Sisustustrendit 2024

Keräsimme yhteen tulevia sisustustrendejä vuodelle 2024, joita voit hyödyntää omassa kodissasi haluamallasi tavalla. Valmistaudu eloisiin sävyihin, yksivärisiin tiloihin ja mieltä kohottavaan sisustamiseen!

Mieltä kohottava sisustustrendi: Dopamine decor

Ympäröi itsesi kodin sisustuksella, joka täyttää sinut ilolla ja edistää dopamiinin vapautumista aivoissasi. Dopamine decor -sisustustrendin tarkoituksena on korostaa onnellisuutta, persoonallisuutta, värejä ja luovuutta. Yhdistele sisustuksessa asioita, jotka tuovat sinulle mieleen onnellisia muistoja ja luo tila, joka tekee sinut onnelliseksi. Kokeile eloisia ja rohkeita sävyjä, yhdistele ristiriitaisia värejä ja leikittele kuvioilla. 

J407 Siesta muistuttaa lämpimästä iltapäivästä, jona raukeus valtaa koko kehon ja mielen. Voisiko se olla väri, joka tuo sinulle positiivisia mielleyhtymiä?
Y354 Cumulus on täydellinen vaaleansininen, joka antaa rauhoittavan tunteen ja tekee tilaa tyyneydelle. Se muistuttaa toiveikkaasta katseesta valoisaan tulevaisuuteen.
Y308 Munatoti on ilahduttava ja helposti lähestyttävä keltainen, joka tuo ilon tuntemuksia kun astut sillä maalattuun huoneeseen. Yhdistämällä Munatotin muihin kirkkaisiin sävyihin se suorastaan hehkuu.

Colour drenching – yksi tila, yksi väri

Englanninkielinen termi: "Colour drenching" tarkoittaa koko tilan maalaamista yhdellä värillä. Nyt ei puhuta pelkästään seinistä vaan myös listat ja katto maalataan samalla sävyllä. Rohkeimmat maalaavat myös huonekalut. 

Kokeile tätä trendiä esimerkiksi lämpimällä oranssilla L396 Mehiläisvahalla, punaruskealla M476 Rooiboksella tai tulisella vaaleanpunaisella Bubba in Berlinillä

Jos inspiroiduit ajatuksesta, mutta värit hieman hirvittävät, voit myös kokeilla trendiä neutraaleilla sävyillä, kuten hennolla beigellä G459 Halvalla tai H462 Viikonlopulla

Luonnon inspiroimat maanläheiset sävyt

Mitä tulee vuoden 2024 värivalintoihin, trendikkäitä värejä ovat luonnon inspiroimat maanläheiset sävyt. Vihreä on ollut suosittu väri jo muutaman vuoden ja sitä se tulee olemaan myös vuonna 2024. Vihreän sävymaailma tulee luonnosta ja trendikkäitä valintoja ovat metsäinen vihreä, kuten Men on Mars ja oliivinvihreä, kuten Olives in Oman

Ruskea ei välttämättä kuulosta värinä kaikkein houkuttelevimmilta, mutta tulemme näkemään sitä vuonna 2024. Kokeile täydellisen paahteista vaaleanruskeaa V463 Autiomaata, punertavaa terrakotan sävyistä S471 Etruskia tai tummaa syvänruskeaa Coffee in Chinaa. Elegantin ilmeen saat kun kerrostat kullanruskeita sävyjä, kuten Gold in Ghanaa.

Vuoden Väri 2024: Nude in Nizza

Tikkurilan Vuoden Väri 2024 on persikkainen beige Nude in Nizza. Tämä väri säteilee ystävyyden, leikkisyyden ja rakkauden tunteita. Vuoden värillä maalattuun huoneeseen paistaa aina aurinko! 

Vuoden Väri 2024 ja Color Now 2024 värikokoelma on suunniteltu yhdessä ruotsalaisen suunnittelijan Marie Olsson Nylanderin kanssa. Värikokoelma sisältää 14 täysin uutta maanläheistä väriä. 

Sinisten sävyjen paluu

Kun suuntaamme katseet kohti vuotta 2024, lumoavat siniset sävyt alkavat tehdä paluuta ja uskoaksemme jopa useammaksi vuodeksi. Sinisen sävyn vetovoima tulee osaksi sen monipuolisuudesta. Jos haaveilet raikkaasta ja ilmavasta tunnelmasta kodissasi kokeile J365 Taivasta tai hieman vaaleampaa H353 Lemmikkiä. Jos etsit puolestaan tunnelmallista ja hienostunutta sinistä, tutustu L433 Atlantikseen ja L429 Indigoon. Tummansininen seinä luo kauniin ja klassisen taustan huonekaluille ja tauluille. Sinisessä saa olla mukana myös ripaus harmaata. Kokeile utuista harmahtavaa vaaleansinistä Fog in France -sävyä tai tummempaa Dust in Dallasia. Nämä kaksi väriä toimivat myös yhdessä upeasti. 

 

H353 Lemmikki on pehmeä ja raikas vaaleansininen. Oikeastaan kuin vasta pesty pyykki. Käytä tätä väriä katseenvangitsijana pienillä pinnoilla tai maalaa sillä makuuhuoneen kaikki seinät luodaksesi rauhallisen tunnelman.

Mystinen murrettu sininen L429 Indigo sisältää ripauksen harmautta. Indigolla luot rentouttavan tilan kotiisi. 

Tikkurila Colour Master sovellus

Kokeile miltä värit näyttäisivät sinun seinälläsi

Herätä trendisävyt henkiin Tikkurila Color Master -sovelluksella. Sovelluksemme avulla voit kokeilla miltä eri värit näyttäisivät sinun kotisi seinällä.

Lataa nyt ja päästä luovuutesi valloilleen.

Leikittele raidoilla ja ruuduilla

Kuviot tekevät sisustuksesta mielenkiintoisen ja antavat rakennetta huoneelle. Ruutu- ja raitakuvioita nähdään paljon lattioissa, huonekalujen verhoiluissa ja muissa tekstiileissä. Rohkeimmat rakentavat ruutukuvion laatoilla esimerkiksi keittiön välitilaan tai kylpyhuoneeseen. Voit kuitenkin aloittaa pienestä ja kokeilla yhdistää sisustukseen ruutukuvioisen maton, kokeilla raidallisia sisustustyynyjä tai maalata lattiaan ruutuja. Ruudut ja raidat saavat olla mustavalkoisia tai värikkäitä. 

Kuvan puulattiaan on maalattu mustavalkoinen shakkikuvio Betolux Akva -lattiamaalilla

Shakkiruudut voivat olla myös värikkäitä! Vihreät shakkiruudut on yhdistetty hieman tummempiin kirkkaan vihreisiin huonekaluihin sekä kirkkaaseen punaiseen. 

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi