Näin hyödynnät tehosteseinää sisustuksessa

Tehosteseinällä luot tilasta persoonallisen ja mielenkiintoisen. Tehosteseinän suunnitteluun ja toteutukseen kannattaa kuitenkin käyttää hieman aikaa, jotta lopputulos vastaa odotuksia. Näillä vinkeillä onnistut!

Valitse sopiva seinä tehosteseinäksi

Ensimmäinen askel tehosteseinän suunnittelussa on valita sopiva seinä. Usein tehosteseinät sijoitetaan huoneen päätyseinälle tai muulle näkyvälle paikalle, joka erottuu muista seinistä. Valintaan vaikuttavat esimerkiksi huoneen koko, valon määrä sekä kalusteiden sijoittelu.

Tehosteseinän tarkoitus on korostaa tilaa ja luoda siihen visuaalista mielenkiintoa, mutta sen ei tulisi kilpailla liikaa muiden elementtien kanssa. Huonekalujen väritys ja tyyli kannattaa siis miettiä yhdessä tehosteseinän kanssa.

Makuuhuoneessa tehosteseinä sijoitetaan usein samalle seinälle kuin sängynpääty
Korosta tehosteseinää erilaisilla tauluilla, jotka sopivat tehosteseinän väriin

Tehosteseinän värin valinta

Kotimme heijastavat usein identiteettiämme, eivätkä seinien värit ole poikkeus. Kun valitset tehosteseinän väriä, mieti mistä pidät ja mikä sopii juuri sinun tyyliisi. Huomioi myös huonekalujen ja huoneen muiden materiaalien sävyt. 

Voit esimerkiksi valita kontrastivärin muihin seiniin nähden. Voit myös hyödyntää samaa värimaailmaa kuin huoneen muissa seinissä hieman tummempana tai vaaleampana sävynä. Voit myös korostaa jonkin rakkaan huonekalun väriä maalaamalla tehosteseinä samalla sävyllä. 

Varmista valittu sävy värimateriaaleilla

Tilaa värimateriaaleja ja kokeile kotona, miltä sävyt näyttävät juuri siinä ympäristössä, johon ne tulevat. Voit tilata palvelustamme isoja A4-kokoisia värimalleja tai pieniä sävytestereitä. Maalaa pieni osa seinästä tai kiinnitä siihen A4-värimalli ja katsele sävyä päivän edetessä ja valon muuttuessa. 

Huomioi tilan koko ja valoisuus tehosteseinän värin valinnassa

Muista huomioida tehosteseinän värin valinnassa myös tilan koko ja valoisuus. Pienessä tilassa voimakas tehosteväri voi tuntua ahdistavalta, kun taas suuressa tilassa se voi tuoda siihen lämpöä ja kodikkuutta. Valoisassa huoneessa tummempi tehosteväri voi antaa kontrastia ja kiinnostavuutta, mutta pimeässä ja pienessä tilassa se voi tehdä huoneesta pimeän. 

Colour Master -sovellus

Apua värin valintaan Colour Master -sovelluksella

Vaihda seiniesi väriä helposti ja kokeile, miltä tuntuisi elää vaikkapa pehmeiden keltaisten, rauhoittavien sinisten tai boheemien vihreiden sävyjen keskellä. Sovelluksen seinien maalaus -toiminnolla näet etukäteen, miltä värimme näyttäisivät sinun seinilläsi.

Tehosteseinän sävy toistuu makuuhuoneen muussa sisustuksessa

Tehosteseinän ja kodin muiden seinien välillä on suuri kontrasti 

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi