Lastenhuoneen sisustustrendit

Poimi uusimmat trendit lastenhuoneisiin ja luo lapselle ainutlaatuinen tila, jossa luovuus ja mielikuvitus voivat kukoistaa.

Lapset ovat visionäärisimpiä sisustussuunnittelijoita. Iästä riippumatta he osaavat tehdä tilasta kuin tilasta iloisen ja optimistisen. Poimi uusimmat trendit lastenhuoneisiin ja luo ainutlaatuinen tila, jossa luovuus ja mielikuvitus voivat kukoistaa.

Lastenhuone on paikka, jossa mielikuvitus ja käytännöllisyys yhdistyvät. Huoneen tulee ensisijaisesti tukea lapsen mieltymyksiä ja persoonallisuutta. Lisäksi on tärkeää muistaa käytännöllisyys ja sisustaa huone niin, että lapsen on helppo elää ja leikkiä siellä.

Suunnittelu ja materiaalien valinta on hauskaa puuhaa yhdessä lapsen kanssa. Hyödynnä omaa käytännönläheisyyttäsi ja lapsesi mielikuvitusta, niin luot upean tilan, jossa lapsen on hyvä niin unelmoida, leikkiä kuin levätäkin pitkän päivän jälkeen.

1. Luonto osaksi lastenhuonetta

Inspiraatio lastenhuoneeseen löytyy helposti luonnosta. Hillitty salvianvihreä, kuten L447 Verholehti, on nähty muissa kodin huoneissa jo muutaman vuoden ajan, mutta nyt on aika tuoda luonto myös lastenhuoneeseen. Lapset rakastavat eläimiä ja viidakkoa, joten miksi et toisi luontoa lähelle heitä.

Luonnonläheisten värien käyttö voi parantaa huoneen yleistä tunnelmaa ja tuoda sinne raikkautta. Eläinaiheet seinillä ja muussa sisustuksessa sekä pehmolelut inspiroivat tarinoita ja

2. Huone joka kutsuu leikkimään ja oppimaan 

Lastenhuone ei ole vain paikka levolle vaan myös leikkimiselle ja oppimiselle. Leikki on lasten työtä ja luovuuden lähde. Tämän vuoden lastenhuoneiden sisustustrendit sisältävät ideoita, joiden avulla luot leikkiin kutsuvan ympäristön lapsille. Toiminnalliset lelut, kuten keinut ja puolapuut toimivat sisustuksessa hauskana yksityiskohtana ja rohkaisevat lapsia liikkumaan.

Lapsen on hyvä tietää, että hänellä on vapaus toteuttaa itseään omassa huoneessaan. Tee oppimisesta hauskaa ja yhdistä se osaksi sisustussuunnittelua. Tuo esimerkiksi aakkoset osaksi sisustusta päiväpeiton kuosissa tai ripusta puisia kirjaimia seinälle.

Klassikon maineeseen nousut automatto kutsuu leikkimään. Automattoja löytyy nykyään lukuisia erilaisia ja erilaiseen sisustukseen sopivia. 

Karttapallo on hauska yksityiskohta sisustuksessa, mutta se rohkaisee myös oppimaan ja unelmoimaan 

3. Geometriset kuviot

Ympyrät, kolmiot, neliöt ja suorakulmiot. Viivat, muodot ja muut geometriset kuviot ovat trendikkäitä juuri nyt, ja ne toimivat yhdessä kaiken kanssa. Maalaa lastenhuoneen seiniin suuria geometrisiä muotoja – löydä lapsesi suosikkiväri Tunne Väri 2020 -kokoelmasta. Näin teet huoneesta visuaalisesti kiinnostavan. Geometria on kiehtovaa ja tuo huoneeseen enemmän perspektiiviä, väriä ja ulottuvuuksia.

4. Fiksut säilytysratkaisut 

Lastenhuone on lelujen koti, joten kiinnitä huomiota tapoihin, joilla maksimoit tilan huoneessa. Voit valita esimerkiksi penkkejä, joissa on säilytystilaa, laatikoita ja roskakoreja, jotka helpottavat tavaroiden järjestelyä huomattavasti. Tänä vuonna leikkialueen toimivuus on prioriteetti numero yksi.

Säilytysratkaisujen avulla voit miettiä, mitä haluat pitää esillä ja mitä piilottaa. Toinen hyvä tapa löytää enemmän tilaa huoneesta on valita parvi tai kerrossänky. Parvet ja kerrossängyt ovat tällä hetkellä trendikkäitä, ja ne antavat sisustukseen aivan uuden ilmeen. Voit myös luoda leikkitilan parven alle.

5. Neutraalit sävyt

Neutraalit sävyt, kuten valkoinen, beige ja harmaa ovat suosittuja värejä niin koko kodin kuin lastenhuoneenkin väripaletissa. Neutraalit värit luovat huoneeseen rauhallisen tunnelman. Neutraalien värien kanssa yhdistellään kauniisti puisia kalusteita ja pieniä väripilkkuja. 

Jos olet neutraalien värien ystävä, mutta lastenhuone kaipaa kuitenkin hieman leikkisämpää ilmettä, kokeile yhdistää pastellivärejä värimaailman kanssa esimerkiksi tekstiileillä tai kalusteissa. 

Suosittuja neutraaleja sävyjä lastenhuoneeseen

Tikkurila Colour Master -sovellus

Kokeile värejä lastenhuoneen seinälle Colour Master -sovelluksella

Päästä luovuutesi valloilleen yhdessä lapsen kanssa ja kokeilkaa miltä eri värit näyttäisit lastenhuoneen seinällä Colour Master -sovelluksella.

6. Ympäristöystävällisyys

Ekologinen ajattelu alkaa kotoa. Valitsemalla esimerkiksi käytettyjä huonekaluja opetat lapsille kestävämpää elämäntapaa. Nykyään on olemassa monia vaihtoehtoja kierrättämiseen aina perinteisistä kirpputoreista online-kirpputoreihin. Voit myös kierrättää huonekaluja ja leluja lähipiirissäsi. Voit aina maalata ja tuunata niitä lastenhuoneeseen sopiviksi.

Sopivia tuotteita ympäristöystävällisempään seinien maalaamiseen on esimerkiksi himmeä Joker ja täyshimmeä Harmony, joilla molemmilla on EU-ympäristömerkki, Joutsenmerkki ja Allergia-, Iho- ja Astmaliiton tunnus. Huonekalut maalaat tutkitusti turvallisilla Helmi-kalustemaaleilla.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi