Vaaleat hirsiseinät valoisassa makuuhuoneessa

Mökin sisäpintojen raikastus

Mökin sisäpintojen uudistus raikastaa koko mökin – ja parhaimmillaan voi olla jopa täydellinen muodonmuutos.

Mökin sisäpintojen kunto ja värisävyt vaikuttavat vahvasti mökin tunnelmaan. Tavoittelet sitten modernia tai maalaisromanttista tyyliä tai vain rentoa lomatunnelmaa mökillesi, luo mökin sisäpintojen käsittely toivotun tunnelman. Parhaimmillaan mökin pintaremontti voi olla jopa täydellinen sisätilan muodonmuutos. Oli kyseessä sitten seinien, katon tai lattian käsittely, päivitysurakan jälkeen pääset jälleen nauttimaan leppoisasta oleskelusta – mutta entistäkin viihtyisämmällä mökillä.

 

Hirsitalon olohuone, vaaleat seinät ja puinen sohva

Mökin pintaremontti luo tunnelmaa ja viihtyisyyttä

Kaipaatko mökille enemmän valoisuutta ja avaramman tilan tuntua? Vai olisiko nyt aika jättää hyvästit puunvärisille pinnoille ja tuoda rohkeasti uusia sävyjä omaan lomaparatiisiin? Jos luonnollisen puupinnan värimaailma miellyttää silmää eniten, sopivan sävyn voi löytää myös läheltä puun omaa väriä, mutta taitettuna sävyyn, joka kestää aikaa ja katseita pidempään. Mökin pintojen käsittely raikastaa koko mökin ilmeen ja tunnelman. 

Aikojen saatossa puupinnat ovat saattaneet kellastua ja sen myötä mökin yleisilme voi olla vähän väsähtänyt. Silloin on hyvä toteuttaa pientä pintaremonttia: käsittelemällä seinät, katon ja lattian saat uudistuneen ja keveämmän ilmeen mökille. Kaikkea ei toki tarvitse tehdä kerralla, vaan pintojen käsittelyn voi jaksottaa mukavan kokoisiksi paloiksi. Miten olisi vaikka talkoot hyvällä kaveriporukalla tai perheen kesken? Mökin sisäpintoja kohentamalla mökki näyttää entistä mukavammalta ja paremmalta – siellä viihtyy entistä enemmän.

Tummat hirsiseinät ja suuret ikkunat vanhassa talossa

Mökin sisävärit voi lainata neutraaleista tai värikylläisemmistäkin luonnon sävyistä

Mökillä puiset seinät tuovat luonnon osaksi sisustusta. Jos puu on kuitenkin päässyt kellastumaan tai haluat uudistaa vuosia samanlaisena pysynyttä sisustusta, ilmeen kirkastaminen käy helposti. Oletko kenties kyllästynyt luonnolliseen puun väriin ja kaipaat seiniin peittäviä sävyjä? Tällä hetkellä monet suosivat mökin sisustuksessa rauhoittavia, maanläheisiä värejä. Vaaleanruskeaa kuten V446 Laama, beigeä kuten H484 Mulperi, harmaata kuten K449 Graniitti tai murrettua vihreää kuten V447 Serpentiini – harmoniset värit mökkiä ympäröivästä luonnosta asettuvat kauniiksi osaksi mökin sisätilan värimaailmaa.
 

Inspiroidu Tunne Väri 2020 -värikartan sävyistä >>

Ihastu Deco Grey -värikartan harmoniaan >>

Vaaleankeltainen vitriinikaappi Greippi S302

Väriä kaapistoihin ja huonekaluihin

Seinien lisäksi väriä voi tuoda mökin muihinkin isoihin kokonaisuuksiin – miltä kuulostaisi vaikka metsästä lainatulla vihreällä kuten V386 Niili tai iloisen vaaleankeltaisella kuten S302 Greippi maalatut keittiökaapit? Helmi-kalustemaalilla voit uudistaa myös huonekaluja ja esimerkiksi kaapistoja, sillä se käy monenlaisille eri pinnoille – ja voidaan sävyttää Tikkurilan lukemattomiin sisäväreihin kuten Tunne Väri 2020-karttaan tai Deco Grey -värikarttaan.

Tutustu Helmi-kalustemaaliin >>

Katso Maalilinjan ohje keittiökaappien maalaukseen >>

Valkoiseksi maalattu hirsiseinä ruokailuhuoneessa


Peittävät maalit toistavat puupinnalla sävyn kauniisti

Tummuneenkin hirren saa kauniisti peittoon Lastu Hirsimaalilla, joka estää oksien ja puun maalikalvoa kellastavaa vaikutusta tehokkaasti. Lastu Hirsimaali sopii sekä uusille että jo kellastuneille vanhoille sisätilojen massiivihirsi -ja hirsipaneelipinnoille. Puupaneeliseinille puolestaan sopii kestävä Lastu Paneelimaali. Peittävää maalia voi käyttää sellaisenaan tai sävyttää Tunne väri 2020-kartan vaaleisiin sävyihin, vaikka heleisiin, kesäisiin pastelleihin – esimerkiksi tehosteseinää varten – kuten persikkaan taittuva G313 Viuhka , pehmeä lila kuten X344 Menuetti tai vaalea sinivihreä X442 Spa tai rauhoittaviin neutraaleihin, kuten neutraali beige Y487 Piazza, lämmin valkoinen F503 Jasmiini tai vaalea harmaa kuten G486 Myötätuuli. 

 

Tutustu Lastu Hirsimaaliin >>

Tutustu Lastu Paneelimaaliin >>

Läpikuultavalla Hirsisuojalla käsitelty vaalean puun värinen seinä ja sohvan kulma

Läpikuultavaksi käsitelty sisäseinä antaa puun kuvioinnille pääroolin


Jos haet suurempaa läpikuultavuutta, joka ei peitä puupintaa, puun oma lämmin sävy säilyy Paneeli-Ässä Hirsisuojalla – tai jos kaipaat pintaan uutta, kuultavaa väriä, tuote on sävytettävissä kuultaviin sisäväreihin jättäen puun eloisan kuvion näkyviin. Hirsisuoja pitää hirsipinnan terveenä antaen puun luonnollisen kosteuselämisen jatkua. Puupaneeliseinille kuultavaa loppputulosta antaa himmeä  Paneeli-Ässä 10 tai puolihimmeä Paneeli-Ässä 20, jotka voidaan sävyttää kuultaviin sisäväreihin. Tuotteet takaavat puulle kestävän ja hengittävän pinnan.
 

Katso ohjeet hirsiseinien maalaamiseen ja käsittelyyn >>

Katso ohjeet paneeliseinien maalaamiseen ja lakkaukseen >>

Vaalea sisäkatto ja korkea hirsisen huvilan olohuone

Vaalea sisäkatto kohottaa huonekorkeutta


Toimiva keino saada mökki tuntumaan korkeammalta ja tilavammalta on maalata katto vaaleaksi. Vaalean katon luoma visuaalinen vaikutelma saa katonrajan kohoamaan silmissä. Mökin katto on voinut patinoitua tummaksikin, joten sen maalaamisella tai käsittelyllä saadaan mökkiin valoisuutta ihan uudella tavalla.

Kun haluat maalata kattopaneelit kokonaan valkoisiksi, valitse Paneelikatto Valkoinen. Sillä syntyy lämpimän valkoinen, kauniisti peittävä himmeä lopputulos niin uusiin kuin aikaisemmin maalattuihin ja lakattuihin paneelikattoihin. Maali on helppo levittää siveltimellä, ja tasainen pinta syntyy ilman valumia tai roiskeita.

Käyttämällä lakkaa puunsyyt jäävät kauniisti näkyviin. Voit lakalla joko korostaa olemassa olevaa puun väriä tai valita kattoon uuden sävyn. Paneeli-Ässä 10 jättää puun pinnan luonnollisen himmeäksi ja Paneeli-Ässä 20 puolihimmeäksi. Lakka antaa puulle hengittävän pinnan, joka kestää hyvin pesua ja kulutusta. Molemmat lakat voidaan sävyttää Kuultavat sisävärit -sävyihin. Valitessasi väriä ota huomioon puupinnan luonnollinen sävy, sillä se vaikuttaa kuultavassa käsittelyssä aina lopputulokseen. Muista tehdä aina koesively huomaamattomaan kohtaan, jotta varmistut sopivasta sävystä etukäteen.
 

Katso ohjeet sisäkaton maalaamiseen >>

Pontti Floor Paint 30 -puulattiamaalilla maalattu hirsitalon makuuhuone

Uusi maalipinta lattiaan päivässä
 

Kun mökillä kuljetaan koko ajan ulos ja sisään, kulkeutuu lattialle enemmän hiekkaa, maata ja muuta likaa – kaikki tämä kuluttaa mökin lattiaan. Mökillä perinteinen lautalattia on kestävä ja kaunis valinta, mutta vuosien saatossa sekin vaatii kohennusta. Silloin uusi maalipinta tuo heti puhtaan ja siistin ilmeen mökille.

Maalaaminen käy Pontti Floor Paint 30 -puulattiamaalilla vauhdilla ja maali kuivuu nopeasti – maalauksesta voi selvitä jopa yhdessä päivässä, kun esivalmistelut on tehty! Pontti Puulattiamaalilla saa kuluneillekin pinnoille peittävän, puolihimmeän lopputuloksen, joka ei kellastu ja kestää kulutusta. Entäs lattian sävy? Valkoinen kuten Tikkurilan valkoinen, vaalea beige kuten Y487 Piazza, tyylikkään vaaleanharmaa kuten G500 Bungalow, pirttitunnelmaa huokuva tummanharmaa kuten M499 Mantteli tai vaikka kauniin pehmeä vihreän sävy kuten J446 Flanelli? Puulattiamaali on sävytettävissä laajasti Tikkurilan peittävien sisävärikarttojen mukaan. Maalilla on myös ympäristöystävällisyydestä kertova Joutsenmerkki.
 

Katso ohje uuden puulattian maalaukseen >>

Katso ohje vanhan puulattian maalaukseen >>

Vaaleaksi käsitelty sauna

Saunan pinnat puhtaaksi


Toivotko saunahetkiin menneen ajan savusaunamaista tunnelmaa, istuskelua mustilla lauteilla, mustien seinien rauhassa? Vai miellyttäisikö enemmän mökkisaunan muuttaminen valkoiseksi spa-henkiseksi rentoutumispaikaksi?  Hyvässä kunnossa olevassa saunassa rentoutuminen ja viihtyminen ovat ehdottomasti mökkeilyn parhaita ja odotetuimpia hetkiä. Toisinaan saunan pesu jo riittää raikastamaan pintaa.  Supi Saunapesu on hellävarainen, mutta tehokas puhdistaja, joka poistaa myös kalkkia ja valkaisee puupintoja.

Tutustu saunan pinnoille sopivaan Supi -tuoteperheeseen >>

Keskiharmaaksi Supi saunavahalla käsitelty hirsiseinä, vihta ja valkoinen pyyhe

Sauna voi olla puunvärinen, valkoinen, musta – tai minkä sävyinen vain haluat


Ajan hammas kuitenkin näkyy saunassakin ja sauna voi alkaa vastapestynäkin näyttää vähän nuhjuiselta. Saunan ulkonäköä ja pintojen kestävyyttä voi parantaa oikeilla tuotteilla ja valitsemallasi sävypaletilla. Luonnonvahaa sisältävällä Supi Saunavahalla luot löylyhuoneeseen mieleisesi värimaailman. Valmisvärejä ovat musta, harmaa ja valkoinen, ja sävyttämällä saat lisävärejä Kuultavat sisävärit -värikartasta.

Puun luonnollinen väri säilyy neutraalina, jos käsittelet saunan värittömällä Supi Saunavahalla. Yksi ja sama tuote käy saunan sisätiloissa kattoon, seiniin ja lauteisiin. Saunavaha myös hoitaa puupintoja antaen niille luonnollisen likaa ja vettä hylkivän pinnan. Kosteiden tilojen suoja-aine Supi Saunasuoja sisältää homeenestoainetta, ja se soveltuu kattoihin ja seiniin. Supi-saunatuotteet kuuluvat Rakennusmateriaalien parhaaseen päästöluokkaan M1 – tämä tarkoittaa, ettei niistä haihdu sisäilmaan haitallisia aineita.

Katso ohje saunan pintojen kohentamiseen >>

Muuri White -maalilla maalattu takka lähikuvassa

Tuunaa takka moderniksi maalaamalla

Usean perinteisen mökin keskipisteenä on iso punatiilinen takka. Se onkin mökillä tunnelmallinen lämmönlähde, jonka tuleen tuijottelu käy monille meditaatiosta.  Mutta entä jos punatiilinen katseenvangitsija ei istukaan aivan mökin muuhun tyyliin? Silloin takan voi uudistaa ja modernisoida maalaamalla. Näyttävän karhean pinnan ja tyylikkään vaalean värin takalle saat Muuri-maalilla. Se on erityisesti kuumille pinnoille kehitetty maali, joka kestää 180-asteen lämpötilaa. Muuri-maalin huokoinen rakenne takaa hengittävän, vesihöyryä läpäisevän pinnan. Värivaihtoehtoja on yhteensä yhdeksän: puhdas valkoinen ja kahdeksan kuulaan kaunista sävyä.

 

Katso kaikki ihanat ideat sisämaalaukseen >>

on lisätty muistilistalle.
on poistettu muistilistalta.
fi