Vuoden värillä 2024 maalattu portaikko

@roosapalooza maalasi kotinsa portaikon valkoisen seinän Vuoden värillä 2024: Nude in Nizzalla. Persikkainen beige tuo tilaan lämpöä ja saa portaikon suorastaan säteilemään.

@roosapalooza Instagram-tiliä pitävä Roosa asuu 1946-luvulla rakennetussa talossa. Talo on täynnä toinen toistaan ihanampia väripilkkuja, kekseliäitä yksityiskohtia ja kauniita tapetteja. Vanha talo pääsee oikeuksiinsa, kun sisustuksessa yhdistyy vanhat ja uudet huonekalut.

Roosa oli kaivannut yläkertaan johtavalle seinälle jo pitkään uutta väriä. Valkoinen seinä saikin väistyä uuden värin tieltä ja lopputulos suorastaan säteilee. 

Portaikon seinän muodonmuutos

Ennen

Jälkeen

Näin Roosa toteutti projektin

Värin valinta

Roosa haaveili maalavansa portaikon seinän persikkaisella ja lämpimällä sävyllä. Lopullinen väri valikoitui ja varmistui, kun Roosa testasi sävytestereillä kolmea eri sävyä: Nude in Nizza, Bubba in Berlin ja Powder in Pisa. Sävytesterien avulla värit näkee todenmukaisena eri valaistuksissa ja juuri siinä tilassa, johon väri tulee. Näin värin valinta helpottuu ja menee kerralla nappiin. 

Esivalmistelut

Roosa koki, että portaikon seinä oli hieman levoton, sillä siinä oli niin paljon erilaisia sisustuselementtejä. Nämä sisustuselementit saivat lähteä, joten ensiksi seinältä irrotettiin hyllyt ja taulut. Niiden jättämät kolot paikattiin Hole-in-1 kitillä. Kittauksen jälkeen paikat hiottiin ja pohjamaalattiin Varma-pohjamaalilla

Sisäseinämaalin valinta

Maaliksi valikoitui Remontti-Ässä, sillä se sopii hyvin kovan kulutuksen tiloihin. Remontti-ässällä on erinomainen hankauksenkesto ja se toistaa värit kirkkaina. Projektiin kului puolet 2.7l maalipurkista ja seinä maalattiin kahteen kertaan. 

Valmis lopputulos!

Lopputulos on ihanan pirteä ja aulasta tuli kertaheitolla lämpimämpi ja selkeämpi. Vuoden värillä maalattuun portaikkoon paistaa aina aurinko!

Idean toteuttaja: Roosa

"Remppailijana olen aika tunteella menevä ja inspiraatiota ammennan loputtomalta tuntuvasta mielikuvituksesta. Meidän talo on laajennuksen kokenut rintamamiestalo, jota ollaan remppailtu hiljalleen viimeisen kolmen vuoden aikana. Vanhassa talossa parasta on mielestäni sen antama armollisuus erilaisille ratkaisuille. Koen siis, että kynnys sisustuskokeiluille on huomattavasti pienempi, kun uudessa talossa."

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi