Kuusi täydellistä keltaisen sävyä

Lisää sisustukseen ripaus keltaista, niin tuot kotiisi palan aurinkoa. Esittelemme kuusi täydellistä keltaisen sävyä erilaisiin sisustustarpeisiin, oli haaveissasi sitten keltainen seinä tai keltaiseksi maalattu kaluste.

Keltainen piristää kotiasi

Keltainen sävy tilassa kuin tilassa ilahduttaa. Keltaisella värillä luot tilaan positiivisuutta ja saat jokaisen huoneeseen astuvan hymyilemään. Tunne, kuinka valo ja lämpö tulvivat kotiisi! Keltainen väri muistuttaa meitä vuodenaikojen muutoksista. Se voi olla alkukesän väri, kuivuvan heinän ja sadonkorjuun sävy tai syksyn tullen lehtien saama syvän keltaisen sävy.

Keltaista voidaan käyttää niin suurilla seinäpinnoilla kuin pienemmissäkin yksityiskohdissa. Monet hieman arastelevat keltaisen käyttöä, mutta keltaisen sävyissä on hillitympiäkin vaihtoehtoja. Jos kokonaan keltainen seinäpinta tuntuu pelottavalta ajatukselta, niin kannattaa kokeilla vaikkapa kalusteiden tai tehosteseinän maalaamista. 

Löydä vaihtoehtosi täydelliseen keltaisen sävyyn Tunne väri -värikartastamme tai jatka lukemista tutustuaksesi Tikkurilan upeisiin keltaisiin suosikkeihin.

Mikä väri sopii keltaisen kanssa?

Luo raikas ilme yhdistämällä voimakas keltainen sävy, kuten J392 Tuohus tai S302 Greippi, valkoiseen. Kauniita valkoisen ja keltaisen yhdistelmiä saat aikaan myös pehmeillä keltaisilla, kuten H456 Himmelillä.

Tutustu valkoisen eri sävyihin

Jokaiselle keltaiselle sävylle löytyy myös yllättävämpiäkin sävypareja. Jatka lukemista, niin löydät täydellisten keltaisen sävyjen lisäksi värisilmäämme miellyttäviä yhdistelmiä!

Vaalea ja pehmeä F302 Parmesaani

Lautasellinen täydellistä pastaa peittyy hienonhienoksi raastettuun parmesaanipilveen. Kirpeällä sitruunankeltaisella maustettu vaalea väri sopii tiloihin, jotka kaipaavat raikkautta. Vaalea ja pehmeä F302 Parmesaani tulvii alkukevään energiaa.

Monipuolinen H300 Lemonade

H300 Lemonade näyttää erityisen hyvältä esimerkiksi keittiössä, olohuoneessa ja kylpyhuoneessa. Kokeile yhdistää Lemonade maanläheisiin ruskeisiin, vihreisiin ja teräksenharmaaseen, kuten X487 Laastiin, tai raikkaaseen vaaleanvihreään Y383 Kurkkuun.

Syvä ja hunajainen J392 Tuohus

Pienet kynttilät vieri vieressä valaitsevat hämärän huoneen. Intensiivinen keltainen vihreällä häivähdyksellä.

Syvä, kypsä ja hunajainen keltainen J392 Tuohus sopii nostalgiseen sisustustyyliin tummiin puun sävyihin ja maanläheisiin väreihin yhdistettynä. Kultainen keltainen sävy tekee huoneesta kutsuvan ja lämpimän.

Keltaisen eri sävyt

Lämmin ja säteilevä K396 Safari

Aurinko laskee savannin taakse. Hehkuva keltaoranssi on täynnä muistoja auringon paahteesta.

Kun haluat piristää keittiötäsi tai työtilaasi, K396 Safari voi olla juuri mitä etsit. Se on lämmin, säteilevä keltainen, jossa on aavistus oranssia vivahdetta. Sävy tuo aurinkoisen päivän hehkun mihin tahansa tilaan.

Keltainen keittiön seinä

Rauhoittava L396 Mehiläisvaha

Hunajainen tuoksu leviää huoneeseen, kun sytytät kynttilän. Paahteinen oranssinkeltainen sävy lämmittää tilan kuin tilan. Jos pidät sinapinkeltaisista, tulet rakastamaan ruosteista ja poltettua keltaista L396 Mehiläisvahaa. Isoilla pinnoilla käytetty lämmin sävy luo pesämäisen ja rauhoittavan tunnelman. Yhdistä esimerkiksi ruskeaan, siniseen tai terävään mustaan.

Raikas ja loistava Y308 Munatoti

Munatoti on pehmeä ja samalla yltäkylläinen keltainen, jossa on häivähdys punaista. Lisäämällä ripauksen Y308 Munatotia tuot huoneeseen välitöntä piristystä. Se on täyteläinen, kiiltävä keltainen, joka ei pelkää olla keskipisteenä. Ota kaikki irti tästä iloisesta sävystä yhdistämällä se muihin kirkkaisiin sävyihin.

Yhdistä ilahduttava ja helposti lähestyttävä Munatoti muihin kirkkaisiin sävyihin, kuten K319 Flamingo, niin saat värin hehkumaan.

Etkö löytänyt mitä etsit?

Tutustu Tunne väri -kokoelmaan ja valitse kategoria "keltaiset ja oranssit" valikosta vasemmalta. 

Tunne väri -kokoelma

 

puhelin ja vaaleaksi maalattu seinä

Kokeile värejä Tikkurila Colour Master -sovelluksella

Herätä sisustusideasi eloon Tikkurila Colour Master -sovelluksella. Sovelluksen avulla voit kokeilla napin painalluksella, miltä eri värit näyttäisivät kotisi seinillä.
Lataa sovellus ja päästä luovuutesi valloilleen.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi