Maalin ja kiiltoasteen valinta sisäseiniin

Oletko maalaamassa sisäseinää, mutta et tiedä millaisen maalin ja kiiltoasteen valitsisit sisäseinän maalaamiseen? Täältä löydät Tikkurilan Maalilinjan vinkit sisäseinämaalin ja kiiltoasteen valintaan!

Kun valitset maalia sisäseinille, on syytä huomioida pinnan altistuminen kulutukselle eli kuinka paljon pintaa tulee pyyhkiä ja puhdistaa, sekä onko kyseessä märkä- vai kuivatila. Tutustu alla maalien kiiltoasteen eroihin ja mikä maali sopii mihinkin huoneeseen. 

Maalit kuiviin sisätiloihin

Tikkurilan sisäseinämaaleja on saatavilla kuiviin sisätiloihin kolmella eri kiiltoasteella:

1.Täyshimmeä0-5 yksikköäHarmony ja Harmony Clean AirMakuuhuone ja olohuone
2.Himmeä6-10 yksikköäJokerOlohuone, makuuhuone ja lastenhuone 
3.Puolihimmeä11-35 yksikköäRemontti-ÄssäLastenhuone, käytävä ja keittiö

Mitä himmeämpi maali on, sitä vähemmän pinnan epätasaisuudet ja pienemmät virheet näkyvät lopputuloksessa. Himmeä maali toistaa värit rauhallisina ja pehmeinä. Usein seiniin valitaankin himmeä maali, joka on tämän ja sisustusvaltavirran vuoksi nykyään trendienkin mukainen. Himmeä ja täyshimmeä kiiltoaste ovat luonteva valinta olo- ja makuuhuoneisiin. 

Jos huoneen pintoja tulee pyyhkiä usein, kuten keittiössä ja lastenhuoneessa, kannattaa valita kiiltävämpi maali. Mikä kiiltävämpi maali on, sitä parempi kulutuksenkestävyys sillä myös on. 

Hienostunut, täyshimmeä Harmony

Täyshimmeällä Harmony-sisustusmaalilla luot hienostunutta, sametinhimmeää seinäpintaa vaikka makuuhuoneeseen tai olohuoneeseen. Täyshimmeä maali toistaa vahvatkin värit pehmeinä ja syvinä. Harmonyllä saat aikaan kauniin tasaisen seinäpinnan helposti, sillä täyshimmeä pinta häivyttää pinnan pienet epätasaisuudet.

Täyshimmeä sisäilmaa puhdistava Harmony Clean Air

Harmony Clean Air on täyshimmeä sisustusmaali uudella innovatiivisella teknologialla, joka vähentää aktiivisesti haitallisen formaldehydin tasoa sisätiloissa. Korkealaatuisella maalilla on erinomainen peittokyky. Harmony Clean Air peittää tehokkaasti epätasaisuuksia ja luo kauniin pinnan.

Ympäristöystävällinen Joker

Himmeä Joker on tutkitusti turvallinen ja kestävä sisustusmaali, joka sopii erityisesti oleskelutiloihin ja lastenhuoneisiin. Uudistuneella Jokerilla on myös entistä parempi pesun- ja hankauksenkesto, jonka ansiosta pinnat on helppo pitää puhtaana. Silkinhimmeän pinnan ansiosta värit toistuvat rauhallisina.

Kestävä puolihimmeä Remontti-Ässä

Puolihimmeä sisäseinämaali Remontti-Ässä kestää elämää vaativissakin kohteissa. Pesunkestävä sisäseinämaali sopii erityisen hyvin keittiöihin ja eteisiin ja pinnoille joilta vaaditaan toistuvaa pyyhkimistä. Puolihimmeä pinta toistaa värit energisinä ja intensiivisinä.

Maalit kosteisiin ja kovan kulutuksen sisätiloihin

Erittäin kestävällä Luja-pintamaalilla on poikkeuksellinen kemikaalien- ja kulutuksenkesto. Maalattu pinta kestää voimakkaita pesuaineita ja mekaanista rasitusta, minkä ansiosta se soveltuu erinomaisesti seinien maalaamiseen tiloissa jotka ovat jatkuvan puhdistuksen kohteena (esim. keittiö ja kylpyhuone). Luja-tuoteperheen tuotteet sisältävät homeenestoainetta ja soveltuvat siksi kosteisiin sisätiloihin. 

Erittäin kestävät Luja-pintamaalit

Luja-pintamaaleja löytyy kolmessa eri kiiltoasteella: himmeä Luja7, puolihimmeä Luja 20 ja puolikiiltävä Luja 40

Voiko kaikkia maaleja sävyttää?

Kaikki edellä mainitut Tikkurilan sisäseinämaalit ovat sävytettävissä peittäviin sisäväreihin. 

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi