee huonekalulle kestävän ja turvallisen pinnan.

Viena K blogger

IDEAN TOTEUTTAJA: Viena K

Viena K on helsinkiläinen bloggaaja ja esteetikko, joka valokuvaa ja kirjoittaa tyylistä, sisustuksesta, ruuasta ja elämästä.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi