5 yleistä syytä maalata sisäseinät

Kaipaako kodin seinät pientä piristystä? Tai onko viime aikoina tapahtunut suuri elämänmuutos ja olet huomannut, että jonkin huoneen käyttötarkoitus on muuttunut?

Seinien maalaus voi olla kannattava teko

Olipa kyseessä sitten uusi maalikerros yhdelle seinälle tai kodin sisätilojen täydellinen remontti, on monia syitä miksi seinien maalaus voi olla kannattavaa. Lue eteenpäin ja opi viisi yleistä syytä, miksi sisäseiniä päätetään maalata.

1. Haluat muutosta kodin tunnelmaan

Ehkäpä yleisin syy, miksi sisäseiniä maalataan on yksinkertaisesti se, että halutaan muutosta. Jos olet asunut kodissasi jo jonkin aikaa, olet ehkä kyllästynyt samoihin vanhoihin seiniin ja väreihin. Ehkä sinulla on ollut sama maalisävy vuosia ja kaipaat nyt vaihtelua. Maalaus on helppo ja edullinen tapa päivittää kodin ilmettä.

Kun on aika valita seinille uusi väri, vaihtoehdot voivat tuntua loputtomilta. Onneksi on olemassa muutamia erilaisia tapoja, joita voit hyödyntää rajataksesi vaihtoehtoja. Mieti ensin, millaisen tunnelman haluat luoda huoneeseen. Haluatko kotiisi esimerkiksi rauhoittavan ja neutraalin vai rohkean ja energisen ilmapiirin?

Voit myös hyödyntää erilaisia värin valinnan työkaluja. Kokeile leikitellä väreillä Colour Master -sovelluksellamme ja testaa miltä eri värit näyttäisivät sinun seinilläsi. Vaihda seinien väriä napin painalluksella ja katso, miltä tuntuisi elää esimerkiksi pehmeiden keltaisten, rauhoittavien sinisten tai boheemien vihreiden keskellä. 

Huomaathan, että värit voivat näyttää merkittävästi erilaisilta eri tilassa riippuen valon määrästä. Siksi suosittelemme aina varmistamaan lopullisen sävyn värimateriaaliemme avulla juuri siinä tilassa, johon sävy tulee. Verkkokaupastamme voit helposti tilata esimerkiksi isoja A4-kokoisia värimalleja sekä pieniä 1,8 dl kokoisia sävytesteripurkkeja.

Calla

2. Väritrendit ovat muuttuneet

Toinen yleinen syy maalata sisäseiniä on väritrendit. Jos olet asunut kodissasi jo pidemmän aikaa, voi olla, että värit, jotka valitsit vuosia sitten eivät enää vastaa nykypäivän trendejä. Ehkäpä eri sävyt olivat muodissa silloin, kun maalasit asuntosi.

Kun haluat päivittää kodin seinien väriä, kannattaa aloittaa inspiraation etsimisellä. Tutustu esimerkiksi Tunne Väri -kokoelmaamme, joka sisältää 216 huolella valittua sävyä ja niistä koostetut kuusi sisustustyylipalettia. Jokaisesta näistä kuudesta paletista löytyy sekä neutraleja sävyjä että voimakkaampia korostusvärejä, jotta voit helposti luoda kotiisi haluamasi tunnelman.

3. Seinät ovat vaurioituneet

Lapset ovat kuuluisia luovuudestaan, mutta joskus nämä tulevat taiteilijat luovat mestariteoksiaan vääriin paikkoihin, kuten seinille. Samoin rakkaat lemmikkimme voivat aiheuttaa senille naarmuja tai liata niitä. Myös vakavammat vauriot ovat mahdollisia, kuten esimerkiksi rikkoutuneen putken aiheuttaman vesivahingon seurauksena.

Jos olet äskettäin korjannut seinien vaurioita, saatat miettiä, miten seinät saisi näyttämään taas hyvältä. Halpa ja helppo ratkaisu on maalata seinät. Tuore maalikerros voi auttaa peittämään viat tai epätäydellisyydet ja saamaan seinäsi ja samalla kotisi näyttämään jälleen uudelta.

Huomioi, että rakenteellisia vaurioita ei kuitenkaan suositella vain maalaamaan. Jos vaurio on äskettäin korjattu, on ennen seinän maalaamista varmistettava, että ongelma on täysin ratkaistu.

Jos olet epävarma oikeasta lähestymistavasta, voit aina olla yhteydessä Maalilinjan asiantuntijoihin saadaksesi neuvoja.

 

4. Huoneella on uusi käyttötarkoitus

Toisinaan muutokset elämässämme merkitsevät muutoksia myös kodeissamme. Klassinen esimerkki on, kun perheenjäsen muuttaa pois kotoa ja yksi huone vapautuu. Tai ehkä olet äskettäin muuttanut uuteen kotiin, jota aikaisemmat asukkaat käyttivät hyvin eri tavalla. On lukemattomia syitä, miksi saatat haluta muuttaa huoneen käyttötarkoitusta, ja samalla myös seinien maalaaminen voi olla ajankohtaista. 

Uusi maalikerros voi antaa huoneelle uuden ilmeen ja saada sen tuntumaan täysin erilaiselta tilalta. Tämä voi olla hyödyllistä, jos aiot käyttää huonetta johonkin muuhun tarkoitukseen kuin mihin sitä on alunperin käytetty. Esimerkiksi muuttaa vanhan lasten makuuhuoneen kotitoimistoksi tai vierashuoneeksi.

Kun valitset väriä huoneeseen, harkitse huoneen uutta käyttötarkoitusta. Esimerkiksi kotitoimistoon voi sopia lämmin ja kutsuva tunnelma kodikkailla ja maanläheisillä väreillä. Tai jos muutat huoneen vierashuoneeksi, saatat haluta luoda lepopaikan lisäksi myös kutsuvan ilmapiirin vieraillesi.

Extravinkki uusille kodin omistajille

Uudet asunnot rakennetaan yleensä nopeasti, ja niihin pääsee muuttamaan noin vuodessa. Talot asettuvat muotoonsa muutaman ensimmäisen vuoden aikana, ja tämä saattaa aiheuttaa halkeamia talojen seiniin. Maalaaminen on helppo ja edullinen tapa korjata nämä halkeamat.

Tee, kuten sinusta tuntuu parhaalta

Huomaa, että artikkeliin on nostettu vain yleisimmät syyt. On tärkeää muistaa, että värin valinta on aina subjektiivista. Se mikä toimii yhdelle ei välttämättä toimi toiselle. Tärkeintä on tehdä sellainen ratkaisu, joka tuntuu omalta. Ota aikaa, harkitse vaihtoehtoja ja kokeile rohkeasti uutta. Pienellä vaivalla ja oikealla värillä sisäseinien maalaus voi muuttaa kotisi tunnelmaa merkittävästi.

Tarvitsetko apua värin valintaan?

Tilaa värin valinnan tueksi värimateriaaleja verkkokaupasta. Saatavilla on mm. isoja A4-kokoisia värimalleja sekä pieniä 1,8 dl kokoisia sävytestereitä.

Opi maalaamaan sisäseinät kuin ammattilainen

Opi, miten maalaat sisäseinät kuin ammattilainen ja katso ohjeet videolta askel askeleelta.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi