Old cabinet painted

Talonpoikaiskaapin uusi ilme

Vihreä talo -blogin Annika inspiroitui Color Now 2018 -sävyistä ja maalasi kirpputorilta löytyneelle talonpoikaiskaapille uuden ilmeen. Inspiroidu Minerals-värikokoelman maanläheisistä sävyistä ja kokeile kalustemaalausta!

Kipputorilta löytynyt puupintainen talonpoikaiskaappi sai uutta eloa, kun Annika tarttui pensseliin. Maaliksi valikoitui ympäristöystävällinen himmeän pinnan antava Helmi 10 -kalustemaali. Maanläheiset vanhan kaapin henkeen sopivat sävyt löytyivät Color Now 2018 Minerals -värikokoelmasta. Kaapin ulkopinta sai ilmettä lämpimän harmaalla V484 Ajopuu -sävyllä ja sisäpintaan luonnetta tuo hienostuneen punertava savensävy S471 Etruski.

Värilastuja pöydän päällä vertailussa

Helmi-kalustemaali on ympäristöystävällinen valinta

Annika käsitteli kaapin himmeällä Helmi 10 -kalustemaalilla. Hienostuneen himmeän pinnan lisäksi vesiohenteinen Helmi 10 -kalustemaali on lähes hajuton ja kuivuu nopeasti kestäväksi maalipinnaksi. Suomessa korkealuokkaisista raaka-aineista valmistetulla Helmi-kalustemaalilla on Joutsenmerkki ja Rakennustietosäätiön myöntämä M1-luokitus, joten se on ympäristön kannalta kestävä valinta. Vähäpäästöisenä valintana Helmi-kalustemaali takaa paremman sisäilman laadun ja käyttäjälle turvallisemman maalauksen.

Kaappi ennen maalausta
Kaappi ennen maalausta
Kaappi maalauksen jälkeen
Kaappi maalauksen jälkeen

Kestävä ja kaunis pinta kaapille

Helmi 10 -kalustemaali kuivuu nopeasti ja uusi ilme kirpparilöydölle tuleekin valmiiksi tuota pikaa. Sävytä Helmi Pohjamaali pintamaalin sävyyn ja saat peittävää ja kestävää pintaa vähemmillä kerroksilla.

Näin toteutat idean

Talonpoikaiskalusteen maalaus

Kaapin pesu ja esikäsittely
1. PUHDISTA

Puhdista maalattava pinta huolellisesti pyyhkimällä laimennetulla Tikkurila Maalipesu -puhdistusaineella.

Kaapin hionta ennen käsittelyä
2. HIO

Hio pinta ja poista hiontapöly huolellisesti. 

Pohjamaalattu kaluste
3. POHJAMAALAA

Aina, kun tahdot vaihtaa maalattavan kalusteen väriä tai olet epävarma kalusteen aiemmista käsittelyistä, suositellaan pohjamaalin käyttöä. Kirpputorilta löytynyt talonpoikaiskaluste maalattiin ensimmäisellä kerralla pintamaalin kanssa samansävyiseksi sävytetyllä Helmi Pohjamaali -maalilla. 

pintamaalattu kaluste
4. MAALAA

Maalaa kaluste 1-2 kertaa Helmi 10 -kalustemaalilla peittävän himmeän pinnan varmistamiseksi. Voit käyttää maalaukseen sekä kalustetelaa että sivellintä.

Vihreä talo blogi

IDEAN TOTEUTTAJA: Vihreä talo

Vihreä talo -blogia kirjoittaa Annika Meder-Liikanen, kaupunkilainen joka viihtyy hyvin myös pellonreunassa. Rintamamiestalo maalla ja koti kaupungissa. Litroittain kermanvalkoista remonttimaalia ja loppumaton himo kirpputoreihin ja vanhoihin tavaroihin.

Lue Annikan mietteet projektista blogissa >>

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi