Lapsi asettamassa julisteita oman huoneen vaaleanpunaisille seinille

Lastenhuoneen sisustustrendit

Poimi uusimmat trendit lastenhuoneisiin ja luo lapselle ainutlaatuinen tila, jossa luovuus ja mielikuvitus voivat kukoistaa.

Lapset ovat visionäärisimpiä sisustussuunnittelijoita. Iästä riippumatta he osaavat tehdä tilasta kuin tilasta iloisen ja optimistisen. Poimi uusimmat trendit lastenhuoneisiin ja luo ainutlaatuinen tila, jossa luovuus ja mielikuvitus voivat kukoistaa.

Lastenhuone on paikka, jossa mielikuvitus ja käytännöllisyys yhdistyvät. Huoneen tulee ensisijaisesti tukea lapsen mieltymyksiä ja persoonallisuutta. Lisäksi on tärkeää muistaa käytännöllisyys ja sisustaa huone niin, että lapsen on helppo elää ja leikkiä siellä.

Suunnittelu ja materiaalien valinta on hauskaa puuhaa yhdessä lapsen kanssa. Hyödynnä omaa käytännönläheisyyttäsi ja lapsesi mielikuvitusta, niin luot upean tilan, jossa lapsen on hyvä niin unelmoida, leikkiä kuin levätäkin pitkän päivän jälkeen.

Lapsi ja äiti leikkimässä lastenhuoneessa, jossa on oranssit seinät
Lapsi leikkimässä majassa vihreässä lastenhuoneessa

1. Luonto osaksi lastenhuonetta

Inspiraatio lastenhuoneeseen löytyy helposti luonnosta. Hillitty salvianvihreä, kuten L447 Verholehti, on nähty muissa kodin huoneissa jo muutaman vuoden ajan, mutta nyt on aika tuoda luonto myös lastenhuoneeseen. Lapset rakastavat eläimiä ja viidakkoa, joten miksi et toisi luontoa lähelle heitä.

Luonnonläheisten värien käyttö voi parantaa huoneen yleistä tunnelmaa ja tuoda sinne raikkautta. Ajattele pehmeitä vihreitä lehtiä luonnossa tai vie lapsesi sisustusseikkailuun ja villiin viidakkoon.

Eläinaiheet seinillä ja muussa sisustuksessa sekä pehmolelut inspiroivat tarinoita ja ruokkivat mielikuvitusta. Käytä seinillä rohkeasti koristekuvioita, jotka muistuttavat luonnosta.

Valoisa pienen lapsen huone

2. Luovuuteen liittyy pelaamista ja oppimista

Lastenhuone ei ole vain paikka levolle vaan myös leikkimiselle. Leikki on lasten työtä ja luovuuden lähde. Tämän vuoden lastenhuoneiden sisustustrendit sisältävät ideoita, joiden avulla luot leikkiin kutsuvan ympäristön lapsille. Toiminnalliset lelut, kuten keinut ja kiipeilyseinät, toimivat sisustuksessa hauskana yksityiskohtana ja rohkaisevat lapsia liikkumaan.

Lapsen on hyvä tietää, että hänellä on vapaus toteuttaa itseään omassa huoneessaan. Tee oppimisesta hauskaa ja yhdistä se osaksi sisustussuunnittelua. Tuo esimerkiksi aakkoset osaksi sisustusta päiväpeiton kuosissa tai ripusta puisia kirjaimia seinälle.

Tyttö lukemassa kirjaa omassa huoneessa

3. Geometriset kuviot

Ympyrät, kolmiot, neliöt ja suorakulmiot. Viivat, muodot ja muut geometriset kuviot ovat trendikkäitä juuri nyt, ja ne toimivat yhdessä kaiken kanssa. Maalaa lastenhuoneen seiniin suuria geometrisiä muotoja – löydä lapsesi suosikkiväri Tunne Väri 2020 -kokoelmasta. Näin teet huoneesta visuaalisesti kiinnostavan. Geometria on kiehtovaa ja tuo huoneeseen enemmän perspektiiviä ja ulottuvuuksia. Lisää inspiraatiota geometrisista muodoista löydät täältä.

Muista, että lapset viettävät paljon aikaa leikkiessään lattialla. Pehmeä, laadukas matto lisää kodikasta tunnelmaa ja yllättävän muotoinen matto tekee tilasta kiinnostavan.

Lapsi tutkimassa kaappeja omassa huoneessaan

4. Lelujen koti

Lastenhuone on lelujen koti, joten kiinnitä huomiota tapoihin, joilla maksimoit tilan huoneessa. Voit valita esimerkiksi penkkejä, joissa on säilytystilaa, laatikoita ja roskakoreja, jotka helpottavat tavaroiden järjestelyä huomattavasti. Tänä vuonna leikkialueen toimivuus on prioriteetti numero yksi.

Säilytysratkaisujen avulla voit miettiä, mitä haluat pitää esillä ja mitä piilottaa. Toinen hyvä tapa löytää enemmän tilaa huoneesta on valita parvi tai kerrossänky. Parvet ja kerrossängyt ovat tällä hetkellä trendikkäitä, ja ne antavat sisustukseen aivan uuden ilmeen. Voit myös luoda leikkitilan parven alle.

Lapsi opiskelemassa huoneessaan

5. Neutraalit sävyt kirkkailla korostusväreillä

Vuonna 2022 maanläheiset sävyt ovat suosittuja seinillä, mutta niitä yhdistetään usein myös värikkäiden yksityiskohtien kanssa. Suosimalla isoa yksiväristä seinää jätät enemmän tilaa leikittelylle huoneen pienemmissä yksityiskohdissa, kuten matossa, verhoissa ja valaistuksessa.

Kontrasti tuo huoneeseen leikkisyyttä. Neutraalit värit tuovat rauhoittavan vaikutuksen, kun taas rohkea väri luo persoonallisen vaikutelman. Kokeile neutraaleja värejä, kuten X420 Neitoa tai H462 Viikonloppua, ja yhdistä ne rohkeisiin väreihin, kuten S302 Greippi tai J367 Mosaiikki. Kevyet, skandinaaviset puukalusteet sopivat hyvin yhteen värien kanssa.

6. Ympäristöystävällisyys

Ekologinen ajattelu alkaa kotoa. Valitsemalla esimerkiksi käytettyjä huonekaluja opetat lapsille kestävämpää elämäntapaa. Nykyään on olemassa monia vaihtoehtoja kierrättämiseen aina perinteisistä kirpputoreista online-kirpputoreihin. Voit myös kierrättää huonekaluja ja leluja lähipiirissäsi. Voit aina maalata ja tuunata niitä lastenhuoneeseen sopiviksi.

Sopivia tuotteita ympäristöystävällisempään seinien maalaamiseen on esimerkiksi sisäilmaa puhdistava täyshimmeä Harmony Clean Air, himmeä Joker ja täyshimmeä Harmony, joilla molemmilla on EU-ympäristömerkki, Joutsenmerkki ja Allergia-, Iho- ja Astmaliiton tunnus. Huonekalut maalaat tutkitusti turvallisilla Helmi-kalustemaaleilla.

Lapsi makaamassa vihreän sävyisen huoneen lattialla
KURKKAA LISÄÄ IDEOITA LASTENHUONEESEEN
INSPIROIDU
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi