Lastenhuoneen pienet maalausprojektit

Lastenhuone on usein juuri se huone, jossa voi mielikuvituksen antaa laukata. Pienillä maalausprojekteilla voi saada aikaan teemoja ja sävymaailmoja, joissa lapsi viihtyy, ja jotka muuttavat koko huoneen tunnelman.

1. Pinnasängyn uusi elämä

Vauvan huoneen keskipiste on luonnollisesti pinnasänky. Pinnasängyn voi helposti maalata joko tuomaan kaunista kontrastia tai sointumaan huoneen harmoniaan. Esimerkiksi valkoiseksi maalaaminen nostaa höyhensaarten tyyssijan raikkaasti esiin värillisestä seinästä, kun taas saman sävymaailman valinta sulauttaa sen ympäristöönsä rauhoittavasti. Pinnasänky voi olla myös huoneen iloinen väripilkku tai puiseenkin kehykseen voi taikoa sadun hohtoa Taika-helmiäismaalilla.

2. Fantastinen tehosteseinä

Yksi suurimman muodonmuutoksen luojista on tehosteseinän maalaus. Tehosteseinä voi olla yksivärinen tai kaksivärinen, tai siitä voi tehdä astetta fantastisemman. Maisemia, eläimiä, taivaankappaleita tai yksinkertaisempi geometrinen kuvio – erilaisten valmiiden sabluunoiden avulla kuviotkin onnistuvat. Mitä isompi lapsi, sitä enemmän hänellä itselläänkin on ideoita teemaa varten. Jo yksivärinen tehosteseinä loihtii huoneeseen aivan uuden tunnelman ja tuo tilaan syvyyttä.

Colour Master sovellus

Kokeile värejä lastenhuoneen tehosteseinälle Colour Master -sovelluksella

Miltä näyttäisi harmaan vihreä tehosteseinä? Entä pirteä greipin keltainen? Kokeile eri värejä lastenhuoneen seinälle Tikkurilan Colour Master -sovelluksella.

3. Lastensängyn tuunaus

Sopisiko isomman lapsen värikkääseen huoneeseen neutraali vaalea maalikerros sängynpäätyyn tai haluaisiko lapsi huoneeseen annoksen lisää omaa lempiväriään? Niin puun, lastulevyn kuin metallin maalaaminen onnistuu Tikkurilan kalustemaaleilla. Second hand -löydöt saat tuunattua maalaamalla – lastenhuoneen tyyliin sopien. Voit myös kiinnittää lastensängyn päälle kattoon ripustettavan kangaskatoksen, joka luo turvallisen ja satumaisen tunnelman.

Inspiroidu kerrossängyn kunnostusprojektista

4. Puuhaseinä magneettimaalilla tai liitutaulumaalilla

Maalikerros voi tuoda mukanaan myös hauskoja toiminnallisuuksia. Puuhaseinän tai puuhanurkan voi luoda käyttämällä Magnetic-magneettimaalia. Maalattu pinta toimii tällöin niin magneettina pikkuesineille kuin vaikkapa näyttelytilana piirroksille ja valokuville. Liitu-liitutaulumaalin pinnalle taas saa piirtää tai kirjoittaa sydämen kyllyydestä. Kokeile maalata ensin seinä magneettimaalilla ja sitten sen päälle sävytettävällä liitutaulumaalilla.

5. Omannäköisen lipaston maalaus

Uusi väri muuttaa lipaston koko luonteen. Jos haluaa mennä askeleen pidemmälle, myös huonekaluihin voi maalata kuvioita sabluunoiden avulla – esimerkiksi lipastoa voi koristaaa suloiset kukat, autot tai eläinhahmot. Miksi tyytyä yhteen väriin? Lipasto voi olla myös kaksi-, kolmi- tai nelivärinen.

6. Kehysten ja muiden pikkuesineiden maalaus

Myös taulujen ja peilien kehyksiä voi maalata huonekalumaalilla sointumaan huoneen uusiin sävyihin. Esimerkiksi peilinkehys voi saada saman sävyn kuin lipasto, tai taulujen kehykset voivat olla sängyn kanssa samaa väriä. Vai olisiko esimerkiksi ruusukulta tai jokin muu helmiäissävy olla juuri se oikea metallinhohto, joka sopisi niin kaikkiin huoneen kehyksiin kuin lampunjalkaan?

Näin saat aikaan helmiäissävyn

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi