neljä raikasta väriä seinällä

Väritrendit vuodelle 2021

Vuoden 2021 väritrendeissä huokuu toiveikkuus. Näemme paljon rauhoittavia ja maanläheisiä sävyjä sekä myös kirkkaita ja energisoivia väriyhdistelmiä.
kirkas keltainen makuuhuoneen seinä

Täyteläinen keltainen
 

Yhä useammat ihmiset päätyvät keltaiseen valitessaan seinälleen väriä. Valinta voi olla vaikkapa kirkas keltainen, kuten J302 Banaani tai pehmeämpi ja hillitympi sävy, kuten Y308 MunatotiTai mitä jos yhdistäisit nämä molemmat? Kuvan keltaisella H300 Lemonadella maalattu seinä on suloinen yhdistelmä yhdessä lattian vaaleanvihreän sävyn Y383 Kurkun kanssa.

terrakotan värinen seinä olohuoneessa beigeillä huonekaluilla

Rustiikkinen punainen

Poltettu oranssi, rustiikkinen terrakotta, rusehtavan punainen... Maanläheiset ja lämpimät sävyt luovat tilaan lämpimän tunnelman, joka on samaan aikaan kuitenkin ryhdikäs ja tyylikäs. N405 Ruukku rakastaa ympärillään värejä, kuten ruskeaa, mustaa ja beigeä, isoja pehmeitä mattoja ja luonnonmateriaaleja, kuten korkkia, savea ja rottinkia.

sininen seinä ja vihreäksi maalattu ruokapöytä tuoleilla

Blue skies ahead

Rauhallinen ja toiveikas vaaleansininen Y354 Cumulus on Tikkurilan vuoden väri 2021. Valtameren siniset värit ovat trendikkäitä ehkäpä luodakseen toivoa ja muistuttaakseen meitä kesästä, merestä ja auringosta. Cumulus on tasapainoinen, rauhoittava sävy, joka sopii hyvin moneen eri sisustukseen – kokeile sitä esimerkiksi makuuhuoneeseen tai olohuoneeseen. Sininen Cumulus toimii hyvin yhdessä vaalean puun ja Color Now 2021 -kokoelman neutraalien sävyjen kanssa.

beige colour wall in living room, brown colour cabinet and table

Maanläheinen ja helppo

Lämpimät, maanläheiset sävyt, kuten harmahtavan beige V484 Ajopuu, ovat suosiossa eikä ihme. Beige, harmaa, valkoinen ja ruskea näyttävät aina hyvältä ja niitä on helppo yhdistellä eri materiaalien, esimerkiksi puun, metallin ja pehmeiden elementtien, kuten mattojen ja verhojen kanssa.. Kokeile lisätä sekaan vielä hieman viininpunaista: kuvassa näet kaapin, joka on maalattu Tikkurila M425 Punajuurella. Sopiva valinta maaliksi huonekalujen pintaan on himmeä Helmi 10.

vihreä makuuhuoneen seinä boheemeilla tyynyillä ja lampulla

Tuo luonto sisään

Vuosi 2020 jätti meidät etsimään yhteyttä johonkin vakaaseen, maanläheiseen ja luonnolliseen. Huonekasvien suosio kasvaa jatkuvasti ja ihmiset etsivät myös tapoja tuoda luonnonläheisyyttä sisätiloihin. Sammalen-, salvian- ja harmaanvihreän sävyiset seinät sopivat lähes mihin tahansa sisustukseen. Kokeile Tikkurilan M495 Tunturipajua, kuten kuvassa tai tummempaa, rikkaan vihreää N387 FicustaRikasta värimaailmaa pienellä väripilkulla, kuten N338 VilliruusullaLisää inspiraatiota boheemiin sisustustyyliin löydät täältä.

vaaleanpunainen makuuhuoneen seinä ja vaaleanpunaiset huonekalut

Ole rohkea

Etsitkö iloista tunnelmaa? Virkistävät värit, kuten vaaleanpunainen, fuksia ja violetti ovat suosiossa vuonna 2021. Sisustamalla koko tilan näiden sävyjen yhdistelmällä osoitat rakkautesi värejä kohtaan ja luot piristävän tunnelman. Aloita hillitysti ja sekoita saman värimaailman sävyjä keskenään. Seinällä oleva vaaleanpunainen sävy on H320 Magnolia, mutta saatat pitää myös sävyistä N338 Villiruusu, K319 Flamingo tai S329 Freesia.

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi