lastenhuoneen seinä jossa inspiraationa maatila

Eri-ikäisten lasten huoneet

Lastenhuone kasvaa yhdessä lapsen kanssa. Lue, miten eri-ikäisten lasten huoneiden sisustus tukee lapsen kehitystä ja mielikuvitusta.

Lastenhuoneen sävyt kuvittavat lasten unelmia ja värittävät lapsuuden muistot. Kun lapsi varttuu, voidaan lapsen kanssa yhdessä suunnitella lastenhuoneeseen värejä, teemoja ja tunnelmia. Vauvan huoneesta tulee ensin taaperon ja leikki-ikäisen, sitten koululaisen ja teinin huone. Inspiroidu ajankohtaisista lastenhuoneen sisustustrendeistä.

Vauvanhuone, tummanharmaa seinä, pinnasänky ja valkoiset paidat seinällä

Vauvan huone

Yksi ikimuistoisimmista valmisteluvaiheista tuleville vanhemmille on lastenhuoneen laittaminen. Ensimmäinen oma huone odottaa uutta tulokasta, ja ihmeellinen odotus konkretisoituu usein nimenomaan vauvan huoneessa. 

Vauvan tulo saa miettimään huoneen tunnelmaa ihan uudesta näkökulmasta – mikä rauhoittaisi pienen iltaisin, mikä taas saisi jokeltelemaan innokkaasti? Vauvan huoneen väripaletin suunnittelu on antoisaa valmistautumista uuteen. Maalataanko seiniin iloisia värejä ja rauhoitetaanko pinnasängyn ympäristö pehmeillä sisustuselementeillä? Vai valitaanko sittenkin seiniin pehmeämmät värit ja tuodaan vauvalle katseenvangitsijoita muuhun sisustukseen? 

Vauvan huone kannattaa rakentaa vauvan kehitysvaiheen ehdoilla. Vauvan huoneessa suositaan usein isoja kuvioita, joihin vauvan katse tarttuu, kuten aurinko sinisellä taivaalla, kuu ja pilviä. Vauvat myös rakastavat värejä ja reagoivat niihin uteliaasti.

Lastenhuone, vihreä tehostseinä sävyllä Serpentiini, valkoinen kerrossänky, päärynänmallinen säilytyskori

Taaperon ja leikki-ikäisen huone

Kun vauvasta kasvaa ensin taapero ja sitten leikki-ikäinen, niin omia mielipiteitä alkaa löytyä lempiväreistä lähtien. Silloin on aika päivittää huone käsillä olevaa kehitysvaihetta tukemaan. Taaperon ja leikki-ikäisen huone voi olla kuin suuri seikkailu täynnä vahvoja värejä ja teemoja, huonetta voivat hallita vaikka sabluunalla maalatut dinosaurukset.

Inspiraatio seinien maalaamiseen löytyy usein lapsen persoonallisuudesta: onko hän tuleva astronautti tai innostuuko hän maatilan eläimistä? Vai asuuko kotona pieni viidakkoseikkailija? Katso myös ideat taikaprinsessan linnasta ja unelmien sateenkaaresta!

Kasvava lapsi ilmaisee itseään huoneensa sisustuksella

Koululaisen huoneessa näkyvät jo harrastukset, ja huone voikin muuttua vaaleanpunaiseksi ratsutalliksi tai sinisävyiseksi avaruusasemaksi. Tai miltä kuulostaisi ikuistaa kesämuistot lastenhuoneen seinälle? Lue täältä lisää lastenhuoneen sisutustrendeistä.

Teinille oma huone on rauhoitettu tila. Siellä vietetään aikaa kavereiden kanssa musiikkia kuunnellen, pelaillen ja vaikka Tiktok-videoita tehden. Teinin omaa tahtoa on tärkeää kunnioittaa huoneen väreissä ja kuvioissa – tummat sävyt sopivat hyvin nuoren huoneeseen, sillä ne voivat viestiä itsemääräämisoikeudesta ja oman maun toteutumisesta. Katso esimerkiksi vaikuttava toteutus tummasta ja valuvasta seinästä.

Teinin huone, valuva seinä

Mitkä ovat sinun lapsesi lapsuuden värit?

Katso lisää innostavia ideoita lastenhuoneeseen >>

Colour Master -sovellus ja värimallit

Kokeile sävyjä sovelluksella ja varmista oikea sävy sävytestereillä ja A4-värimalleilla

Inspiraatiota eri värien sopivuudesta lastenhuoneeseen saa Tikkurila Colour Master -sovelluksesta. Lataa sovellukseen kuva lastenhuoneesta ja kokeile seiniin rajattomasti eri vaihtoehtoja. Turvallinen värileikki innostaa testailemaan virtuaalisesti yllättäviäkin värejä – ehkä juuri niistä löytyy se paras sävy?

Kun sävy on löytynyt, sen voi vielä varmistaa aidossa ympäristössä joko A4-kokoisten värimallien avulla tai koemaalamalla Colour It -sävytesterillä. Yhden tai kolmen sävyn testipurkeilla maalaat jopa neliömetrin kokoisen alueen lastenhuoneessa ja näet, miten väri toimii eri valaistuksissa. Jos et halua koemaalata, reilun kokoinen ja täsmällisesti sävyn toistava A4-värimalli puolestaan auttaa hahmottamaan sävyn paljon paremmin kuin pienemmät väriliuskat.

Tutustu Colour It-sävytestereihin >>
Tutustu A4-värimalleihin >>

Maalaa lastenhuone tutkitusti turvallisesti ja ympäristöystävällisesti

Tikkurilalla on useita sisäseinämaaleja, joille on myönnetty mm. Allergia- ja astmaliiton hyväksyntä sekä ympäristöystävällisen tuotteen Joutsenmerkki. Loistovalinta lastenhuoneeeen on esimerkiksi silkinhimmeän pinnan jättävä Joker. Myös Harmony ja Remontti-Ässä sopivat hyvin toisina vaihtoehtoina lastenhuoneen maalaamiseen. Harmonyllä saat seinään täyshimmeän pinnan, Remontti-Ässällä puolihimmeän.

Väreissä on niin ikään valinnanvaraa, sillä niin Jokeria, Harmonya kuin Remontti-Ässää voi sävyttää kaikkiin Tikkurilan peittävien sisävärikarttojen lukemattomiin sävyihin. Kurkkaa esimerkiksi Tunne väri- ja Deco Grey -värikarttojen vaihtoehtoja.

Harmony, Joker ja Remontti-Ässä sisustusmaalit
on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi