Vaaleanvihreä olohuone sävyssä X447 Merisavu

Näin valitset oikean maalin sisäseinille ja -katoille

Mikä maali sopii olohuoneen seinille? Entä mikä maali on paras valinta kylpyhuoneeseen? Tuotevalintaoppaamme auttaa sinua valitsemaan oikeat tuotteet maalausprojektiisi.

Maalaus voi olla hauskaa ja palkitsevaa, kunhan sinulla on käytössäsi oikeat tuotteet ja työvälineet. On monia tekijöitä, jotka sinun tulee ottaa huomioon ennen maalin valintaa. Laadukkaat maalit ja työkalut varmistavat, että pinnasta tulee kestävä, maali levittyy tasaisesti ja antaa hyvän peittävyyden.

Eri maalit kestävät kosteutta ja kulumista eri tavalla. Oikeaa maalia valittaessa on hyvä miettiä millaiseen huoneeseen maali tulee, missä huone sijaitsee ja mikä on huoneen käyttötarkoitus. Tämän oppaan avulla oikean maalin valinta on helpompaa.

Vaaleanvihreä olohuone

Maalit olohuoneen, makuuhuoneen ja muiden kuivien tilojen seinille

Kaikissa sisäseinämaaleissamme on alhainen VOC-pitoisuus, joten ne ovat turvallisia käyttää.

Kun valitset maalia olohuoneeseen, makuuhuoneeseen tai muihin kuiviin tiloihin, harkitse millaisen kiiltoasteen haluat, sillä se määrittää tilan yleisilmeen ja tunnelman. Täyshimmeällä maalilla, kuten Harmonylla ja Harmony Clean Airilla saat sametinhimmeän pinnan. Himmeällä maalilla, kuten Jokerilla taas on alhainen kiilto, mikä antaa sille hieman pehmeämmän silkkisen vaikutelman. Puolihimmeä maali, kuten Remontti-Ässä toistaa värit energisinä ja intensiivisinä. 

Keltainen kylpyhuone, jonka laatat on maalattu kaakelimaalilla

Maalit kosteisiin tiloihin

Kylpyhuoneet ja wc:t altistuvat usein kosteudelle. Luja-sisustusmaalit on paras valinta lialle ja kosteudelle altistuvaan tilaan. Luja on täydellinen maali kylpyhuoneisiin, wc-tiloihin ja pukuhuoneisiin, sillä se sisältää pintaa suojaavaa homeenestoainetta.

Helposti likaantuville seinille kannattaa valita hieman tummempi väri, jolloin lika ei erotu niin helposti. Luja-perheen maalit kestävät toistuvaa puhdistusta.

Katon maalaaminen

Maalit sisäkaton maalaukseen 

Katot kuluvat tyypillisesti vähemmän kuin seinät. Täyshimmeä pinta onkin suosittu valinta kattoon, sillä se piilottaa pinnan epätäydellisyydet ja on myös helppo maalata uudelleen. Puolikiiltävä pinta voi kuitenkin olla hyvä valinta, jos haluat kattoon heijastavamman ja kiiltävämmän ilmeen.

Tikkurilan Tunne Väri -värikartta

Kaipaatko apua värin valintaan? 

Värien avulla luodaan kokonaan uusia tai vahvistetaan olemassa olevia tunnelmia ja lisäksi ne vetoavat tunteisiimme. Mutta miten löytää juuri se oikea sävy? Lue oppaamme täydellisen värisävyn valintaan

Haluaisitko saada lisää vinkkejä ja inspiraatiota maalaamiseen?
Tilaa uutiskirje
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi