Mies ja nainen ruskean talon terassilla

Talon maalaaminen – ystävän teko

Pitämällä huolta rakkaan talosi tai mökkisi pinnoista varmistat, että se kestää sukupolvelta toiselle. Täältä löydät kaiken mitä sinun tarvitsee tietää talon ulkopintojen käsittelystä.

Jokainen talo, huvila ja leikkimökki on rakennettu jonkun ystäväksi: kodiksi, suojaksi, paikaksi, jossa on hyvä olla. Kun rakennuksesta pidetään hyvää huolta, ystävyys kestää sukupolvelta toiselle. 

Talon maalaaminen ja rakennuksen muiden ulkopintojen käsittely, on yksi tärkeimmistä tavoista vaalia tätä ystävyyttä. 

Oli kyseessä sitten julkisivun maalaaminen, sokkelin suojaaminen tai katon käsittely, jokainen niihin käytetty hetki pidentää ja rikastuttaa yhteistä taivaltanne.

Nainen kävelemässä valkoiseen puutaloon ja poika istumassa talon edessä terassilla

Anna innostuksen itää!

Yleensä ainoa este maalaamiselle on oma mieli: projekti voi tuntua kovin suurelta, ja aloituskynnys kasvaa vuosi vuodelta, jos sen työntää aina ensi vuoteen.

Aloittamista suunniteltaessa saattaa jopa unohtua, miten hauskaa ja palkitsevaa maalaaminen on. Oman työn jälki ja rakennuksen nopeasti muuttuva ilme innostavat jatkamaan.

Älä siis turhaan siirrä projektia tai kasvata sitä mielessäsi peikoksi. Maalaaminen on palkitsevaa, eikä kaikkea tarvitse tehdä kerralla.

Valitsemalla Tikkurilan laadukkaat maalit ja pintakäsittelyaineet, teet kestävää jälkeä ympäristön huomioiden, eikä työtä tarvitse uusia pitkään aikaan – ellet sitten innostu ja halua jo parin vuoden päästä kokeilla uutta väriä.

 

Kuusi peittävää maalisävyä talon pinnoille

Inspiroidu väreistä!

Rakennuksen värin voi päivittää suoraan 2020-luvulle tai keskittyä aluksi pienempään ehostamiseen. Jo yksityiskohtien maalaaminen uudella värillä voi tehdä ihmeitä! 

Hyvä esimerkki tästä ovat ikkunanpokat, kulmalaudat ja muut detaljit: 

  • vaihdos tummasta valkoiseksi muokkaa koko rakennuksen ilmettä useimmiten kansallisromanttisemmaksi, pirteämmäksi ja perinteisemmäksi
  • tummentaminen taas tekee ilmeestä modernimman ja omaleimaisemman, jopa jännittävän.

Jos tiedät jo valmiiksi, että nyt ollaan suurempien muutosten äärellä, nappaa tästä vinkit peittävän värin valintaan.

Tuntuuko, että inspiraatio antaa vielä odottaa itseään? Katso miten värinvaihdos valjusta vaaleasta sitruunaiseksi ryhdisti mökistä minikartanon!

Varmista väri sävytestereillä ja mallipaloilla

Koska värin valinta on usein se haastavin vaihe maalausprojektissa, olemme kehittäneet useampia työkaluja helpottamaan maalarin värin valintaa:

Kuultava ja peittävä sävytesteri

Talon maalaaminen käytännössä

Kun värit on valittu ja aurinko paistaa, tekee vastustamattomasti mieli lähteä maalikauppaan. 

Ennen maaliostoksille kiiruhtamista on hyvä selvittää:

Vilkaise ennen työhön ryhtymistä ainakin viisi tärkeintä vinkkiä puutalon maalaajalle

Jos haluat perehtyä aiheeseen perinpohjaisesti, löydät yksityiskohtaiset työohjeet talon maalaamiseen täältä.

Älä anna esivalmisteluiden laimentaa inspiraatiota, pääset kyllä pian käsiksi itse maalaamiseen!

 

Mikä käsittely sokkelille? Entä mikä maali peittää parhaiten?

Jos tietoa etsii keskustelupalstoilta tai sukulaisilta, saa maalin valintaan yleensä yhtä monta vastausta kuin on vastaajaakin. Mieleen voi hiipiä hämmennys: mitä ohjetta kuuntelemalla tulos on paras, eikä taloystävälle tule vahingossakaan tehtyä hallaa?

Oikeiden tuotteiden valinta ei ole vaikeaa, kun otat avuksi ammattilaistemme laatiman talon ulkopintojen valintaoppaan tai kysyt suoraan Maalilinjalta. Meillä on viimeisin tieto pintakäsittelyiden käyttäytymisestä eri pohjilla, ja olemme tottuneet ratkaisemaan kinkkisiäkin kysymyksiä.

Keltainen talo ja harmaa sokkeli
MITEN VALITSEN OIKEAN TUOTTEEN PROJEKTIINI?
Talon ulkopintojen valintaopas

Mikä pintakäsittelyssä voi mennä pieleen?

Eikö maali tartu? Onko käsiteltävällä pinnalla levää? Värjäävätkö rautanaulat maaliin keltaisia täpliä?

Jos olet perehtynyt tältä sivulta löytämiisi ohjeisiin, olet todennäköisesti ehtinyt ehkäistä jo monta maalaamisen ja pintakäsittelyn tavallisimmista haasteista. 

Maalaustyössä kuitenkin monta muuttujaa, ja välillä kokenutkin saattaa kohdata yllättäviltä tuntuvia haasteita. 

Asiantuntijamme keräsivät maalaamisen yleisimmät ongelmat koosteeksi, jonka avulla pääset suoraan kiinni haasteiden syihin ja ratkaisuihin. Muistathan, että Maalilinja palvelee sinua myös maalaushaasteissa.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi