Tumma sauna: Musta Supi Saunavaha valmisväri ja harmaa Supi saunavaha valmisväri lauteet

Näin käsittelet saunan tunnelmalliseksi

Saunaremontti onnistuu helposti siveltimellä! Näillä ohjeilla kunnostat saunasi tunnelmalliseksi juhannusta varten.

Tunnelmalliseksi käsitelty sauna tarjoaa rentoutumishetken hetken niin arjessa kuin juhlassa, se on monelle kohokohta niin juhannuksena kuin jouluna.

Jotta saunasi vastaisi toiveitasi, kokosimme Tikkurilan asiantuntijoiden ideat, ohjeet ja tuotesuositukset, joilla käsittelet saunaan haluamasi tunnelman.

Vaalea ja tumma sauna
Vaalean saunan käsittely: seinät Supi Saunavaha, valmisväri valkoinen ja lauteet Supi Saunavaha, valmisväri harmaa. Tumman saunan käsittely: Supi Saunavaha, valmisväri musta.

Savusaunan rauhoittava tummuus vai eteerisen vaalea spa-elämys?

Miltä näyttää toiveittesi saunasi? Onko se savusaunan perinnettä henkivä tumma, rauhoittava paikka, vai eteerinen ja vaalea spa-elämys? Tai kenties maanläheisiä pehmeitä sävyjä toistava hengähtämismispaikka?

Saunasi tunnelma muuttuu hyvin erilaiseksi sen mukaan, millaisen värityksen sinne valitset. Supi-saunatuotteet on kehitetty nimenomaan saunan pinnoille, ja ne voi sävyttää moneen eri tyyliin ja makuun. Supi-perheen tuotteet kuuluvat Rakennusmateriaalien parhaaseen päästöluokkaan M1. Tämä tarkoittaa, ettei niistä haihdu sisäilmaan haitallisia aineita.

Tutustu saunan erilaisten pintojen käsittelyyn >>
Tutustu Supi-tuoteperheeseen >>

Tumman ruskeaksi käsitelty sauna.
Seinät ja lauteet käsitelty sävyyn 3444 Mustamarja sävytetyllä Supi Saunavahalla

Saunan pintakäsittely luo tunnelman ja pidentää saunan käyttöikää

Saunoihin halutaan nykyisin luoda erilaisia tunnelmia sisustamalla. Myös materiaalivalintoihin ja valaistukseen panostetaan. Perinteinen vaalea puu ei ole enää ainoa vaihtoehto, vaan erilaisia puulajeja ja värejä uskalletaan kokeilla. Saunan pintakäsittelyllä saadaan paitsi haluttua tunnelmaa, niin se pidentää myös saunan käyttöikää. Saunan puupinnat kannattaa pintakäsitellä, jotta ne säilyvät puhtaina ja hyvännäköisinä mahdollisimman pitkään. Saunan käsittely kannattaa niin uudelle kuin jo kellastuneelle, vanhalle saunalle.

Katso Maalilinjan ohje, kuinka käsittelet vanhan saunan kellastuneet pinnat >>
Katso, kuinka käsittelet uuden saunan pinnat vahaamalla >>

Sauna: seinät  Supi Saunavaha, valmisväri musta ja lauteet Supi Saunavaha, valmisväri valkoinen.
Saunan seinät Supi Saunavaha, valmisväri musta ja lauteet Supi Saunavaha, valmisväri valkoinen.

Saunan sävyjen valinnan ABC

Värivaihtoehtoja saunan pinnoille on runsaasti aina raikkaan valkoisesta tummiin ja syviin sävyihin. Voit korostaa puun luontaista väriä, vaalentaa sitä tai luoda muuhun sisustukseen sopivia väripintoja. Esimerkiksi suosittu musta sopii hyvin yhteen myös muiden sävyjen kanssa – kokeile mustien seinien ja vaaleiden lauteiden yhdistelmää ja toisinpäin. Tummat sävyt tuovat saunaan pehmeyttä ja tunnelmaa, vaaleat raikkautta ja hengittävyyttä.

Katso erään saunan upea muodonmuutos raikkaan valkoiseksi >>
Katso mökkisaunan tunnelmallinen muodonmuutos mustanruskeaksi >>

 

Saunan seinä, Supi Arctic, sävy 5120.
Saunan seinä, Supi Arctic, sävy 5120.

Valitse sävy puupinnan nykyisen sävyn mukaan

Tummuneelle puulle kannattaa valita käsiteltävää puuta tummempia värejä, näin lopputuloksesta tulee siisti ja tasainen. Sävyä valitessa on hyvä ylipäänsä muistaa, että Supi-tuotteet ovat kuultavia, ja siksi myös alkuperäinen pinnan sävy vaikuttaa lopputulokseen. Suosittelemmekin aina tekemään koesivelyn huomaamattomaan kohtaan ennen lopullista sävyn valintaa.

Supi Saunavaha, valmisväri musta (seinät) ja valmisväri harmaa (lauteet).
Supi Saunavaha, valmisväri musta (seinät) ja valmisväri harmaa (lauteet).

Täyteläinen väri saunan vahauksella, hento hohto helmiäiskuullotuksella 
 

Kun haluat saunaasi täyteläiset sävyt, valitse Supi Saunavaha joko sävytettynä haluamaasi sävyyn Kuultavat sisävärit -värikartalta tai valitse kolmesta valmisväristä mustasta, harmaasta tai valkoisesta. Monikäyttöisellä Supi saunavahalla voit käsitellä niin lauteet, puuseinät kuin -katonkin. Supi Arcticilla taas saat saunasi puuseiniin ja -kattoon kauniin hennosti helmenhohtoisen pinnan – voit yllättyä, kuinka kauniisti Lapin kelopuusta inspiraationsa saanut hienovarainen hohto sopii saunan seiniin. Sopivan sävyn voit valita Arctic-värikartalta.

Supi Saunavahan käyttöohje:
Katso video >>
Työohje uusille pinnoille>>
Työohje vanhoille pinnoille>>

Supi Arcticin käyttöohje:
Katso video >>
Työohje uusille pinnoille >>
Työohje vanhoille pinnoille >>

Supi Laudesuoja, väritön.
Supi Laudesuoja, väritön.

Saunan suojaaminen onnistuu myös värittömänä

Luonnonmukaisuutta ja vaaleutta arvostavalle lauteiden paras suoja on väritön Supi Laudesuoja. Pintakäsittely suojaa puuta kosteudelta ja likaantumiselta. Löylyhuoneessa on tärkeää käyttää tuotteita, jotka imeytyvät hyvin puuhun. Pintaan ei saa muodostua paksua ”lakkakalvoa”, joka lämmetessään voisi tuntua kuumalta tai jopa tahmealta.

Supi-perheestä löytyy sopiva tuote seinien, lauteiden ja lattiaritilöiden suojaamiseen sekä pintojen pesuun. Supi Saunavahaa, Supi Saunasuojaa, kuin Supi Lattiaöljyäkin voi käyttää myös värittömänä – tai sävyttää Kuultaviin sisäväreihin. 

Muistathan aina ennen vanhojen pintojen käsittelyä myös saunan pintojen pesun tehokkaalla ja hellävaraisella Supi Saunapesulla.

 

Vaaleaksi käsitelty sauna ja saunakiulu.

Muistilista saunan käsittelyyn 

Saunan käsittelyssä, kuten kaikessa muussakin maalaamisessa, valmistelu on tärkeä osa maalausprojektia. Katso tästä muistilista välineistä, jotka tarvitset saunan käsittelyä varten.

Valmistelu 
Suojapaperia tai sanomalehtiä
Maalarinteippiä 

Esikäsittely 
Kohteeseen sopiva pesuaine
Puhdistusliina (nukkaamaton)

Pintakäsittely 
Pölyharja tai imuri
Kohteeseen sopiva tuote 
Sieni / Sivellin /Vaahtomuovisivellin 
Sekoitustikku
Suojahanskat

Katso kaikki saunan käsittelyohjeet >>

Maalilinja auttaa

Valinnan vaikeus tai pulmia?

Tavallisen kotimaalarin on toisinaan vaikea hahmottaa, mikä tuote tai sävy parhaiten vastaisi omia toiveita ja maalauskohteen vaatimuksia. Ota silloin yhteys Tikkurilan auttavaan ja asiantuntevaan Maalilinjaan!

Kysy neuvoa Maalilinjalta >>


 

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi