nefriitinvihreä seinä ja valkoinen tuoli

Tyylikäs väriyhdistelmä vihreällä ja metallisävyillä

Viena K -blogin Viena sai olohuoneelle uuden ilmeen seinät ja lempiesineet maalaamalla. Harmahtavan vihreä Nefriitti ja kuparinhohde ovat täydellisen tyylikäs väriyhdistelmä.

Maalattu seinä ja värimalli täsmälleen samaa sävyä

Viena löysi vihertävän N494 Nefriitti -sävyn Tikkurilan Tunne Väri -kartasta. Seinämaaliksi valikoitui täyshimmeä Harmony-sisustusmaali, jolla luot hienostunutta, sametinhimmeää pintaa olohuoneeseen ja maali häivyttää pinnan pienet epätasaisuudet.

Kun valitset Tikkurilan sisäseinämaalin ja sävytät sen Tunne Väri -kartan sävyyn, voit olla varma, että valitsemasi väri toistuu kotisi seinässä täsmälleen samanlaisena kuin värilastussa – kaikissa valaistusolosuhteissa.

VINKKI! Helpota värin valintaa A4-kokoisilla värimalleilla, niin koemaalausta ei tarvitse tehdä. Toinen vaihtoehto löytää Se oikea sävy on kokeilla sävytestereitä. Sävytesterit sisältävät kolme testerikokoista maalipurkkia valitsemissasi sävyissä. 

Tilaa iso A4-värimalli >>

Tilaa sävytesterit >>

Vihreä seinä jonka edessä penkki
vihreä seinä jonka edessä kasvi

Metallinhohdetta olohuoneeseen

Viena terävöitti lopputulosta maalaamalla muutaman maljakon ja lampunjalan Taika Helmiäismaalin sävyillä Kupari ja Kulta. Uudistuneessa Tikkurilan Taika-värikartassa on hopeapohjaisia heleitä, helmenhohtoisia sävyjä ja lämpimiä, kullanhohtoisen mausteisia sävyjä.

lampunjalka maalattu taika maalilla
taika maalia ja sivellin
Seinä ennen maalausta
Ennen maalausta
Vihreä seinä jossa kukkia edessä
Jälkeen maalauksen
Seinän pesu ennen maalausta

Seinän maalaus

1. Puhdista

Pyyhi seinän pinta. Jos pinta on selvästi likainen, pese pinnat Tikkurilan Maalipesulla etiketin ohjeiden mukaisesti ja anna kuivua.

Suojaa lattia tarkoitukseen sopivalla paperilla ennen maalausta. Teippaa listat ja pistorasiat maalarinteipillä. Jos jouduit tasoittamaan seinäpintaa tai aiempi maalipinta on tumma väriltään, maalaa pinta ensin Varma-pohjamaalilla. Varma-maalin sävy kannattaa valita lähelle uuden pintamaalin sävyä.

Seinän maalaaminen

2. Maalaa

Maalaa seinä kahteen kertaan täyshimmeäksi. Harmony on päällemaalattavissa 1–2 tunnin kuluessa maalaamisesta, joten saat seinän muutamassa tunnissa valmiiksi.

esineiden maalaaminen taika maalilla

Esineiden maalaaminen Taika-maalilla

Puhdista maalattavien esineiden pinta. Maalaa esineet 1–2 kertaa Taika Helmiäismaalilla, S1-siveltimellä.

Viena k blogi

IDEAN TOTEUTTAJA: Viena K

Viena K on helsinkiläinen bloggaaja ja esteetikko, joka valokuvaa ja kirjoittaa tyylistä, sisustuksesta, ruuasta ja elämästä.

Lue Vienan mietteet projektista blogissa >>

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi